iPhone: Η Qualcomm ζητά απαγόρευση παραγωγής και πώλησης στην Κίνα

qualcomm apple iphones, iPhone: Η Qualcomm ζητά απαγόρευση παραγωγής και πώλησης στην Κίνα

Ένα ακόμη επεισόδιο προστέθηκε στο σίριαλ της διαμάχης που έχουν οι τεχνολογικοί γίγαντες, Apple και Qualcomm. Στις 29 Σεπτεμβρίου η δεύτερη υπέβαλε μήνυση κατά της πρώτης στο δικαστήριο πνευματικής ιδιοκτησίας στο Πεκίνο.

Αυτό που ζητά η Qualcomm από τις κινεζικές αρχές είναι να απαγορευτεί η παραγωγή και η πώληση iPhones στη χώρα μιας και υποστηρίζει ότι η Apple παραβιάζει τα πνευματικά της δικαιώματα.

Σύμφωνα με την Qualcomm, για την κατασκευή των iPhones η Apple χρησιμοποιεί τεχνολογίες που έχει κατοχυρώσει η ίδια, αλλά αρνείται να πληρώσει γι αυτές. Να θυμίσουμε ότι η Apple έχει ζητήσει από τις εταιρείες που αναλαμβάνουν την κατασκευή iPhones και iPad, να σταματήσουν να πληρώνουν για χρήση πατεντών στην Qualcomm, διότι θεωρεί πως χρεώνει υπερβολικά ποσά.

Στην περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί υπέρ της Qualcomm, αυτό θα σημαίνει σημαντικό πλήγμα για της πωλήσεις της, μιας και η Κίνα ήταν υπεύθυνη για το 22.5% των εσόδων της Apple για το τελευταίο οικονομικό έτος. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι η παύση της παραγωγής θα επηρέαζε την παγκόσμια διάθεση του iPhone και η Apple θα είχε τεράστια προβλήματα αποθεμάτων.

Οι πατέντες τις οποίες παραβίασε η Apple, σύμφωνα με την Qualcomm σχετίζονται με Force Touch και power management.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Makis

Ναι…σιγά μην σταματήσει ειδικά η παραγωγή στην Κίνα.

Agnostos13

Να σταματησει την παραγωγη στην Κινα και να παει στην Ινδια;
Δεν νομιζω οτι θα υπαρξει Κινεζικο δικαστηριο που θα το επιτρεψει!

Efkairiakos

Πολύ θέλω να δω την απάντηση της Apple επάνω στο θέμα!

Darth

και να σταματήσει?
ινδια
η βιετναμ

δεν το λες και λιγα

giannis

Η QC ίσως να ξεχνάει ότι η apple ταίζει την samsung, την LG, την google και πολλές άλλες. Αν νομίζει ότι οι υπόλοιποι θα κάτσουν με σταυρωμένα χέρια όταν θα χάνουν δις, μάλλον είναι γελασμένοι.

Rizo

Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω.
Η Apple παραπονιέται οτι πληρώνει πολλά στην qmm. Οι άλλοι δηλαδή δεν πληρώνουν για τις πατέντες τα ίδια ποσά? Γιατί αν πληρώνουν, τότε μάλλον φταίει η Apple που δεν την ικανοποιούν τα ήδη τεράστια ποσοστά κέρδους.

Petros

Να έρθουν στην Ελλάδα να τα φτιάχνουν με τα ZER phone και τα ΜLS που είναι Ελληνικά

Tzonaros

Δηλαδη η απλ θελει και να μην πληρώνει αλλα και να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις πατεντες! Χαχαχαχα! Κυρια απλ και εσυ χρεωνεις τα κινητα σου 1000 ευρω και οποις εχει τα αγοραζει. Ετσι και εσυ αν εχεις πληρώνεις αλλιως θα υποστείς τις συνέπειες.

KostasB

Με τον τρόπο που λειτουργεί η Apple αν λειτουργούσαμε και μεις θα μπαίναμε φυλακή. Θα πηγαίναμε σε ένα Apple store θα παίρναμε ένα iPhone και θα λέγαμε χρεώνεις πολλά κυρία Apple για το συγκεκριμένο, το παίρνω και φεύγω δεν σε πληρώνω.
Να αναπτύξει δικές της τεχνολογίες τότε και να μην βασίζεται σε πατέντες άλλων.

Don Mitso Mou

Όλοι εσείς που σχολιάζετε, γνωρίζεται το θέμα; Η Qualcomm χρεώνει για τις ίδιες πατέντες που χρησιμοποιούν πιο φτηνά κινητά πολύ παραπάνω την Apple. Σχεδόν τα διπλάσια. Δεν είναι θέμα να μη πληρώνει, αλλά να πληρώνει το ίδιοι όσο και οι άλλοι.

Gvirginia

@Don Mitso Mou

Πρέπει να γνωρίζει κάποιος το θέμα για να σχολιάσει?
Θα πέσει φωτιά να μας κάψει…

Don Mitso Mou

Κοίτα, πολλοί αρέσκονται να σχολιάζουν χωρίς να γνωρίζουν για τί ακριβώς σχολιάζουν, αυτό είναι άλλωστε και το εθνικό μας σπορ. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το techblog έχει ανεβάσει αρκετά άρθρα για αυτό το θέμα.

Rizo

Don Mitso Mou
Αν θυμάμαι καλά η “σύμβαση” λέει ότι θα πληρώνει ανάλογα με την αξία της συσκευής.
Αυτό Ναι, το κάνει πιο ακριβό. Αλλά όλοι νομίζω με τους ίδιους όρους έχουν συνεργαστεί.
Γιατί εδώ να υπάρχει ξεχωριστή μεταχείριση?
Στην Sony ξέρω τω και στην κάθε εταιρία δεν κακοφαίνεται που μπορεί ίδια πατέντα κοστίζει διαφορετικά από την low end συσκευή, στην high end?
Δεν το ήξερε όταν συμφωνούσε και υπέγραφε;;
Αλλα ξέρετε τι κάνει;; λέει ΟΚ. Πάμε “”και μετά θα τα πάρω πίσω από τις μηνύσεις”””.
Αυτά

Agnostos13

Καλα μην σκατε… Ολες οι μεγαλες εταιρειες λιγο πολυ ειναι στα δικαστηρια για παραβιασεις πατεντων, αθετησεις συμφωνιων και βιομηχανικη κατασκοπεια…
Απλα εδω το μαθαινουμε γιατι ειναι η Apple με την Qualcomm…
Αν ηταν η 你他妈的蛆 με την 私は店であなたをファックします δεν θα το μαθαιναμε ποτε!

Don Mitso Mou

@RIZO

Εεεεε όχι δεν θυμάσαι καλά.

Αν δεν βαριέσαι διάβασε εδώ ολη την ιστορία

https://www.google.ae/amp/s/www.digitaltrends.com/business/apple-vs-qualcomm-news/amp/

Επιγραμματικά, η Qualcomm και σου πουλάει το τσιπάκι και σε χρεώνει για τις πατέντες στο τσιπάκι που αγόρασες. Θέα!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.