H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στη λειτουργία του App Store, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στα δικαστήρια.
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί την Apple για μονοπωλιακές πρακτικές στη λειτουργία του App Store, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στα δικαστήρια. Η Κομισιόν διερευνά εάν η Apple παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η διερεύνηση από την πλευρά της Κομισιόν δεν αφορά μόνο στο App Store αλλά και στην υπηρεσία ηλεκτρονικών πληρωμών Apple Pay. Για το App Store, η Apple κατηγορείται ότι εφαρμόζει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού, προωθώντας την υπηρεσία Apple Music έναντι άλλων εφαρμογών streaming μουσικής.
Ένα άλλο στοιχείο που εξετάζει η Κομισιόν είναι το στοιχείο της επιβολής του επονομαζόμενου και ως Apple Tax, δηλαδή της προμήθειας 30% που κρατά η Apple για τα ebooks που πωλούνται μέσα από το App Store. Δεν είναι λίγες οι εταιρείες από διάφορους κλάδους παραγωγής περιεχομένου που έχουν εκφράσει τη διαμαρτυρία τους για τις πρακτικές της Apple στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Apple θεωρείται ότι έχει κάνει αλλαγές τόσο στο App Store όσο και στο θέμα των προμηθειών, έτσι ώστε να συμμορφώνεται περισσότερο με τα όσα επιτάσσει η ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά η Κομισιόν φαίνεται να πιστεύει πως μπορούν να γίνουν πολλά βήματα ακόμα από την πλευρά της.
Ο CEO της IFA, Leif Lindner, απαντά στην κριτική ότι η έκθεση έγινε «πολύ κινέζικη», διορθώνει το ποσοστό στο 38% με βάση τον εκθεσιακό χώρο και εξηγεί γιατί το περίπτερο των ρομπότ αναγκάστηκε να κλείσει.
Η Samsung άνοιξε το Samsung Connect στο Βερολίνο με αφορμή την IFA 2026, παρουσιάζοντας τηλεοράσεις, gaming monitors και οικιακές συσκευές με τεχνητή νοημοσύνη.
καλή είδηση απο την Ευρωπαικη επιτροπή αναμένουμε ακόμα περισσότερες δράσεις στο μέλλον.