Piper Jaffrey: Προβλέπει την πρώτη πτώση σε αποστολές iPhones από το 2007

Business · iPhone

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Piper Jaffrey, για πρώτη φορά από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007, το τρίμηνο που τελειώνει τον Μάρτιο, η Apple θα δει πτώση στις αποστολές του iPhone, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015. Οι αρχικές εκτιμήσεις της μιλούσαν για 62.5 εκατ. iPhones και έπεσαν κατά […]

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας ερευνών Piper Jaffrey, για πρώτη φορά από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007, το τρίμηνο που τελειώνει τον Μάρτιο, η Apple θα δει πτώση στις αποστολές του iPhone, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Οι αρχικές εκτιμήσεις της μιλούσαν για 62.5 εκατ. iPhones και έπεσαν κατά 12%, στα 55 εκατ. Όπως είπαμε, αν είναι σωστές οι εκτιμήσεις, θα είναι η πρώτη πτώση από το 2007. Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015 ο αριθμός ήταν στα 61.2 εκατ., πολύ σημαντική αύξηση από τα 43.7 εκατ. iPhones του 2014.

Η εταιρεία ρίχνει και τις εκτιμήσεις της για το τρίτο τρίμηνο που λήγει τον Ιούνιο, από τα 48.5 εκατ. στα 45 εκατ. αποστολές.

Η αναθεώρηση των εκτιμήσεων οφείλεται στις ολοένα αυξανόμενες φήμες από τα εργοστάσια παραγωγής ότι η Apple έχει μειώσει τις παραγγελίες κομματιών.

Όσο για έσοδα, οι εκτιμήσεις μιλούν για 55.8 δισ. δολάρια το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο που διανύουμε. Για το τρίμηνο που έληξε, εκτιμά ότι τα έσοδα ήταν στα 77 δισ. δολάρια από τα 75 εκατ. iPhones, τα 5.8 εκατ. Macs και 6 εκατ. Apple Watches, που απέστειλε η Apple.

iphone sales

Πηγή

Newsletter Techblog
Κάθε Παρασκευή στις 19:00 — smartphones, προσφορές, επιλογές. Χωρίς spam.

Με την εγγραφή σας αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.

Σχόλια

  1. ChrisG ChrisG

    εγώ λέω με 56 δις ευρώ το χρόνο…να δώσουμε το χρέος μας στην apple να φέρει κανά εργοστάσιο και εδώ(να δουλεύουμε σαν τους κινέζους)…αγοράζουμε που αγοράζουμε απο Αμερικάνικη εταιρεία…να τους δώσουμε και όλους τους κωδικούς μας(κομμάτια να γίνει),να πάρουμε και ως εθνικό νόμισμα τα dollars…τα παιδιά μας είναι έτοιμα εκπαιδευτικά και πολιτισμικά με την Αμερικάνικη νοοτροπία…τι το κουράζουμε;έτοιμοι είμαστε.
    να έχουμε να φάμε δεν θα έχουμε όλοι μας αλλά τουλάχιστον πουλώντας ένα νεφρό ένα σπέρμα,ένα πνευμόνι…θα μπορούμε να τα αγοράζουμε.κρά θα κάνουν άλλωστε για το γνήσιο ελληνικό και ένδοξο DNA…fashion style apple και τα μυαλά στα κάγκελα.Παο σάγαπώ Παο είσαι τρελα…οι Τούρκοι είναι αδέρφια μας.ζήτω η ΝΤΠ…χαχα…είμαστε τέλεια.

  2. Viel Viel

    Τι γράφεις; Κουτός είσαι τέλειος;;σε έχει χαζέψει το hating?

  3. Νικος Νικος

    Παει για κλείσιμο κι αυτη!!! Ακολουθεί κατα πόδας htc, sony, blackberry

  4. ChrisG ChrisG

    όχι βρέ…δεν έχω δίκιο;με 56 δις ευρώ το χρόνο δεν γίνονται αυτά;για την χώρα μου νοιάζομαι.άλλωστε και προ μνημονίων δεν λέγανε οτι ήταν στα σχέδια να πάρουμε ίσως το dollar για έθνικο νόμισμα;νεφρά,σπέρμα δεν δίνουν στην Κίνα να αγοράσουν iphone;τρέλα αυτοί…τρέλα κι εγώ…εγώ ξέρω τι λέω.εσύ κατάλαβες τι γίνεται;

  5. Νικος Νικος

    ChrisG@ για νεφρο, πνευμονι δεν ξέρω αλλα να πουλησω σπέρμα ψήνομαι γιατι μεχρι τωρα παει στραφει και ειναι κρίμα

  6. ChrisG ChrisG

    @Nίκος…έχω πεθάνει στο γέλιο…θεος…χαχαχαχα…εάν θελήσεις να κάνουμε μαζικές αγορές iphone…ξέρεις…μη διστάσεις.έρχομαι για backup.

  7. Kostas Kostas

    @ Νικος Φίλε η apple δεν είναι μόνο τα iphone ξέρεις… Οπως και η Sony βεβαίως δεν είναι μόνο τα xperia!
    Ξεκολλάτε λίγο,το οτι πήρατε άλλη μάρκα κινητό δεν είναι αρκετό για να κλείσετε μια εταιρία!
    Το κινητό που κρατάς στα χέρια σου τώρα κατά 90% σχεδιάστηκε σε Mac και η μουσικουλα που ακούς τώρα που γράφεις ότι γράφεις πιθανότατα ταΐζει τη Sony! Mη λέμε ότι θέλουμε

  8. kVel kVel

    Μερικοί εδώ μέσα έχετε χαζέψει τελείως δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

  9. VasilisA3 VasilisA3

    @Viel νομίζω πως πήρες την απάντηση σου σε άλλο post που έλεγα για το ότι μέχρι και η Apple αρχίζει την πτώση. Μπορεί η πτώση να είναι από τα 30000 πόδια σε αντίθεση με άλλες που πέφτουν από τα 10 πόδια αλλά είναι πτώση. Έχει κορεστει η αγορά γιαυτό λέω ότι λέω για την αγορά smartphones με την κατάσταση ως έχει σήμερα. Η τεχνολογία αλλάζει και πρέπει να προσαρμοζονται οι μεγάλες εταιρίες. Αν έχω άδικο θα το δείξει ο χρόνος.

  10. ChrisG ChrisG

    apple και ξερό ψωμί.είναι τρέλα είναι τρόπος ζωής,είναι fashion style,είναι τεχνολογία,είναι πετυχημένο marketing,είναι…τρέλα και το φωνάζουμε:)

  11. Iraklis Iraklis

    @ChrisG ο Πούτιν θα βγάλει κανα ηλεκτρονικό; Τι είπε ο Παΐσιος; Άντε τραβά σε κανα defencenet με τους Χρυσαυγίτες γιατί το χεις κάψει τελείως και δεν σε σηκώνει το κλίμα εδώ.

  12. ChrisG ChrisG

    ηλεκτρονικό τι;τσιγάρο;δεν ξέρω αν καπνίζει να σου πώ την αλήθεια.ο Παίσιος δεν συγχωρέθηκε ο άνθρωπος;το defencenet τι είναι;εγώ Μητσοτάκη ψήφισα φίλε.δεν ξέρω για σένα…

  13. viel viel

    @VasilisA3 o μονος λογος που θα εχει πιο μειωμενη ζητηση (καιρος ηταν) ειναι διοτι για 8 χρονια καθε χρονο σπαει ρεκορ πωλησεων… ε ποσο ποια! ρεκορ δεν θα σπασει οχι οτι εχει προβλημα η εταιρεια

  14. ChrisG ChrisG

    αυτή η άτιμη η κρίση που έχει κρατήσει τόσα χρόνια έφαγε την αγαπημένη μας apple.απαράδεκτη…δεν την σκέφτηκε καθόλου.μια χαρά ήταν το 6s και με σούπερ αναβαθμίσεις αλλά…ξέρεις τι θα πεί στα 77 δις έσοδα να χάσεις 5-6;δεν μείνουν χρήματα για τον Τim Cook μετά…θα πεινάσει ο κακομοίρης.

  15. azriel84 azriel84

    Κάθε χρόνο πουλάει περισσότερα iPhone από πέρυσι, που τα περσινά iPhone είχαν πουλήσει περισσότερο από πρόπερσι κτλ… Λογικό κάποια στιγμή να σταματήσει αυτό, εκτός και αν παρουσιάσουν κάτι ΠΑΡΑ πολύ δυνατό που θα πείσει κάποιους χρήστες Android να μεταβούν στο iOS. Αν καταφέρουν κάτι τέτοιο (δύσκολο), θα το δούμε σε 10 μήνες.

  16. Agnostos13 Agnostos13

    “Απ´ το σπιτι δεν θα βγω… πινω μπα..νανα χυμο και γραφω techblog!”

  17. Dimos Dimos

    Αφήστε τα μίση και πιάστε το γα….σι…Μερικοί το χρειάζεστε επειγόντως εδώ μέσα!

  18. 9gag 9gag

    δυσκολα να ερθει η Apple εδω περα…ειδικα τωρα που εχει βλεψεις για το Apple Car… που να συναγωνιστει το Pony???? ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ COOK???

    Pony > Apple Car!!!! :p

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ροή ειδήσεων