Optimus: Ο Elon Musk παρουσίασε το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ

elon musk, Optimus: Ο Elon Musk παρουσίασε το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ

Ο μεγιστάνας CEO της Tesla, Elon Musk, παρουσίασε το τελευταίο πρωτότυπο του ανθρωποειδούς ρομπότ της που ονομάζεται “Optimus”. Όπως προέβλεψε, η αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να παράγει εκατομμύρια και να τα πουλήσει για κάτι λιγότερο από είκοσι χιλιάδες δολάρια.

Ο Optimus ανέβηκε στη σκηνή στο event για την Tesla AI Day 2022, έγνεψε στο κοινό και λύγισε τα γόνατά του. Όπως είπε ο Musk, το project είναι ακόμα σε εξέλιξη αλλά θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε λίγα χρόνια. Σύμφωνα με μηχανικούς της εταιρείας, τα ρομπότ μαζικής αγοράς της Tesla θα δοκιμαστούν δουλεύοντας σε θέσεις στα εργοστάσια αυτοκινήτων.

Ο Musk σημείωσε ακόμα ότι από τα υπάρχοντα ρομπότ «λείπει ένας εγκέφαλος» καθώς και η ικανότητα να λύνουν προβλήματα μόνα τους. Αντίθετα, ο Optimus θα ήταν ένα «εξαιρετικά ικανό ρομπότ». «Είναι πραγματικά ένας θεμελιώδης μετασχηματισμός του [πολιτισμού] όπως τον ξέρουμε», τόνισε.

Περιέχει μια μπαταρία 2,3 kWh, λειτουργεί με Tesla SoC και διαθέτει σύνδεση Wi-Fi και LTE. Τα σχεδόν ανθρώπινα χέρια θα είναι, σύμφωνα με τους μηχανικούς, πιο κατάλληλα για να μαζεύουν αντικείμενα διαφόρων σχημάτων και μεγεθών, να κρατούν μια τσάντα 20 σημείων και να έχουν «λαβή ακριβείας» σε μικρά μέρη. Το λογισμικό Autopilot της Tesla μεταφέρθηκε από τα αυτοκίνητά της στο bot και αναπροσαρμόστηκε για να λειτουργήσει στο νέο σώμα και περιβάλλον.

Οι μελλοντικές εφαρμογές του Optimus θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μαγείρεμα, κηπουρική ή να είναι και πιο “πονηρές”.

Ειδικοί στη ρομποτική προειδοποίησαν να μην εμπιστευόμαστε όλα αυτά που ισχυρίζεται ο Musk, επισημαίνοντας πως άλλες εταιρείες έχουν προχωρήσει περισσότερο στην ανάπτυξη ρομπότ που μπορούν να περπατούν, να τρέχουν, ακόμη και να πηδούν – αλλά καμία δεν ισχυρίζεται ότι είναι κοντά στην αντικατάσταση της ανθρώπινης εργασίας.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.