Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

το Apple Pay και την PayPal, Στο “στόχαστρο” των τραπεζών το Apple Pay και η PayPal

Μία ομάδα τραπεζών εργάζεται επάνω σε ένα νέο ψηφιακό πορτοφόλι με στόχο να “καταρρίψει” το Apple Pay και την PayPal και να κατακτήσει την πρωτιά. Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ) ανάμεσά τους βρίσκονται κολοσσοί όπως η Bank of America, η JP Morgan Chase και η Wells Fargo.

Αυτή η νέα υπηρεσία πρόκειται να εκτελεστεί από την Early Warning Services (EWS), την ιδιοκτήτρια της τρέχουσας υπηρεσίας μεταφοράς Zelle. Η νέα λύση σχεδιάζεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και θα είναι ένα εντελώς ξεχωριστό προϊόν από την ίδια τη Zelle.Πηγές αναφέρουν ότι το πορτοφόλι θέλει να κερδίσει και το PayPal, καθώς είναι μια από τις εταιρείες Big Tech που έχει γίνει βασικό στοιχείο για τις διαδικτυακές πληρωμές. Οι μεγάλες τράπεζες εμφανίζονται “εκνευρισμένες” με την παρουσία εταιρειών με αξιόπιστα, ανταγωνιστικά προϊόντα.

Αρχικά η νέα υπηρεσία θα υποστηρίζει Visa και Mastercard και θα είναι εξοπλισμένη να στηρίξει 150 εκατομμύρια πελάτες. Εάν η υπηρεσία αποδειχθεί δημοφιλής μετά την κυκλοφορία, θα προστεθούν νέες δυνατότητες, όπως οι άμεσες πληρωμές από τις τράπεζες προς τους εμπόρους.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business PayPal

PayPal: Περικοπή του προσωπικού της κατά 7%

Ακόμη μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας, η PayPal προχωρά σε περικοπές προσωπικού κατά 7%, που αντιστοιχεί σε περίπου 2.000 εργαζομένους.

Internet featured PayPal

Paypal: Παραβιάστηκαν σχεδόν 35.000 λογαριασμοί

Σχεδόν 35.000 λογαριασμοί χρηστών PayPal έχουν παραβιαστεί από το λεγόμενο “credential stuffing”, σύμφωνα με το Bleeping Computer.

Internet PayPal

To PayPal επιτρέπει τις απευθείας πληρωμές στην Ουκρανία

Το PayPal ανακοίνωσε ότι επιτρέπει πλέον την απευθείας μεταφορά χρημάτων σε έναν χρήστη της υπηρεσίας στην Ουκρανία.