Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Υπάρχει ένα σύστημα προσβάσιμο και για τους καταναλωτές όπου τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανταλλάσουν πληροφορίες σχετικά με προϊόντα ακατάλληλα για χρήση που πρέπει να αποσυρθούν. Ονομάζεται Rapid Alert System (Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Εδώ στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μρ την παρουσίαση παρουσιάζονται των αποτελεσμάτων του συστήματος Rapid Alert Systemγια το 2018 (συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.257 γνωστοποίησεις) καθώς και μια μικρή έκθεση με προϊόντα που κατασχέθηκαν και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Τα περισσότερα ήταν παιδικά παιχνίδια με ακατάλληλα χημικά υλικά κατασκευής αλλα κάποια ηλεκτρονικά gadget όπως φορτιστές USB που μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξιας αλλά και ένα παιδικό ρολόι smartwatch που μπορεί κάποιος hacker να “παγιδεύσει” από απόσταση και να ακούει μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου, να έχει πρόσβαση στη λίστα επαφών ακόμα και στην θέση του χρήστη-παιδιού μέσω του GPS του.

Στη χώρα μας οι τρεις πιο συχνές κατηγορίες κινδύνων που γνωστοποιηθηκαν το περασμένο έτος ήταν 35% τραυματισμοί, 29 κίνδυνος από χημικά, 13% πνιγμός.

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Η αλήθεια είναι ότι η ιστοσελίδα του Rapid Alert System δεν είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον επισκέπτη και αυτό είναι κάτι που είχα επισημάνει τον περασμένο Νοέμβριο σε ομιλία μου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρον να ρίξετε μια ματιά στην σχετική ιστοσελίδα του Rapid Alert System και να ανακαλύψετε με φωτογραφίες και αναλυτική περιγραφή όλα τα προϊόντα που έχουν επισημανθεί ως ακατάλληλα και γιατί όχι να γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Amazon

Amazon: Νέο εκπαιδευτικό κέντρο για το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Κίνα

Η Amazon Global Selling ανακοίνωσε την έναρξη των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού κέντρου πωλήσεών της για την περιοχή της Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα ανατολικά της Κίνας.

Business Apple

Apple: Κατηγορίες από την Ένωση εργαζομένων για τις απολύσεις

Το σωματείο Communications Workers of America ισχυρίζεται ότι η Apple απέλυσε πέντε εργαζόμενους στο Κάνσας Σίτι και τιμώρησε έναν άλλο στο Τέξας, ως αντίποινα για την Ένωση.

Business Apple Apple Pay

Apple Pay Later: Διαθέσιμη η υπηρεσία “αγόρασε τώρα, πλήρωσε αργότερα”

H υπηρεσία Apple Pay Later γίνεται διαθέσιμη σε περιορισμένο κοινό στις ΗΠΑ, που θα μπορεί να δανείζεται χρήματα μέσω της εφαρμογής Wallet.

Business Alibaba

Alibaba: Διαχωρισμός σε 6 επιχειρηματικούς ομίλους

Η Alibaba ανακοίνωσε ότι θα διασπάσει την εταιρεία της σε έξι επιχειρηματικές οντότητες, η καθεμία με τη δυνατότητα να αντλήσει εξωτερική χρηματοδότηση και να εισέλθει στο χρηματιστήριο.