Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Υπάρχει ένα σύστημα προσβάσιμο και για τους καταναλωτές όπου τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανταλλάσουν πληροφορίες σχετικά με προϊόντα ακατάλληλα για χρήση που πρέπει να αποσυρθούν. Ονομάζεται Rapid Alert System (Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα) και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Εδώ στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 5 Απριλίου, εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μρ την παρουσίαση παρουσιάζονται των αποτελεσμάτων του συστήματος Rapid Alert Systemγια το 2018 (συνολικά πραγματοποιήθηκαν 2.257 γνωστοποίησεις) καθώς και μια μικρή έκθεση με προϊόντα που κατασχέθηκαν και αποσύρθηκαν από την αγορά.

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Τα περισσότερα ήταν παιδικά παιχνίδια με ακατάλληλα χημικά υλικά κατασκευής αλλα κάποια ηλεκτρονικά gadget όπως φορτιστές USB που μπορούσαν να προκαλέσουν ηλεκτροπληξιας αλλά και ένα παιδικό ρολόι smartwatch που μπορεί κάποιος hacker να “παγιδεύσει” από απόσταση και να ακούει μέσω του ενσωματωμένου μικροφώνου, να έχει πρόσβαση στη λίστα επαφών ακόμα και στην θέση του χρήστη-παιδιού μέσω του GPS του.

Στη χώρα μας οι τρεις πιο συχνές κατηγορίες κινδύνων που γνωστοποιηθηκαν το περασμένο έτος ήταν 35% τραυματισμοί, 29 κίνδυνος από χημικά, 13% πνιγμός.

Rapid Alert System, Rapid Alert System: Σύστημα Ταχείας Ανταλλαγής Πληροφοριών της ΕΕ για επικίνδυνα μη εδωδιμα προϊόντα

Η αλήθεια είναι ότι η ιστοσελίδα του Rapid Alert System δεν είναι ιδιαίτερα φιλική προς τον επισκέπτη και αυτό είναι κάτι που είχα επισημάνει τον περασμένο Νοέμβριο σε ομιλία μου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρον να ρίξετε μια ματιά στην σχετική ιστοσελίδα του Rapid Alert System και να ανακαλύψετε με φωτογραφίες και αναλυτική περιγραφή όλα τα προϊόντα που έχουν επισημανθεί ως ακατάλληλα και γιατί όχι να γραφτείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business

eCommerce & Digital Marketing Expo SE Europe 2024: 24 – 26 Μαΐου 2024, Αθήνα

Η Verticom, διοργανώτρια της eCommerce & Digital Marketing Expo Southeastern Europe 2024, ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια της διοργάνωσης είναι διαθέσιμα για τους επισκέπτες της έκθεσης.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.