Qualcomm: Google, Microsoft ανήσυχες ότι η εξαγορά από Broadcom θα ωφελήσει την Apple

Broadcom Qualcomm apple, Qualcomm: Google, Microsoft ανήσυχες ότι η εξαγορά από Broadcom θα ωφελήσει την Apple

Google και Microsoft είναι μεταξύ των ονομάτων που έχουν παραπονεθεί στην Qualcomm, σχετικά με την πιθανότητα εξαγοράς της από την Broadcom. Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να ωφελήσει την Apple.

Αυτή τη στιγμή, η πρόταση της Broadcom είναι στα 70 δολάρια ανά μετοχή (105 δισ. δολάρια σύνολο) για να αποκτήσει την Qualcomm. Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε ότι η Qualcomm δεν είναι ευχαριστημένη και θέλει από 80 δολάρια και άνω, ανά μετοχή. Στόχος της Broadcom είναι να τοποθετήσει δικούς της υποψήφιους στο διοικητικό συμβούλιο της Qualcomm, και να προωθήσει την υπάρχουσα πρόταση εξαγοράς.

Google και Microsoft ανησυχούν για τον ρόλο που μπορεί να παίξει η Apple στο deal. Apple και Qualcomm βρίσκονται εν μέσω μηνύσεων, η μεταξύ τους σχέση είναι ιδιαίτερα κακή σε σημείο που η Apple λέγεται ότι ψάχνει νέο προμηθευτή για τα modem chips των iPhones του 2018.

Η Microsoft έχει ξεκινήσει να ανταγωνίζεται τα iPad με την δημιουργία μιας σειράς υβριδικών tablet/laptops, τα οποία είναι τα πρώτα Windows 10 PCs με Qualcomm chips. Η Google έχει πληθώρα συσκευών στο “παιχνίδι” αυτό, με τους περισσότερος Android κατασκευαστές να χρησιμοποιούν Qualcomm chips.

Αυτό που φοβούνται Google και Microsoft, είναι ότι αν η Broadcom εξαγοράσει την Qualcomm, η νέα εταιρεία που θα προκύψει, θα ωφελήσει την Apple σε βάρος των δικών τους συμφερόντων. Για παράδειγμα, ο CEO της Broadcom, Hock Tan, φέρεται να έχει δηλώσει ότι είναι αισιόδοξος ότι οι νομικές διαφωνίες με την Apple μπορούν να αποκατασταθούν, αν η εταιρεία του εξαγοράσει την Qualcomm. Και με τη φήμη της Broadcom ως εταιρεία που κόβει συνεχώς τα κόστη της, Microsoft και Google φοβούνται ότι μια συγχώνευση θα περιορίσει σημαντικά την καινοτομία στον κλάδο.

Ενώ η Qualcomm μπορεί να αισθάνεται καλά για το γεγονός ότι η Google και η Microsoft βρίσκονται στο πλευρό της, φέρεται να τους ζήτησε να μην επιμένουν πολύ στις δημόσιες δηλώσεις τους σχετικά με την αντίθεσή τους στο deal. Η Qualcomm θέλει να δει αν μπορεί να πάρει τα επιπλέον 10 δολάρια ανά μετοχή από την Broadcom, αποδεικνύοντας ότι όλοι έχουν μια τιμή.

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΙΚΟΣ

All about the money , αλλά τα μονοπώλια βλάπτουν σοβαρά την υγεία μας

Μakis

Και οτι κανει καλο στη υγεια, απο διπλα σου να περναει! ~Ν.Ο.Ε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.