Operation Soft Cell: Η Κίνα βρίσκεται πίσω από μεγάλο hack δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Η Cybereason είναι μία εταιρεία που διεξάγει έρευνες ασφαλείας και σύμφωνα με πληροφορίες της τα τελευταία εφτά χρόνια hackers “έσπασαν” περισσότερα από 10 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως με αποτέλεσμα την συλλογή πληροφοριών με την βοήθεια κλήσεων από τουλάχιστον 20 στοχευμένα άτομα.

Η επίθεση ονομάστηκε Operation Soft Cell και ξεκίνησε το 2012 με την Cybereason να εντοπίζει το την επίθεση νωρίτερα αυτό το έτος. Τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν πληροφορίες όπως η ημερομηνία που έγιναν οι κλήσεις, η ώρα που συνδέθηκαν, η τοποθεσία του καλούντα και άλλα.

Στόχος των κακόβουλων χρηστών ήταν η υποκλοπή αρχείων λεπτομερειών κλήσεων (CDR) κατάφεραν όμως επιπλέον, να αποσπάσουν username και password. Η αναφορά του Cybereason υποστηρίζει ότι οι κακόβουλοι χρήστες εργάζονταν ανά “κύμματα”. Αυτό σημαίνει ότι οι hackers έμπαιναν σε ένα cellular δίκτυο όταν αυτό εντοπιζόταν σταματούσαν και επέστρεφαν μήνες αργότερα με νέες τεχνικές και εργαλεία υποκλοπής.

Στην έκθεση της η Cybereason συνέδεσε την επίθεση με την Κίνα και με βεβαιότητα κατέληξε ότι αυτή η επίθεση έγινε με κρατική χωρηγία της. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η εταιρεία ερευνών ασφαλείας καθώς οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν την οδήγησαν στην αποκάλυψη του APT10 ονόματος, μίας ομάδας που σύμφωνα με πηγές εργάζεται με το Κινεζικό Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS).

Όπως αναγράφεται στην αναφορά της Cybereason, τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν ως απώτερο σκοπό την κλοπή χρημάτων. Συχνά χρησιμοποιούνται για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με συγκεκριμένους συνδρομητές. Τα αρχεία που κλάπηκαν έδωσαν πληροφορίες στους hackers ( αν πίσω από την επίθεση κρύβεται η MSS ) όπου θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν εναντίον πολιτικών με σκοπό να τους επιβληθεί ο νόμος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
be happy

Φανταστείτε τότε για πιο λόγο θέλει ο Donald και οι υπόλοιποι να εμποδίσουν την Κίνα. Απάντηση: Προσπαθούν να κάνουν τους έξυπνους με την ύφεση στην Αμερική σε 15 σίγουρα χρόνια θα υπάρξει. Και σιγά, σιγά μετά θα γίνει μπούμερανγκ δείχνοντας όπως πάντα την ανικανότητά της για ειρήνη στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.

Business Microsoft

Μεγάλο deal της Microsoft για τεχνολογία αναγνώρισης φωνής

Η Microsoft δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρεία δημιουργίας λογισμικού αναγνώρισης φωνής Nuance.

Business Apple Siri iPad 12.9-inch

Τι μας ετοιμάζει η Apple στο event της 20ης Απριλίου;

Σε μια αποκάλυψη που έγινε μέσω… Siri, έγινε γνωστό ότι η Apple έχει προγραμματίσει ένα event στις 20 Απριλίου.