Πρώτη πτώση εσόδων σε 10 τρίμηνα για την Lenovo

Lenovo, Πρώτη πτώση εσόδων σε 10 τρίμηνα για την Lenovo

Ο κινεζικός όμιλος Lenovo ανέφερε την πρώτη του μείωση εσόδων σε 10 τρίμηνα, καθώς η έκρηξη των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών που τροφοδοτείται από την πανδημία έφτασε στο τέλος, με τις πωλήσεις να πέφτουν ιδιαίτερα στην Κίνα, καθώς τα lockdown για τον COVID σημείωσαν επιβάρυνση.

Τα καθαρά κέρδη δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 6% σε ετήσια βάση στα 541 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και τα έσοδα του Ομίλου αυξήθηκαν στα 17,1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, αυξημένα κατά 3% σε ετήσια βάση. Όλες οι κύριες επιχειρήσεις συνεισέφεραν θετικά λειτουργικά κέρδη, επιδεικνύοντας περαιτέρω πρόοδο προς τον στόχο του Ομίλου για διπλασιασμό της κερδοφορίας μεσοπρόθεσμα.

Επιπλέον, οι διαφοροποιημένοι κινητήρες ανάπτυξης συνέχισαν να αποδίδουν ισχυρές επιδόσεις τόσο με τις επιχειρήσεις λύσεων και υπηρεσιών, όσο και με τις υποδομές, σημειώνοντας υψηλή διψήφια ανάπτυξη από έτος σε έτος. Οι επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε Η/Υ αποτελούν πλέον περισσότερο από το 37% των συνολικών εσόδων του ομίλου. Το υγιές ταμειακό ισοζύγιο του Ομίλου σημαίνει ότι παραμένει προσηλωμένος στον διπλασιασμό των επενδύσεων στην Έρευνα και Ανάπτυξη (Ε&Α) μεσοπρόθεσμα, έχοντας αυξήσει τις δαπάνες Ε&Α κατά 15% σε ετήσια βάση το τρίμηνο.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.