Pixel & Pixel XL: Τα θετικά reviews εκτοξεύουν τη μετοχή της Alphabet

Φέτος η Goole αποφάσισε να αλλάξει την προσέγγισή της στο κομμάτι των smartphones, μπαίνοντας πιο δυναμικά ακολουθώντας τα βήματα της Apple έχοντας η ίδια τον έλεγχο σε hardware και software, ενώ και σε τιμές δεν υστερεί από την Apple.

H Google μέχρι στιγμής είχε τα Nexus smartphones, τα οποία είχαν πλασαριστεί ως οικονομικά reference smartphones για να δείξει στους κατασκευαστές τι μπορεί να κάνει το Android. Άφησε πίσω τα οικονομικά Nexus και πλέον ποντάρει πολλά στα high-end Pixel και Pixel XL smartphones. Οι πληροφορίες τη θέλουν να ακολουθεί ιδιαίτερα επιθετική πολιτική marketing για να προωθήσει τα νέα της κινητά.

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πως θα τα πάνε σε πωλήσεις τα Pixel και Pixel XL, όμως οι επενδυτές της Alphabet είναι πολύ αισιόδοξοι, ιδιαίτερα και μετά τα θετικά reviews των media για τις πρώτες ναυαρχίδες made by Google. Εχθές η μετοχή της Alphabet άνοιξε στα 814.21 δολάρια και έκλεισε στα 821.49 δολάρια, που σημαίνει σημαντική αύξηση. Όμως αυτό που τράβηξε τα βλέμματα ήταν ότι στις 14:20 η μετοχή έσπασε ρεκόρ αγγίζοντας τα 828.81 δολάρια.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο κύριος λόγος πίσω από την ανοδική πορεία της μετοχής ήταν το κύμα των θετικών reviews που δημοσιεύτηκαν εχθές στα μεγάλα μέσα.

Ενώ τα Nexus είχαν καταφέρει να τραβήξουν τα βλέμματα των Android fans, δεν κατάφεραν να φέρουν σημαντικά ποσά στα ταμεία της Google. Η ίδια θέλει να πετύχει, να δημιουργήσει ένα ισχυρό high-end brand, να σταθεί απέναντι σε αντίπαλες πλατφόρμες όπως το iOS της Apple, αλλά και Android κατασκευαστές όπως η Samsung, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ευάλωτη θέση λόγω του Samsung Galaxy Note 7.

Τα Pixel και Pixel XL σε Γερμανία, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ έχουν τιμές:
Γερμανία
Pixel 32GB τιμή – 759 ευρώ
Pixel 128GB τιμή – 899 ευρώ
Pixel XL 32GB τιμή – 869 ευρώ
Pixel XL 128GB τιμή – 1009 ευρώ

Μ. Βρετανία
Pixel 32GB τιμή – 681 ευρώ (£599)
Pixel 128GB τιμή – 817 ευρώ (£719)
Pixel XL 32GB τιμή – 795 ευρώ (£699)
Pixel XL 128GB τιμή – 931 ευρώ (£819)

ΗΠΑ
Pixel 32GB τιμή – 649 δολάρια
Pixel 128GB τιμή – 749 δολάρια
Pixel XL 32GB τιμή – 769 δολάρια
Pixel XL 128GB τιμή – 869 δολάρια

Μένει να δούμε τι θα κάνουν σε αριθμούς πωλήσεων.

pixel phone alphabet shares, Pixel & Pixel XL: Τα θετικά reviews εκτοξεύουν τη μετοχή της Alphabet

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
vasilist

Ακριβό είναι.

Gannikos

Πολύ μέτριο από design (γνώμη μου) και πανάκριβο!
Καλύτερα one+3.!

James

Όλα τα review τα εκθειαζουν

ChristosT

https://www.youtube.com/watch?v=6Nv6j6tv2xM
Αυτή η apple και 10 φακούς να βάλει πάλι πίσω θα είναι απο τα androids.
Ο λόγος διότι βάζει φθηνό hardware σε πανάκριβη τιμή. Μόνο σε cpu και λειτουργικό επενδύει.
Το μικρόφωνο στο 7 plus άθλιο με όποιο κινητό και να το συγκρίνεις.
Μπράβο ρε google…τουλάχιστον οτι πληρώνει ο άλλος το έχει.

Stratos

Παιδιά, είναι άσχημο σε σημείο που δεν μπορείς να το παραβλέψεις… Ντάξει, η πίσω όψη ας πούμε οτι τρώγεται… Μπροστά, πως είναι έτσι;;

James

@ChristosT σιγά το λειτουργικό. Εκεί είναι που έχει μείνει περισσότερο πίσω.

Panos7GR

Τιμές από άλλο πλανήτη αν τα συγκρίνεις με τα Nexus. Άργησε πολύ να κάνει στροφή προς στα νερά της Apple και έχει ως αποτέλεσμα ύστερα από τα Nexus να κακοφαινεται πολύ στον καταναλωτή.
Βέβαια κακά τα ψέματα συγκαταλέγονται πλέον μέσα στα καλύτερα της αγοράς, μην πω ότι είναι ήδη τα καλύτερα από όλες τις υπόλοιπες ναυαρχίδες… Ωστόσονδεν παύει να είναι ακριβά και κάτι μου λέει πως οι τιμές δεν θα πέφτουν τόσο γρήγορα όσο των υπολοίπων a la Apple πολιτική. Και αυτό είναι μεγάλο μείον…

Chris_BMW

ChristosT@Συνεχιζεις να μας παραθέτεις review σπο το συγκεκριμένο κανάλι του YouTube ο οποίος ειναι hater των I phone όσο δεν πάει .Επειδη έχουμε όλοι μάτια βεβαια κ βλέπουμε θα ήθελα να μου απαντήσεις αντικειμενικά όσο μπορείς βεβαια .Ποιο video σου άρεσε περισσότερο ; Το πεντακάθαρο κ φωτεινό του I phone η το σκοτεινό του Πίξελ ;Επίσης στη σύγκριση του auto focus ήταν ή δεν ήταν ποιο σκοτεινό το περιβάλλον στο I phone δυσκολεύοντας το να εστιάσει στην απόσταση.Τελος δεν θα σχολιάσω καν τις βραδινές λείψεις ..Οπως είπα κ πριν όλοι έχουμε μάτια κ βλέπουμε … Όπως επίσης ασχολίαστο θα αφήσω και ότι η συγκεκριμένη κάμερα απέσπασε 89 πόντους .. Προφανώς όμως η Google ξέρει είχε καλό δάσκαλο βλέπεις την Apple …. Τέλος θα αφήσω ένα ερώτημα να μου απαντήσεις εσύ ο ίδιος που είσαι και φαν της Samsung. Θεωρείς ότι κάμερα των πίξελ είναι ανώτερη από αυτή των Samsung Galaxy S7;

James

Ρε συ chris_bmw έχω δει καμια δεκαριά review από χτες και όλα συμφωνούν ότι η κάμερα του pixel είναι η καλύτερη αυτή τη στιγμή. Μέχρι και το The Verge, που αν δε γράψει τη λέξη iPhone κάθε δεύτερη γραμμή παθαίνει στερητικό, συμφώνησε. Εσύ συνέχισε να βλέπεις ζαβολιές και haters παντού. Αλλά όπως λες και εσύ, όποιος έχει μάτια βλέπει…

Chris_BMW

James @ Ρωτάω κ εσένα λοιπόν κ όλους εδω μέσα . Ποιο video ήταν πιο φωτεινό. 2ον στο auto focus ήταν η δεν ήταν πιο σκοτεινό το περιβάλλον στο I phone . Καταλάβετε ένα πράγμα όλοι σας οτι έκανε η Aplle παλιά με ελεγχόμενα σάιτ το κάνει τωρα η google .Μονο έτσι εδραιώνεσαι .Κ προφανώς κ τα σάιτ που ήταν φανατικά Apple κράζουν γιατι σταμάτησε η επιχορήγηση .Δεν χρειάζεται πλέον το I phone πουλάει μονο του έχει μπει στον αυτόματο .Κ για να σου το αποδείξω αυτό που λέω υπάρχει ένα κανάλι στο YouTube λέγεται everything Apple pro .Ο συγκεκριμένος λοιπόν τύπος αφού τσατιστηκε που δεν προηγήθηκε στις προπαραγγελίες των 7-7plus κατευθείαν ανέβασε video 5 λόγοι να μην πάρεις το I phone 7 .Ακριβως 5 μέρες μετά την παρουσίαση του.Το συγκεκριμένο video πλέον δεν υπάρχει βεβαια …. ο νοών νοείτο …… Και να ξέρεις James @ εγώ παραδέχομαι ότι η πίσω κάμερα του S7 Είναι ανώτερη του iPhone . Σε λεπτομέρειες βέβαια αλλά είναι ανώτερη . Των πίξελ όμως όχι μόνο δεν είναι ανώτερη του S7 στα μάτια τα δικά μου έτσι όπως το έβλεπα στην τηλεόραση μου η οποία είναι 50 ιντσών αλλα ουτε κ σπο τα I phone… Συνέχεια »

thanoik

Κάμερα έχει καλύτερο το s7 απλά σαν συνολικό πακέτο (αναβαθμίσεις,πολύ καλή κάμερα,συσκευή)το pixel κερδίζει

james

@chris_bmw συγνώμη αλλά δε βλέπω τα βιντεάκια κάθε τυχάρπαστου στο YouTube για να βγάλω συμπέρασμα, ακόμα και αν βγάζουν αυτό που θέλω. Δεν το είδα το συγκεκριμένο που λες. Υπάρχουν πιο έγκυρες πηγές που σου δίνουν και τα δείγματα που τράβηξαν για να δεις και μόνος σου. Και εγώ αυτό που είδα είναι ότι όντως η κάμερα του πίξελ είναι ανώτερη, κάτω από όλες τις συνθήκες, και του iPhone και του s7. Όπως τα λένε δηλαδή και οι επαγγελματίες reviewers.

Τα υπόλοιπα που λες για πληρωμένα sites, είναι απλά κάτι που υποθέτεις εσυ.

Geo pap

Να δουμε η μπαταρία το pixel τι πουλια πιάνει,και σε 2-3 μηνες στο σκρουτζ θα κανει σιγουρα κατω απο 500.

james

@Chris_BMW προφανως δεν προσεξες τους καμμενους ουρανους του iphone και στις φωτογραφιες και σταα βιντεο, τα δεντρα που ηταν γκρι αντι για πρασινα και γενικα τα ξεπλυμμενα χρωματα, Το φοντο στη νυχτερινη με την πινακιδα που στο iphone δε φαινοταν καν το προσεξες; Επισης το μισο προσωπο του τυπου, στην αρχη, στο αυτοκινητο, με το iphone πρεπει απλα να το φανταστεις, γιατι ειναι καμμενο και φαινεται ενα ασπρο κομματι να κινειται. Για το auto focus αστο καλυτερα, δε σωζεται με τιποτα.

Αν νομιζεις οτι καλυτερη καμερα ειναι εκεινη που καιει τη μιση εικονα για να φαινεται λιγο πιο φωτεινη η αλλη μιση, κανεις λαθος. Αλλα γουστα ειναι αυτα, τι να πω…

Gvirginia

Off-topic:
Όσοι τσακώνεστε για τις κάμερες, δείτε και λίγο το blind shootout που έκανε το gsmarena. (10.000+ ψήφισαν)

Παραξενεύτηκα και εγώ όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, μιας και νόμιζα ότι το κινητό “B” (που και προσωπικά ψήφισα) ήταν το S7.
Θα ήθελα να είχαν και το HTC 10 μέσα, καθώς και δείγματα από κάποια πολύ καλή DSLR για μέτρο σύγκρισης.

chris

Nαι, ακριβό, αλλά στα ίδια χρηματα τι παραπαναω προσφέρει ας πουμε ενα Galaxy s7 ?

DimDIm

Στην Ελβετία δεν έχουν ακόμα ημερομηνία αλλα την άλλη εβδομάδα που θα είμαι λονδίνο θα το τσακώσω το XL. Στην γερμανία η T-MObile το πουλάει από εχτές στα 1008 ευρώ (OMG)

Ekimolaos

@Chris_BMW
Για να σου λύσω την απορία για το “σκοτεινό” δωμάτιο” στο focus test, το δωμάτιο είχε ακριβώς το ίδιο φως. Απλά ο φακός των Pixel έχει μεγαλύτερα pixels οπότε το δείχνει πιο φωτεινό. Το iPhone έκανε πιο αργό focus με ίδια φωτεινότητα στο δωμάτιο.

Αυτά. Δεν πρόκειται να σχολιάσω κάτι άλλο από αυτά που ανέφερες γιατί είσαι fan boy, σαν τους φανατικούς που σκοτώνονται στα γήπεδα για την ομάδα “τους” κάνεις, άρα δεν έχεις την δυνατότητα να είσαι αντικοικωνικός. Πριν με ταμπελιάσεις Samsung fan boy (οι Apple fan boys ταμπελιάζουν τους άλλους Samsung fan boys για κάποιο λόγο, λες και το Android είναι της Samsung ξέρω γω), δεν είμαι fan ΚΑΜΙΑΣ εταιρίας. Τις κράζω ΟΛΕΣ για τα λάθη και την κοροϊδία τους και λέω μπράβο για ΟΛΕΣ όταν κάνουν κάτι σωστό/καινοτόμο. Fan της τεχνολογίας είμαι, όχι εταιριών. Προσπάθησε να γίνεις κι εσύ και ίσως καταλάβεις πως η αντικοικωνικότητα είναι πιο λογική από τον τυφλό φανατισμό.

ΛΛ

Σιγουρα είναι πολυ δυνατό κινητό. Ομως, Περίμενα κατι σαν στυλ καλυτερο αφού πρόκειται για το πρωτο 100% Google κινητο ή ισως και κατι πιο φουτουριστικό με αξεσουάρ αντίστοιχου τύπου.

Engineer

Το πιο “ολοκληρωμένο” κινητο κατα τη γνωμη μου. Μονο το wateeproof λειπει δυστυχως.

panos

Οντως θεωρείται ότι εχει την καλυτερα καμερα σε κινητο αυτή τη στιγμη αλλα είναι Κακασχημο και λέγεται Pixel.

Chris_BMW

Ekimolaos@ Απο ολα αυτά που έγραψα εσυ κατάλαβες οτι είμαι fan boy; Μάλιστα. Μάλιστα είμαι τόσο φανατικός όσο λες που παραδέχομαι οτι η κάμερα του S7 ειναι ανώτερη του I phone . Κ όχι φίλε μου αυτό που λες για τα μεγαλύτερα πιξελ δεν στέκει για το λόγο του οτι σε προφανές σκοτάδι ,τι νύχτα δηλαδή, η φωτογραφία του I phone ειναι πιο φωτεινή . Επίσης είμαι τόσο fan boy που παραδέχομαι οτι κάποτε η Apple είχε κατευθυνόμενα ολα τα μέσα κ την βγάζαν παντού πρώτη . Αντικειμενικά ήταν ;; Η απάντηση ειναι όχι . Τουλάχιστον σε όλους τους τομείς όχι . Τωρα τη έγινε ξαφνικά ; Απλα πλέον η Apple δεν χρειάζεται αβάντα . Πουλάει στον αυτόματο . Τρία χρονια το ίδιο τηλέφωνο κ το I phone 7 plus ένα μήνα μετά την κυκλοφορία του ετοιμοπαράδοτο δεν υπάρχει πουθενά . Το δε jet black άστο καλο Νοέμβριο κ αν. Μπορείς να το καταλάβεις αυτό ναι η όχι ; Αντίθετα η google πρέπει να τραβήξει τα βλέμματα πανω της . Πριν ακόμα κυκλοφορίσει το dxo είχε βαθμολογία του . Για το I phone 7 plus ακόμα να δούμε…Οτι έκανε παλιά η Apple κάνει τωρα η Google.Και κάτι τελευταίο όσο αφορά… Συνέχεια »

Manolis

εγώ πάντως τα πιστεύω τα εντελώς εθελοντικά και καθόλου επιχορηγούμενα reviews του Pixel και του iPhone!!! χαχαχα!!!!

Δημητρης

Με τέτοια τιμη!!θα παρω δυο ένα για μενα και ενα για τι μανα μου 77 χρονων..αδιαφορο

nikolakis

Ελα ενταξει, κλασσικα τωρα … Η διαφημιση ειναι που φερει την αξια.

Να φας σκ@τ@ Google με το Pixeλακι σου. Σιγά τη μ@λ@κία…

nikolakis

Οταν λεει ο αλλος πιο πανω,,, ,,,,,, (θα το τσακωσω το Pixelaki)…… με πιανει κ@τουρημ@!! χαχαχαχα!!!

Απο προβαοα σε αμοιβαδα!!
Ειπε πουθενα ο Θεος οτι θελει να κανει επαναφορα??χαχαχαχαχαχαχ

Κοιτανε και το φως στο σκοταδι με λεπτομερεια λες και θα ξεσκιστεις να βγαζεις στο σκοταδι,,…νταξει…..νταξει κοπελα μου, σε δερνανε μικρη το καταλαβαινω…

ster

η σειρα nexus ηταν μια πολυ καλη σε ποιοτητα και αρχικα σε τιμη ,σειρα της google.
μακαρι να πεσουν λιγο οι τιμες. και με αυτα που προσφερει θα τα παει περιφημα.
η μπαταρια δεν ξερω αν θα τα παει το ιδιο καλα .χρειαζεται τλχ 3500mah για να βγαζει ανετα μια μερα και αυτο ειναι στα ορια. (εκτος και αν εχει γινει καλο σεταρισμα )

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Smartphones Google Pixel Pixel 7

Google Pixel 7 & Pixel 8: Δεύτερη ενημέρωση Απριλίου επιλύει προβλήματα δικτύου

Μετά την εγκατάσταση της μηνιαίας ενημέρωσης Μαρτίου 2024, χρήστες συσκευών Pixel 7 και Pixel 8 αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα δικτύου.