Oracle: Χρωστάει 3 δις δολάρια στην HP για ζημιές από αθέτηση συμβολαίου

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου της California η Oracle θα πρέπει να πληρώσει στην HP 3 δις δολάρια για αθέτηση συμβολαίου που αφορά servers της HP.

Σύμφωνα με την HP η Oracle αθέτησε συμφωνία που είχαν μεταξύ τους για την εξέλιξη λογισμικού το οποίο θα έτρεχε σε servers οι οποίοι βασίζονται σε Intel Itanium επεξεργαστές. Από την άλλη η Oracle αναφέρει πως η Intel κατέστησε σαφές το 2011 ότι ο συγκεκριμένος τύπος ολοκληρωμένου θα σταματήσει να εξελίσσεται και άρα θα γίνει παρωχημένη τεχνολογία. Επιπλέον αναφέρει ότι δεν είχε κάποιο συμβόλαιο το οποίο την δέσμευε να εξελίσσει το παραπάνω λογισμικό για πάντα.

Όπως καταλαβαίνεται με τα παραπάνω επιχειρήματα από τους δύο κολοσσούς της βιομηχανίας της πληροφορικής μονόδρομος ήταν η δικαστική οδός, όπως και έγινε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. Η απόφαση άργησε και τελικά ο Δικαστής James Kleinberg αποφάσισε ότι οι δύο εταιρείες είχαν συμβόλαιο σε ισχύ. Με δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της HP, John Schultz αναφέρει ότι αισθάνονται δικαιωμένοι και απλά το δικαστήριο επιβεβαίωσε αυτό που ήδη γνώριζαν. Από την άλλη στελέχη της Oracle δηλώνουν ότι θα προσφύγουν ενάντια της απόφαση του δικαστή σχετικά με το ότι υπήρχε συμβόλαιο σε ισχύ, αλλά και για την απόφαση του αναφορικά με της ζημιές που πρέπει να πληρώσουν στην HP.

Εδώ να σημειώσουμε ότι οι δύο εταιρείες έχουν ιστορικό αντιπαράθεσης στις δικαστικές αίθουσες μιας και το 2010 ο CEO της Oracle, Larry Ellison είχε δηλώσει πως θα είναι πολύ δύσκολο για τις δύο εταιρείες να συνεργαστούν στο μέλλον μετά την μήνυση της HP στον πρώην CEO της, Mark Hurd, επειδή ανέλαβε συν-προεδρεύων στην Oracle.

Oracle, Oracle: Χρωστάει 3 δις δολάρια στην HP για ζημιές από αθέτηση συμβολαίου

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Oracle

Oracle: Απώλειες 5% για τη μετοχή της

Τα εταιρικά αποτελέσματα της Oracle ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράψει απώλειες.

Business Oracle

Η Oracle επενδύει 1.5 δισ. δολάρια για τη δημιουργία Data Center στην Σαουδική Αραβία

Η Oracle ετοιμάζει επένδυση 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στη Σαουδική Αραβία τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας το cloud αποτύπωμά της στο μεσανατολικό βασίλειο.

Business Oracle

Oracle: Στα 12,28 δισ. δολάρια τα προσαρμοσμένα έσοδα

Καλύτερα των προσδοκιών των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα έσοδα της Oracle σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία παραγωγής λογισμικού για τη χρήση του β’ τριμήνου του οικονομικού έτους.

Business Oracle

Keep Sea Blue: Τεχνολογία Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνση από πλαστικά

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Keep Sea Blue χρησιμοποιεί καινοτόμα τεχνολογία της Oracle με σκοπό την απαλλαγή της Μεσογείου από τα πλαστικά.