Η PayPal επιτρέπει την πληρωμή με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

, Η PayPal επιτρέπει την πληρωμή με Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα

Η χρήση κρυπτονομισμάτων για την πληρωμή μέσω PayPal είναι πλέον εφικτή για συγκεκριμένες συναλλαγές online. Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της μεγαλύτερης εμπλοκής του PayPal με τα κρυπτονομίσματα.

Η νέα υπηρεσία του PayPal ονομάζεται Checkout with Crypto και δίνει τη δυνατότητα στους συνδρομητές του PayPal να κάνουν αγοραπωλησίες σε κρυπτονόμισμα, ενώ υποστηρίζονται τα Bitcoin, Litecoin, Ethereum και Bitcoin Cash από την άποψη των κρυπτονομισμάτων μέχρι στιγμής. Σε κάθε αγορά μπορεί κανείς να επιλέξει μόνο ένα κρυπτονόμισμα.

Η μετατροπή από κρυπτονόμισμα σε δολλάρια ή κάποιο άλλο νόμισμα μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια του checkout, χωρίς κρυφές χρεώσεις ή άλλες επιβαρύνσεις από την πλευρά του PayPal. H επιλογή του PayPal για checkout σε κρυπτονόμισμα είναι αρχικά διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο στους Αμερικανούς συνδρομητές της υπηρεσίας, αλλά σταδιακά εκτιμάται ότι θα επεκταθεί και σε άλλες αγορές.

Το σχέδιο της PayPal είναι να ασχοληθεί περισσότερο με το blockchain και το πεδίο των κρυπτονομισμάτων, ως μέρος της στρατηγικής επέκτασης της.

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business PayPal

PayPal: Περικοπή του προσωπικού της κατά 7%

Ακόμη μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, η PayPal προχωρά σε περικοπές προσωπικού κατά 7%, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 εργαζομένους.

Business Apple Pay PayPal

Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά.

Internet featured PayPal

Paypal: Παραβιάστηκαν σχεδόν 35.000 λογαριασμοί

Σχεδόν 35.000 λογαριασμοί χρηστών PayPal έχουν παραβιαστεί από το λεγόμενο “credential stuffing”, σύμφωνα με το Bleeping Computer.

Business Bitcoin Crypto

Crypto.com: Μαζικές απολύσεις προσωπικού

Το φιάσκο της FTX φαίνεται να επηρεάζει και άλλες εταιρίες κρυπτονομισμάτων, όπως η Crypto.com που σχεδιάζει να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις προσωπικού.