DearMoon: Ιάπωνας επιχειρηματίας μας καλεί σε ταξίδι στο φεγγάρι
Τετάρτη, 03/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.
Παρασκευή, 11/03/2011 · Αλέξανδρος Παππάς
Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι με την τοποθέτηση ενός λεπτού φύλλου μετάλλου και με την κατάλληλη μίξη υλικών μπορούν να μετατρέψουν το πλαστικό από μονωτή σε αγωγό του ηλεκτρισμού. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να φέρει πολλές αλλαγές στο χώρο της τεχνολογίας, αφού συνδιάζεται με χαμηλό κόστος παρασκευής.
Το στοιχείο που κάνει τόσο ενδιαφέρον αυτό το υλικό είναι ότι με την χρήση μιας δέσμης ιόντων μπορεί να ελεγχθεί ο χαρακτήρας του υλικού και να μετατρέπεται κατά το δοκούν από μονωτή σε αγωγό και το αντίστροφο. Η αντίστοιχη ιδιότητα ήταν αυτή που έκανε το πυρίτιο να εξελιχθεί σε κύριο υλικό κατασκευής των chip.
Το υλικό αυτό μάλιστα αν ψυχθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπεται σε υπεραγωγό, δηλαδή έχει αντίσταση πρακτικά μηδενική, κάτι που ελαχιστοποιεί τις απαιτήσεις των κυκλωμάτων σε ισχύ. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι το γεγονός ότι μπορεί να παραχθεί με τον υπάρχον εξοπλισμό το καθιστούν εξαιρετικά ενδιαφέρον και πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει το υλικό της τεχνολογίας του
Τετάρτη, 03/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Yusaku Maezawa ανακοινώνει το DearMoon με σκοπό να βρει τα μέλη του πληρώματος που θα τον συνοδεύσουν στη Σελήνη.
Τετάρτη, 03/03/2021 · Νίκος Καϊμακάμης
Ο λόγος είναι ότι οι κινεζικές Αρχές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο την οικονομική δραστηριότητα του Jack Ma.
Τρίτη, 02/03/2021 · Αλέξανδρος Παππάς
Έντονη ήταν η αντίδραση με τον παραλληλισμό του εικονιδίου λόγω της παρομοίωσης με τον Αδόλφο Χίτλερ γεγονός που συνοδεύτηκε με την αλλαγή του εικονιδίου.
Δευτέρα, 01/03/2021 · Αλέξανδρος Παππάς
Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Η αλήθεια είναι πώς ήδη τα πιο πολλά μέταλλα
που χρησιμοποιούνται για την αγωγιμότητα τους
στην ηλεκτρονική βιομηχανία μπορούν και αυτά να γίνουν
υπεραγωγοί, αλλά αυτό σημένει οτι πρέπει να
ψυχθούν στους -250C (ίσως και παραπάνω)
Πιστεύω ότι ένα μέταλλο μπορεί να πιάσει πιο εύκολα αυτές
τις θερμοκρασίες (εάν της ευαρμόζει κάποιος).
Το πραγματικό όφελος αυτής της ανακάλυψης είναι ότι θα μειωθεί
τραγικά πολύ το κόστος κατασκευής.
Στο κοντινό μέλλον….
– Έλα ρε μη φοβάσαι, πιάσε το καλώδιο είναι μονωμένο…!!!!
– Άστα σάπια
– Άντε ρε λούλη!
– Καλά με έπεισες..
ELECTO-ΒΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖΖ-SHOCK! 😛
Καλό 😉