Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ e-stamp

, Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ e-stamp

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) παρουσιάζουν το Ψηφιακό Γραμματόσημο προσφέροντας ευκολία, ταχύτητα, ασφάλεια και καινοτομία στην έκδοση των κλασσικών γραμματοσήμων. Μέσα από μια γρήγορη και απλή διαδικασία στο e-stamp.elta.gr ο πελάτης μπορεί να δημιουργήσει και να αγοράσει τον δικό του μοναδικό 12ψήφιο κωδικό με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας και στη συνέχεια να τοποθετήσει στον φάκελο, στο σημείο που επικολλάται συνήθως το γραμματόσημο.

Η αρχή για το Ηλεκτρονικό Γραμματόσημο γίνεται με τα γραμματόσημα Α’ προτεραιτότητας αξίας 1.90 ευρώ (20 γρ.) ενώ το επόμενο χρονικό διάστημα και εφόσον αγκαλιαστεί αυτή προσπάθεια, αναμένεται να προστεθούν ακόμα περισσότερες επιλογές. Μαθαίνουμε ότι ο κωδικός έχει ισχύ 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς του με όριο ανά αγορά τα 10 Ψηφιακά Γραμματόσημα.

Με το Ηλεκτρονικό Γραμματόσημο ο πελάτης δεν χρειάζεται να μεταβεί πλέον στο κατάστημα για να αγοράσει γραμματόσημα και έτσι αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και ο συνωστισμός εν μέσω πανδημίας. Αφού ετοιμάσει τον φάκελο με το Ψηφιακό Γραματόσημο απλα θα πρέπει να τοποθετήσει την αλληλογραφία στο πλησιέστερο γραμματοκιβώτιο των ΕΛΤΑ.

Το Ψηφιακό Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ μπορείτε να το βρείτε και αν το αγοράσετε από εδώ: e-stamp.elta.gr

, Πρεμιέρα σήμερα για το Ψηφιακό Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ e-stamp

Πως χρησιμοποιώ τον κωδικό;

Αναγράφετε τον κωδικό στο πάνω δεξί μέρος του φακέλου, στο σημείο που επικολλάται συνήθως το γραμματόσημο.

Πόσα ψηφιακά γραμματόσημα μπορώ να αγοράζω κάθε φορά;

Σε κάθε αγορά σας έχετε τη δυνατότητα να προμηθεύεστε έως 10 κωδικούς.

Για πόσο καιρό ισχύει ο κωδικός;

Ο κωδικός σας είναι έγκυρος για 10 ημέρες. Θα πρέπει να ταχυδρομήσετε την αλληλογραφία σας μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία αγοράς.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ψηφιακά γραμματόσημα για αλληλογραφία εξωτερικού;

Όχι. Τα ψηφιακά γραμματόσημα χρησιμοποιούνται μόνο για την αλληλογραφία εσωτερικού Α΄ προτεραιότητας.

Ποια είναι η απλή αλληλογραφία εσωτερικού Α’ προτεραιότητας;

Είναι όλα τα ταχυδρομικά αντικείμενα, μέγιστου βάρους μέχρι 20 γραμμάρια, όπως επιστολές, κάρτες – postcards, τιμολόγια, λογαριασμοί, έντυπα, κ.α.), απλά, χωρίς ιχνηλάτηση και μικρού μεγέθους (διαστάσεις: πάχος από 0,15mm έως και 5mm, πλάτος από 90mm έως και 165mm & μήκος από 140mm έως και 245mm). Η χρέωση των ταχυδρομικών τελών αυτής της υπηρεσίας, είναι 1,90€, σύμφωνα με τον τρέχοντα επίσημο τιμοκατάλογο των ΕΛΤΑ.

Πως μπορώ να στείλω αλληλογραφία μεγαλύτερου βάρους ή διαστάσεων;

Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ψηφιακό γραμματόσημο. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.elta.gr και ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες υπηρεσίες μας.

Τι ισχύει αν έχω χρησιμοποιήσει το ψηφιακό γραμματόσημο αλλά δεν έχω υπολογίσει σωστά τα ταχυδρομικά τέλη;

Εμείς θα φροντίσουμε να φτάσει το γράμμα σας στον προορισμό του, ο παραλήπτης τότε θα κληθεί να πληρώσει το ποσό που λείπει και το πρόσθετο τέλος διαχείρισης ανεπαρκώς προπληρωμένου αντικειμένου (0,50€).

Τι συμβαίνει αν γράψω λάθος τον κωδικό;

Τότε ο κωδικός σας δεν θα είναι έγκυρος και η αποστολή σας θα θεωρηθεί απροπλήρωτη. Σε αυτή την περίπτωση το γράμμα σας θα φτάσει στον παραλήπτη του ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει τα ταχυδρομικά τέλη και το πρόσθετο τέλος διαχείρισης απροπλήρωτου αντικειμένου(0,50€)

Μπορεί να εντοπιστεί το γράμμα μου;

Όχι γιατί πρόκειται για απλή αλληλογραφία. Περισσότερες πληροφορίες για συστημένη και ιχνηλατήσιμη αλληλογραφία, θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.elta.gr

Μπορούν να συνδυαστούν ψηφιακά και κανονικά γραμματόσημα;

Όχι. Ο κωδικός του ψηφιακού γραμματοσήμου δε συνδυάζεται με άλλα γραμματόσημα.

Τι συμβαίνει αν ο κωδικός είναι κακογραμμένος;

Είναι πολύ σημαντικό να αναγράφετε καθαρά τον κωδικό ώστε να είναι ευανάγνωστος. Αν ο κωδικός δεν είναι έγκυρος θα επιβαρυνθεί ο παραλήπτης σας με πρόσθετα ταχυδρομικά τέλη.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manolis

Απαράδεκτο για μένα που έπρεπε να έρθει μια πανδημία και ένας εγκλεισμός στα σπίτια μας για να εφαρμόσουν και τα ΕΛΤΑ μια απλή (επειδή η τεχνολογία το επιτρέπει εδώ και χρόνια) τεχνολογία για την εξυπηρέτηση του κόσμου.

SUPS 👨‍⚖️

το ελληνικο δημοσιο τι να πει δλδ..μπαινεις στο gov.uk και μονο ποδοσφαιρικη ομαδα δεν μπορεις να αγορασεις εκει,εδω στην Ελλαδα προφανως για να δικαιολογειται ο υπεραριθμος δημοσιος τομεας δεν υπηρχε καμια ψηφιακη μεταβαση ..χαρτουρα και αγιος ο θεος…τωρα με τη πανδημια κατι εγινε επειδη αναγκαστηκαν οχι τιποτα αλλο αλλα εχουμε δρομο ακομα…

DIMITRIS

Για τι στον κισε εχει 0,90 ευρω και το ηλεκτρονικο 1,90

ΣΑΒΒΙΝΑ

Η ανωνυμία του εκδότη του γραμματοσημου εξασφαλίζει;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.