Business

Qualcomm Snapdragon XR1 αποκλειστικά για AR, VR και Mixed Reality συσκευές

Η Qualcomm παρουσίασε το Snapdragon XR1, τον πρώτο επεξεργαστή παγκοσμίως που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για AR, VR και Mixed Reality συσκευές, οι οποίες μέχρι στιγμής χρησιμοποιούσαν Snapdragon επεξεργαστές για smartphones.

Με τη νέα πλατφόρμα της Qualcomm οι κατασκευαστές θα μπορούν να προσφέρουν μια εντελώς αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης μιας και ο XR1 είναι κατάλληλα τροποποιημένος για Augmented Reality συσκευές προσφέροντας καλύτερη διαδραστικότητα με τη χρήση λιγότερης ενέργειας, κάτι το οποίο θα συμβάλλει στη μεγαλύτερη αυτονομία των συσκευών αυτών.

Η πλατφόρμα XR1 θα βοηθήσει τους χρήστες να ζήσουν μια ακόμα πιο έντονη και διαδραστική εμπειρία ενώ παρακολουθούν την αγαπημένη τους ταινία, τα αθλητικά και άλλα τηλεοπτικά προγράμματα μιας και θα υπάρχει υποστήριξη Ultra High Definition video 4K ανάλυσης στα 60 καρέ ανα δευτερόλεπτο χρησιμοποιώντας το κατάλληλο VR Headset.

Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής γραφικών δίνει μια ποικιλία επιλογών θέασης μέσω hardware acceleration και dual-display support, 3D overlays και υποστήριξη μέσω API για την κατασκευή γραφικών υψηλής ποιότητας, όπως OpenGL, OpenCL και Vulkan. Επιπλέον, η πλατφόρμα υποστηρίζει εξελιγμένες ικανότητες επεξεργασίας εικόνας για τεχνολογίες όπως Visual Inertial Odometry, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται σε έναν εικονικό κόσμο ή ακόμα και να αλληλεπιδρούν με αντικείμενα που ανήκουν σε περιβάλλον επαυξημένης πραγματικότητας.

Όσον αφορά τον τομέα του ήχου, θα χρησιμοποιούνται τεχνολογίες της Qualcomm όπως 3D Audio Suite, Qualcomm Aqstic Audio Technologies, και Qualcomm aptX Audio για μια ηχητική εμπειρία υψηλής πιστότητας και μονίμως ενεργοποιημένη φωνητική βοήθεια. Στον τομέα της διαδραστικότητας, οι χρήστες θα μπορούν να κινούνται ελέυθερα προς όλες τις κατευθύνσεις στο χώρο και να μπορούν να αλληλεπιδρούν με αντικείμενα στον εικονικό κόσμο με τρόπο που δεν έχουν ξαναζήσει.

Τέλος, η Qualcomm αποκάλυψε πως εταιρείες όπως οι Meta, VIVE, Vuzix και Picoare κατασκευάζουν ήδη συσκευές βασισμένες στη νέα πλατφόρμα XR1.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 30 Μαΐου 2018 10:33

Σχόλια

  • Καμία απολύτως σχέση ! Το πάρτυ αρχίζει για την Intel και για την νέα γενιά mixed reality συσκευών ( Από HoloLens έως δε ξέρω εγώ τι άλλο έχει βγει )

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Ιάκωβος Μπελώνιας

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.