Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Oracle, Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Η αυξημένη ζήτηση για υπολογιστικό νέφος έχει ωθήσει εταιρείες τεχνολογίας όπως η Oracle, η Microsoft, η Amazon και η Google της Alphabet να δημιουργήσουν κέντρα δεδομένων σε όλο τον κόσμο για να επιταχύνουν τη μεταφορά δεδομένων. Σαουδάραβες αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το Reuters, πίεσαν τεχνολογικούς κολοσσούς να επενδύσουν στην χώρα και να μεταφέρουν την περιφερειακή τους έδρα στο Ριάντ προκειμένου να επωφεληθούν από τις κρατικές συμβάσεις.

«Ολοκληρώνουμε τα σχέδια για το άνοιγμα του κέντρου του Ριάντ. Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε με τους προμηθευτές μας προτού μπορέσουμε να ανακοινώσουμε την οριστική ημερομηνία», δήλωσε ο Νικ Ρεντσο, ανώτερος αντιπρόεδρος της Oracle, σε συνέντευξή του από το Ντουμπάι.

Ο Ρεντσο ανέφερε επίσης ότι η επένδυση θα γίνει σε βάθος αρκετών χρόνων χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες. Πρόσθεσε ότι η Oracle θα επεκτείνει επίσης τη χωρητικότητα της κέντρου cloud της στη Τζέντα, το οποίο η εταιρεία εγκαινίασε το 2020.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.

Internet featured Microsoft Oracle

Έρχεται ψηφιακό διαβατήριο υγείας για τις αεροπορικές πτήσεις λόγω COVID-19;

Ένα ψηφιακό διαβατήριο υγείας, που θα αναγράφει ιστορικό εμβολιασμών και τεστ για τον COVID-19 εξετάζουν οι ΗΠΑ.