Η πρώτη εκτόξευση πυραύλων του Ηνωμένου Βασιλείου καταλήγει σε αποτυχία

αποστολή «Start Me Up» της Virgin Orbit, Η πρώτη εκτόξευση πυραύλων του Ηνωμένου Βασιλείου καταλήγει σε αποτυχία

Σε αποτυχία οδηγήθηκε η αποστολή «Start Me Up» της Virgin Orbit για λογαριασμό του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς μια άγνωστη «ανωμαλία» εμπόδισε τη δορυφορική αποστολή να φτάσει σε τροχιά.

Ο πύραυλος LauncherOne μετέφερε ωφέλιμο φορτίο εννέα δορυφόρων, ο πρώτος που κατασκευάστηκε στην Ουαλία. Οι δορυφόροι δεν απελευθερώθηκαν και χάθηκαν μαζί με τον πύραυλο LauncherOne. Το Cosmic Girl και το πλήρωμά του επέστρεψαν με ασφάλεια στο Διαστημικό λιμάνι της Κορνουάλης. «Είναι απολύτως καταστροφικό, και βάλαμε την καρδιά και την ψυχή μας σε αυτό», δήλωσε η Μελίσα Θορπ, η επικεφαλής του Διαστημικού λιμένα της Κορνουάλης σε δήλωση στον Guardian. «Την επόμενη φορά που θα πάμε θα είναι ακόμα καλύτερα».

Αυτή είναι η πρώτη αποστολή LauncherOne που υπολείπεται της παράδοσης των ωφέλιμων φορτίων από τις πέντε προσπάθειες εκτόξευσης. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του τον Μάιο του 2020 υπέστη επίσης μια ανωμαλία ενώ μετέφερε ένα σταθμισμένο εικονικό ωφέλιμο φορτίο ως πρακτική για πραγματικούς δορυφόρους πελατών.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business 6G Apple

H Apple εργάζεται εντατικά στην ανάπτυξη δικτύου 6G

Η Apple φέρεται να εργάζεται πολύ εντατικά για την εφαρμογή κινητής συνδεσιμότητας 6G στις συσκευές της, σύμφωνα με τον αναλυτή Mark Gurman.

Business Apple Steve Jobs Steve Wozniak

Σε δημοπρασία επιταγή της Apple με την υπογραφή του Steve Jobs – Αναμένεται να πιάσει πάνω από 25.000 δολάρια

Αναμνηστικά αντικείμενα του Steve Jobs και των πρώτων ημερών της Apple συνηθίζουν να πιάνουν υψηλά ποσά στις δημοπρασίες.

Business Spotify

Η Spotify ανακοινώνει απολύσεις 1.500 υπαλλήλων

Το Spotify γίνεται η πιο πρόσφατη εταιρεία τεχνολογίας που απολύει υπαλλήλους ως μέτρο μείωσης του κόστους.