Beyond 4.0

Oracle Education Foundation | Χορηγός του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου

Oralce Education FoundationΤο Oracle Education Foundation (OEF), ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε και υποστηρίζεται από την Oracle, είναι χορηγός του the International Educational Conference Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου “Το Σχολείο του Μέλλοντος & το Μέλλον του Σχολείου”.

• Το Συνέδριο διοργανώνεται στις 11-13 Απριλίου 2008, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων, στο Συνεδριακό Κέντρο Δαΐς. Στόχος του είναι ο ουσιαστικός προβληματισμός και ο δημιουργικός διάλογος για τις αρχές, τις μεθοδολογίες, τις πρακτικές, τα εργαλεία και τις υποδομές στην οικοδόμηση του “Σχολείου του Μέλλοντος”, ενός εξελιγμένου, πιο αποτελεσματικού, ευχάριστου και δημιουργικού σχολείου. Απευθύνεται κυρίως σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, ερευνητές και στελέχη του χώρου. Η βιωματική Έκθεση του Συνεδρίου είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό και απευθύνεται σε κάθε πολίτη που θέλει να οραματιστεί και να βιώσει δραστηριότητες στο «Σχολείο του Μέλλοντος», τις οποίες παρουσιάζουν μαθητές σ’ έναν κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο 1.500 τ.μ.
• Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου
o Ο Bernie Trilling, Global Director του Oracle Education Foundation θα συμμετέχει ως κύριος ομιλητής στο 2ο πάνελ του Συνεδρίου με θέμα «Παιδαγωγικές Καινοτομίες & Μεθοδολογίες» και θα παρουσιάσει το θέμα “Η εξίσωση της Μάθησης τον 21ο αι.= “3Rs * 7Cs”, το Σάββατο, 12 Απριλίου, 11-13.30μμ.
o Τα εκπαιδευτικά προγράμματα ThinkQuest και Think.com, που προσφέρει το OEF δωρεάν σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτερόβαθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο, θα παρουσιαστούν από την Ελένη Τσιπά, PR Specialist της Oracle Ελλάς, ομάδα μαθητών και την Ελένη Ανδριανοπούλου, καθηγήτρια Πληροφορικής των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, την Κυριακή 13 Απριλίου στο περίπτερο Δραστηριοτήτων αρ.9. Οι παρουσιάσεις αφορούν στην “Εμπειρία των μαθητών από τη συμμετοχή τους στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ThinkQuest του OEF” (13.00-13.30μμ), καθώς και στη “Διδασκαλία του Μαθήματος της Τεχνολογίας με τη βοήθεια της online project learning πλατφόρμας Think.com” (14.00-14.30μμ).
• Μαθητές ελληνικών σχολείων που συμμετείχαν στα δύο τεχνολογικά εκπαιδευτικά προγράμματα του OEF, Think.com και ThinkQuest, επωφελήθηκαν αναπτύσσοντας δεξιότητες που απαιτούνται για την επιτυχή διαβίωση και εργασία τους τον 21ο αι., Η φετινή συμμετοχή της Ελλάδας στα προγράμματα περιλαμβάνει:
-53 ομάδες από 42 ελληνικά σχολεία που συμμετείχαν στο φετινό διαγωνισμόparticipated ThinkQuest International 2008, το διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας εκπαιδευτικών websites OEF’sπου διοργανώνεται από το OEF και για τον οποίο έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 10 χρόνια περισσότερα από 6.500 websites από μαθητές για μαθητές.
-Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα συμμετείχαν για πρώτη φορά φέτος στο Greece has the 4th highest ThinkQuest student participation rate in Europe, Middle East and Africa region and ranks 8th globally.
-Διαγωνισμό ThinkQuest και είναι το πρώτο σχολείο που χρησιμοποιεί πιλοτικά το Think.com, μια online κοινότητα που έχει ως στόχο την προώθηση της μάθησης μέσω projects και τη χρήση της τεχνολογίας, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να αναπτύξουν σημαντικές, για τον 21ο αι., δεξιότητες.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Jony Ive

O Jony Ive μετά την Apple θα συνεργαστεί με τη Ferrari

O πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Apple, Jony Ive, θα ξεκινήσει μία νέα συνεργασία με την Ferrari.

Business

Beyond 4.0: Έρχεται η 1η διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία

Η έκθεση Beyond 4.0 απέχει λίγες εβδομάδες και μας περιμένει για να συμμετάσχουμε και να διαπιστώσουμε πως μπορούμε όλοι μαζί να αλλάξουμε κάθε κομμάτι της ζωής μας με την τεχνολογία.

Business Google European Commission

Google: Ξεκινά η εξέταση από το Ευρωδικαστήριο

Από την Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου ξεκινά η εξέταση της Google από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη δημιουργία τραστ.

Business TSMC

Η TSMC απολύει εργαζομένους της για τις διαρροές

Η TSMC απέλυσε 7 υπαλλήλους που πιστεύεται ότι έχουν διαρρεύσει εμπιστευτικές πληροφορίες σε τρίτους.