Operation Soft Cell: Η Κίνα βρίσκεται πίσω από μεγάλο hack δικτύων κινητής τηλεφωνίας

hack Κίνα, Operation Soft Cell: Η Κίνα βρίσκεται πίσω από μεγάλο hack δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Η Cybereason είναι μία εταιρεία που διεξάγει έρευνες ασφαλείας και σύμφωνα με πληροφορίες της τα τελευταία εφτά χρόνια hackers “έσπασαν” περισσότερα από 10 δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως με αποτέλεσμα την συλλογή πληροφοριών με την βοήθεια κλήσεων από τουλάχιστον 20 στοχευμένα άτομα.

Η επίθεση ονομάστηκε Operation Soft Cell και ξεκίνησε το 2012 με την Cybereason να εντοπίζει το την επίθεση νωρίτερα αυτό το έτος. Τα δεδομένα που διέρρευσαν αφορούν πληροφορίες όπως η ημερομηνία που έγιναν οι κλήσεις, η ώρα που συνδέθηκαν, η τοποθεσία του καλούντα και άλλα.

Στόχος των κακόβουλων χρηστών ήταν η υποκλοπή αρχείων λεπτομερειών κλήσεων (CDR) κατάφεραν όμως επιπλέον, να αποσπάσουν username και password. Η αναφορά του Cybereason υποστηρίζει ότι οι κακόβουλοι χρήστες εργάζονταν ανά “κύμματα”. Αυτό σημαίνει ότι οι hackers έμπαιναν σε ένα cellular δίκτυο όταν αυτό εντοπιζόταν σταματούσαν και επέστρεφαν μήνες αργότερα με νέες τεχνικές και εργαλεία υποκλοπής.

hack Κίνα, Operation Soft Cell: Η Κίνα βρίσκεται πίσω από μεγάλο hack δικτύων κινητής τηλεφωνίας

Στην έκθεση της η Cybereason συνέδεσε την επίθεση με την Κίνα και με βεβαιότητα κατέληξε ότι αυτή η επίθεση έγινε με κρατική χωρηγία της. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η εταιρεία ερευνών ασφαλείας καθώς οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν την οδήγησαν στην αποκάλυψη του APT10 ονόματος, μίας ομάδας που σύμφωνα με πηγές εργάζεται με το Κινεζικό Υπουργείο Κρατικής Ασφάλειας (MSS).

Όπως αναγράφεται στην αναφορά της Cybereason, τέτοιου είδους επιθέσεις δεν έχουν ως απώτερο σκοπό την κλοπή χρημάτων. Συχνά χρησιμοποιούνται για την απόκτηση πληροφοριών σχετικά με συγκεκριμένους συνδρομητές. Τα αρχεία που κλάπηκαν έδωσαν πληροφορίες στους hackers ( αν πίσω από την επίθεση κρύβεται η MSS ) όπου θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν εναντίον πολιτικών με σκοπό να τους επιβληθεί ο νόμος.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
be happy

Φανταστείτε τότε για πιο λόγο θέλει ο Donald και οι υπόλοιποι να εμποδίσουν την Κίνα. Απάντηση: Προσπαθούν να κάνουν τους έξυπνους με την ύφεση στην Αμερική σε 15 σίγουρα χρόνια θα υπάρξει. Και σιγά, σιγά μετά θα γίνει μπούμερανγκ δείχνοντας όπως πάντα την ανικανότητά της για ειρήνη στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Samsung

Η Samsung αυξάνει τις τιμές των καμερών σε smartphones εν μέσω ανάκαμψης της αγοράς

Πηγές του κλάδου αναφέρουν πως η Samsung έχει ειδοποιήσει τους συνεργάτες υλικού της σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών των εξαρτημάτων CIS.

Business Apple Apple Card

Η Apple τερματίζει τη συνεργασία της Apple Card με την Goldman Sachs

Η Apple τερματίζει τη συνεργασία της με τη Goldman Sachs όσον αφορά τις πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Business Apple Apple iPhone 5S featured

Foxconn: Ο βασικός προμηθευτής της Apple επενδύει 1,54 δισ. δολάρια στην Ινδία

H Foxconn σχεδιάζει να επεκτείνει τις παραγωγικές της δυνατότητες με μια σημαντική επένδυση 1,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ινδία.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.