Με τις εφαρμογές να γίνονται όλο πιο απαιτητικές αλλά και τους επεξεργαστές να γίνονται όλο και πιο αποδοτικοί, οι μπαταρίες φαίνεται να έχουν μείνει στάσιμες τα τελευταία χρόνια, ένα πρόβλημα το οποίο οι εταιρείες προσπαθούν να λύσουν με την υποστήριξη γρηγορότερης φόρτισης στις συσκευές τους. Σε αυτά τα πλαίσια κινείται και η τεχνολογία Quick Charge της Qualcomm, προσφέροντας μία universal λύση για όλες τις συσκευές με chipset της εταιρείας.
Η Qualcomm ανακοίνωσε τη νέα γενιά Quick Charge, η οποία υπόσχεται μεγάλη διαφορά από την τωρινή υλοποίηση Quick Charge 4+. Το Quick Charge 5 φέρνει υποστήριξη για πάνω από 100W, δηλαδή περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από το QC4+ που είχε μέγιστη τα 27W. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα τεχνολογία μπορεί να φορτίσει μία μπαταρία 4.500mAh από το 0% σε 50% σε μόλις 5 λεπτά.
Το Quick Charge 5 υποστηρίζει όλες τις προηγούμενες εκδόσεις Quick Charge, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει πλήρη υποστήριξη του USB-Power Deliver, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να λειτουργήσει με όλα τα κινητά της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να τροφοδοτήσει τις νεότερες USB-PD συσκευές, όπως tablets και laptops.
H νέα τεχνολογία φόρτισης είναι 70% πιο αποδοτική από το QC4, το οποίο οδηγεί σε λιγότερη σπατάλη ενέργειας και χαμηλότερες θερμοκρασίες φόρτισης, με την Qualcomm να ισχυρίζεται ότι το Quick Charge 5 τρέχει έως και -7 βαθμούς χαμηλότερα σε σχέση με το QC4. Η Xiaomi αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρεία που θα κυκλοφορήσει συμβατές συσκευές στην αγορά, με την αρχή να γίνεται στο τρίτο τρίμηνο του 2020.
Σκοπός μας είναι η προώθηση νέων ιδεών, καινοτόμων προσεγγίσεων, και η ανάπτυξη του διαλόγου σε θέματα που αφορούν: την τεχνολογία, την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Προσαρμοστικότητα και ευελιξία επέδειξε το 2020 η εταιρεία ΓΕΡΜΑΝΟΣ, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο συνεργατών της, που φέτος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε ψηφιακά.
Η ιστορία της βιντεοκάμερας ξεκινάει πριν από σχεδόν 100 χρόνια, τη δεκαετία του 1910 όταν υπήρξε η ανάγκη για μια συσκευή η οποία θα είχε τη δυνατότητα λήψης κινούμενης εικόνας.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ