Πρώην δικηγόρος της Apple κατηγορείται για πώληση εμπιστευτικών πληροφοριών

Apple δικηγόρος, Πρώην δικηγόρος της Apple κατηγορείται για πώληση εμπιστευτικών πληροφοριών

Στο εδώλιο στέλνουν Αμερικανοί εισαγγελείς, πρώην δικηγόρο της Apple καθώς φαίνεται πως χρησιμοποιούσε εμπιστευτικές πληροφορίες της εταιρείας με σκοπό να έχει οικονομικό όφελος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από το 2011 έως και το 2016, ο Gene Levoff είχε πρόσβαση στα αποτελέσματα των κερδών της Apple πριν αυτά δημοσιοποιηθούν.

Ο Levoff, ήταν υπεύθυνος για την διασφάλιση της συμμόρφωσης των συναλλαγών της εταιρείας εκείνο το χρονικό διάστημα, ωστόσο όμως όπως φαίνεται παραβίασε ο ίδιος τη πολιτική της εταιρείας. Όταν οι αρχές, ενημέρωσαν την Apple για την δραστηριότητα του, οι υπεύθυνοι της εταιρείας τον απέλυσαν και προέβησαν σε εσωτερική έρευνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της Apple και της Αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Levoff αγόραζε μετοχές της εταιρείας πριν την δημοσίευση των οικονομικών στοιχείων. Όταν αυτά γινόντουσαν γνωστά στο κοινό, τις πωλούσε και είχε μεγάλα κέρδη.

Η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), δήλωσε πως ο Levoff κατά το χρονικό διάστημα 2011-2016, έβγαλε αρκετά χρήματα με αυτό τον τρόπο.

Σε δήλωση της, η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Εκτέλεσης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Antonia Chion, ανέφερε: “Η εικαζόμενη εκμετάλλευση της πρόσβασης του κ. Levoff στις οικονομικές πληροφορίες της Apple, ήταν ιδιαίτερα οδυνηρή δεδομένης της ευθύνης του για την πολιτική συμμόρφωσης της εταιρείας με τις εμπιστευτικές διαπραγματεύσεις”. Και συνέχισε ” Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, έχει δεσμευτεί να επιδιώκει την τήρηση των κανονισμών από τους επενδυτές.”

Από το 2011 έως το 2012, ο Levoff είχε κέρδη της τάξεως των 245.000 δολαρίων, ενώ το 2015 και το 2016, είχε συνδυασμένα κέρδη 382,000 δολάρια Αμερικής.

Αυτή την στιγμή ο Gene Levoff, αντιμετωπίζει κατηγορίες που είναι ικανές να τον βάλουν φυλακή έως και 20 χρόνια, ενώ παράλληλα θα έχει και χρηματική ποινή έως και 5 εκ. δολάρια.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.