Opera browser : Πωλείται προς 600 εκατομμύρια δολάρια

Οι μετοχές της Opera Software που ελέγχει τον Opera browser έχουν φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά μηνών μετά την αποτυχία εξαγοράς της προς 1,2 δις δολάρια από Κινέζικη κοινοπραξία.

Αιτία για την αποτυχία εξαγοράς ήταν η αποτυχία έγκρισης της εξαγοράς από τις ρυθμιστικές αρχές στον προβλεπόμενο χρόνο. Η Νορβηγική εταιρεία Opera Software αποφάσισε να πουλήσει μόνο την mobile και desktop έκδοση του browser με τίμημα τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Η συμφωνία που έγινε δεν περιλαμβάνει το διαφημιστικό κομμάτι της Opera μιας και κάτι τέτοια θα απαιτούσε έγκριση για την εξαγορά και άρα θα υπήρχαν καθυστερήσεις μέχρι την ολοκλήρωση της πώλησης.

Η Opera Software έχει στα σχέδια της την πώληση διάφορων τεχνολογιών που διαθέτει, όπως αυτές της ιδιωτικότητας, πιθανόν σε ξεχωριστές συμφωνίες. Η συμφωνία για την εξαγορά του browser σημαίνει ότι ο νέος ιδιοκτήτης θα είναι η Kunqi consortium, μια εταιρεία η οποία έχει μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε εταιρείες software για gaming και security.

Opera browser, Opera browser : Πωλείται προς 600 εκατομμύρια δολάρια

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Opera Browser TikTok

To Opera προσφέρει γρήγορη πρόσβαση στο TikTok

Το πρόγραμμα περιήγησης Opera προσθέτει μια ενσωματωμένη λειτουργία TikTok στην πλαϊνή γραμμή της αρχικής σελίδας για επιτραπέζιους υπολογιστές.

Software Opera Opera Browser

Opera Reborn 3: Έχει ενσωματωμένο cryptowallet, απεριόριστο δωρεάν VPN και Web 3 Explorer

Ο Opera αναγεννιέται και αποκτά περισσότερη ευελιξία, προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια κατά την πλοήγηση, και γενικότερα προετοιμάζεται για το μέλλον του διαδικτύου που ακούει στο όνομα Web 3.

Software Opera Opera Browser

Opera 51: Επαναφέρει την υπηρεσία VPN ως εργαλείο στο Android app

Μετά από αρκετούς μήνες το VPN της Opera είναι και πάλι εδώ, πιο γρήγορο, πιο εύχρηστο, και πιο αξιόπιστο. Αυτή τη φορά είναι ενσωματωμένο στον Opera browser για Android.

Internet Opera Opera Browser

Opera Neon Concept: Έτσι θα είναι οι browser του μέλλοντος;

Η Opera φαίνεται ότι σκέφτεται ήδη το μέλλον των web browser. Για αυτό τον λόγο παρουσίασε σήμερα έναν concept browser τον οποίο αποκαλεί Opera Neon, ώστε να μας δώσει μια γεύση από το μέλλον.