Public: Οικονομικά Αποτελέσματα 2018

Public Οικονομικά Αποτελέσματα 2018, Public: Οικονομικά Αποτελέσματα 2018

Αύξηση πωλήσεων και ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας πέτυχε η αλυσίδα καταστημάτων Public (Retailworld Α.Ε.), μέλος του Ομίλου Olympia, σύμφωνα με τα ενοποιημένα οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 2018 στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου. Ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος 2018 ανήλθε σε €256,4 εκατ., έναντι €241 εκατ. το 2017, παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση 6,4% σε σχέση με το 2017. Θεαματική ήταν και η ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας της εταιρίας, με υπερδιπλασιασμό του EBITDA. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2018 ανέρχονται σε €9,1 εκατ., σημειώνοντας υπερδιπλάσια αύξηση από τα επίπεδα του 2017 (€3,4 εκατ.) και καταγράφοντας άνοδο +164% σε ετήσια βάση.

Το 2018 η Public ενίσχυσε τα μερίδιά της στα κινητά τηλέφωνα, αλλά και στις κατηγορίες των βιβλίων, μουσικής, ταινιών, gaming, αξεσουάρ κινητών, περιφερειακών, wearables και gadgets. Παράλληλα, κατάφερε σημαντική αύξηση στο κανάλι των B2B πωλήσεών της, εξυπηρετώντας 133.000 εταιρικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων, κορυφαίοι όμιλοι εταιριών. Η εταιρία κατέγραψε ρεκόρ επισκέψεων με 29,2 εκατ. επισκέψεις στα φυσικά καταστήματα της και 50,5 εκατ. επισκέψεις στα e-commerce κανάλια της. Παράλληλα, διατηρώντας τη θέση του Νο1 omnichannel retailer, διακίνησε 2,2 εκατ. προϊόντα online παραγγελιών με τις σχετικές πωλήσεις να αντιστοιχούν στο 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Ορόσημο της περασμένης χρονιάς αποτέλεσε και η δημιουργία του πρώτου ελληνικού ηλεκτρονικού marketplace, μέσα από το οποίο το καταναλωτικό κοινό απέκτησε πρόσβαση σε 101.000 προϊόντα από 10 νέες προϊοντικές κατηγορίες, ενώ 180 ελληνικά καταστήματα απέκτησαν ένα ισχυρό κανάλι πώλησης, το public.gr. Παράλληλα, η εταιρία έφερε καινοτομίες στα ecommerce κανάλια της καθώς ήταν ο πρώτος μεγάλος retailer που ανέπτυξε την υπηρεσία φωνητικής αναζήτησης προϊόντων στην Ελλάδα, αλλά και νέα εργαλεία search και recommendation για την αγορά της Κύπρου. Σε ό,τι αφορά το δίκτυο καταστημάτων, η εταιρία εγκαινίασε δύο νέα καταστήματα στην Κύπρο, ενώ προχώρησε και στην ψηφιοποίηση του κεντρικού καταστήματός της στο Σύνταγμα.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παπαροκας tiamat - Enûma Eliš 

Εχουν καλο doa policy οποτε τους συστήνω για αγορά ηλεκτρονικων.

Ομως δεν ειναι καθόλου ολα ροδινα. Ειχα παραγγείλει darth vader 35 εκατοστα και δήλωσα παραλαβη απο κατάστημα. Παω να τον πάρω και το κουτί ηταν τέρμα ταλαιπωρημενο και το φωτοσπαθο του darth σπασμένο . Απαραδεκτο το τμημα μεταφορικων τους στο πως χειρίζεται τα δεματα παραγγελίας

Πηγα να κανω αρνητικη κριτική στο δικο του site και δεν με αφηνε παραπεμποντας με να βρω αλλο σημείο μες το site να κανω την αρνητική κριτική. Με λίγα λογια τρεχα γύρευε και εμφανώς γινεται επι τούτου αποθαρρύνοντας τις αρνητικες κριτικες

Θέλει λοιπόν προσοχή καθε αγορά απο κει!

NikosAr

Δεν απορώ με την κερδοφορία …. αν και πρέπει να έχουν μικρό καλάθι οι μέτοχοι …. καθαρά μάρκετινγκ, χωρίς ουσία κατάστημα και με τιμές στο θεό … όταν θα ακούσουμε επίσης για χαμηλά ποσοστά κέρδους … πάλι να μη μας κάνει εντύπωση….
Αν δεν συμβαδίζει το σχόλιο με το δελτίο τύπου … πολύ ευχαρίστως να αφαιρεθεί

stavag

στην εποχη του internet και της συγκρισης. Υπαρχει κανενας λογος να αγοραζεις απο το φαρμακείο τους

SpartaCross

To PUBLIC είναι μία φούσκα που απλά περιμένει να σκάσει.
Όσοι έχουμε κάνει το λάθος να παραγγείλουμε έστω και μία φορά από αυτούς ξέρουμε τι σημαίνει αυτό.
Εκτός από πανάκριβο και με πέτσινες εκπτώσεις, έχει ΦΟΒΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ παράδοσης, εντελώς αναποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών και ανεύθυνη διοίκηση.
Μου θέλανε να γίνουν και το ΑΜΑΖΟΝ της Ελλάδος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business featured Public Vodafone

Vodafone-Public: Ανοίγουν παράθυρο στο αγοραστικό μοντέλο του μέλλοντος

Πυρήνας της συνεργασίας δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των νέων αναγκών του καταναλωτή, φιλοδοξώντας να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών τεχνολογίας.

Business Vodafone Public

Vodafone Ελλάδας και Public μαζί: Νέα στρατηγική συνεργασία με shop-in-shop

Με τη νέα συνεργασία Vodafone Ελλάδας και Public, δημιουργείται για τον καταναλωτή ένα νέο οικοσύστημα με στόχο να καλύψει τις συνολικές του ανάγκες μέσα από μοναδικές προσφορές.

Business Public

Public Group: Αύξηση κερδοφορίας για το #1 Omni-Retail οικοσύστημα

Επιτυχημένη συγχώνευση με τη MediaMarkt και τη δημιουργία του πρωτοποριακού concept “Public + home”, με τις πωλήσεις των οικιακών συσκευών να ξεπερνούν το 20% του συνολικού τζίρου.

Business Public

Public: Η απάντηση μετά το πρόστιμο για τις πλασματικές εκπτώσεις

Σε συνέχεια του πρόστιμου που επιβλήφθηκε στα Public ύψους 520.000 ευρώ για πλασματικές τιμές στις εκπτώσεις η εταιρεία εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί.