Πόσο πιθανή είναι μια συγχώνευση Apple – Disney;

apple disney, Πόσο πιθανή είναι μια συγχώνευση Apple – Disney;

Παλαιότερα ακούγονταν φήμες για μια ενδεχόμενη συγχώνευση της Apple με τη Disney. Tελευταία φορά που το ακούσαμε ήταν το 2019, όταν ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος της Disney, Bob Iger, μοιράστηκε μια πιπεράτη ιστορία στην αυτοβιογραφία του.

Σύμφωνα με τον Iger, αν ο Steve Jobs δεν είχε πεθάνει από καρκίνο το 2011, οι δυο τους θα είχαν συναντηθεί για να συγχωνεύσουν τις δύο εταιρείες. Θυμίζουμε πως αφού αποβλήθηκε από την Apple από τον ίδιο τον αντικαταστάτη του, πρώην πρόεδρο της Pepsi, John Sculley, ο Jobs επένδυσε και έγινε Διευθύνων Σύμβουλος του Pixar Animation Studio. Το 2006, βοήθησε να πουληθεί η Pixar στη Disney για 7,4 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που τον έκανε τον μεγαλύτερο μέτοχο της Disney για αρκετά χρόνια και του έδωσε μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο.

Χάρη σε αυτά τα γεγονότα, μια συγχώνευση Apple-Disney ακουγόταν πολύ.

Τώρα – συγκεκριμένα την περασμένη εβδομάδα – ο Iger αντικατέστησε τον Bob Chapek ως διευθύνοντα σύμβουλο της Disney και απάντησε στις φήμες για πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών. Φήμες, βέβαια, που ο ίδιος προμόταρε με την αυτοβιογραφία του. Όπως είπε τώρα, οποιαδήποτε αναφορά για συνδυασμό Apple-Disney είναι «καθαρή εικασία».

Θα τους συνέφερε;

Η Apple θα μπορούσε να βάλει ένα Apple Store στα θεματικά πάρκα. Η κίνηση που θα είχαν αυτά τα καταστήματα από τους παρευρισκόμενους στο πάρκο θα ήταν σίγουρα απίστευτη. Ωστόσο, οι περισσότερες οικογένειες που κάνουν ένα ταξίδι στο Ορλάντο ή στο Anaheim έχουν κάνει σοβαρές οικονομίες και δύσκολα θα έμεναν πολλά χρήματα για την αγορά ενός iPhone ή ενός Apple Watch. Ίσως η Disney θα μπορούσε να επωφεληθεί από βόλτες φορτωμένες με τεχνολογία, δημιουργία της Apple.

Επίσης, η Apple έχει ξοδέψει τα χρήματά της σε μικρότερες, πιο στρατηγικές εξαγορές όλα αυτά τα χρόνια. Συνήθως, αγοράζει μια εταιρεία με ένα προϊόν που απέχει ένα ή δύο χρόνια από το να είναι έτοιμο για το iPhone. Τον Ιούλιο του 2012, η ​​Apple αγόρασε την βιομετρική εταιρεία AuthenTec για 356 εκατομμύρια δολάρια. Ένα χρόνο αργότερα, το iPhone 5s παρουσιάστηκε με Touch ID. Η αγορά της AuthenTec είναι η βασική εξαγορά της Apple.

Τα περισσότερα χρήματα που ξόδεψε ποτέ η Apple για μια εξαγορά είναι τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια που ήταν για το Beats Audio το 2014. Η Apple χρησιμοποίησε την αγορά για να δημιουργήσει το Apple Music. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της Disney είναι μόλις 175 δισεκατομμύρια δολάρια, πολύ δύσκολα η Apple θα εξαγόραζε τη Disney.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple safari

iOS 18: Αποκαλύφθηκαν οι λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης για Siri, Spotlight και άλλα

Τα χαρακτηριστικά του συστήματος της Apple, όπως το Siri και το Spotlight Search, πρόκειται να λάβουν νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15 & 15 Plus αποδεικνύονται λιγότερο δημοφιλή από τους προκατόχους τους

Το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max της Apple ήταν τα smartphone με τις περισσότερες αγορές στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.