Razer: Ανεβαίνει επίπεδο εξαγοράzoντας την THX της Lucasfilm

Η Razer, γνωστή στον χώρο για τα gaming περιφερειακά και αξεσουάρ της, αγόρασε αυτή την Δευτέρα την THX, μια εταιρεία πρώην μέλος της Lucasfilm, η οποία είχε διακριθεί για τον βαθύ και δυνατό ήχο της.

Το 1983 ο George Lucas δημιούργησε την THX, ώστε το «Return of the Jedi» να έχει όσο το δυνατόν πιο αληθοφανή και αυθεντικό ήχο γίνεται. Από τότε η THX δίνει πιστοποιήσεις σε audiovisual συστήματα, για μεγάλες εταιρείες όπως την Panasonic. Μαζί με την THΧ, η Razer ελπίζει να προσφέρει στην δημιουργία ενός δυνατού συστήματος ψυχαγωγίας. Λεπτομέρειες για την αγορά δεν έγιναν γνωστές.

Σύμφωνα με τους CEOs της Razer και THX, καμία εταιρεία δεν θα συγχωνευθεί και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητες. Θα έχουν τις δικές τους κατευθύνσεις, τους δικούς τους πελάτες και θα λειτουργούν με το δικό τους management και σχεδιασμό. Η Razer σκοπεύει να διατηρήσει όλο το προσωπικό των 50 ατόμων της THX, προσθέτοντας ακόμη 10-15 άτομα με σκοπό την επέκταση της βασικής λειτουργίας των πιστοποιήσεων.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι, δεν αναμένουμε να δούμε την μίξη των 2 brands σε κάποιο προϊόν. Παρόλα αυτά, η συνεργασία των 2 εταιρειών στο παρασκήνιο θα είναι δεδομένη. O CEO της Razer, Min-Liang Tan, αναφέρει ότι, «Βλέπουμε ότι υπάρχουν δυνατότητες, εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία της THX σε νέες κατηγορίες όπως το VR και του χωρικού surround ήχου. Οι πατέντες της THX σε αυτό το κομμάτι θα είναι πολύτιμες». Για παράδειγμα, η Oculus δεν είναι λίγες οι φορές που έχει αποκτήσει δικαιώματα για VR audio τεχνολογία για το δικό της headset.

Επιπλέον, η Razer μπορεί τώρα να στοχεύει στην δημιουργία περισσότερων προϊόντων για τον ήχο. Ο Tan αναφέρει ότι, «Είμαστε από τους καλύτερους όσο αφορά τα headsets, αλλά δεν είχαμε επεκτείνει την σειρά μας αρκετά, αφού οι προθέσεις μας είναι να δημιουργήσουμε το καλύτερο. Φυσικά, η Razer δεν θα παίρνει την έγκριση της HTX αυτόματα, αλλά ελπίζουμε να περνάνε από την HTX ».

Από την πλευρά της HTX, ο CEO Ahmad-Taylor, αναφέρει ότι η Razer θα βοηθήσει στο να επεκτείνει την λειτουργία των πιστοποιήσεων αλλά και να αποκτήσει πρόσβαση σε νέες αγορές στην Κίνα. Τώρα που η βιομηχανία του κινηματογράφου αλλάζει, η HTX βλέπει τα Bluetooth ηχεία, το streaming βίντεο, τα cable set-top-boxes, τα κινητά και τα tablet ως την μεγαλύτερη ευκαιρία για να παρέχει την γνώση της.

Κάθε χρόνος που περνάει, γίνεται όλο και πιο δύσκολο για να προσδιορίσουμε την Razer σαν εταιρεία. Ξεκίνησε το 1999 δημιουργώντας ένα απλό gaming mouse, αλλά σήμερα απασχολεί 1000 άτομα, με την εταιρεία να σχεδιάζει τα δικά της laptop, set-top-boxes, ηχεία και wearble gadgets, με καταστήματα σε όλο τον κόσμο. Όπως αρέσει στον Tan να αναφέρει, «Η Razer είναι τα πάντα μεταξύ του παιχνιδιού και τον παίκτη».

razer store

ths

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Topdim

Ωραία θα βγάλει THX Certified ποντίκια και πληκτρολόγια 😂😂😂
Λίγο άκυρο το πάντρεμα, μόνο για ακουστικά και κάποιους φορητούς, που βγάζει 2-3 μοντέλα τον χρόνο !

Gvirginia

Κάποιος δε διάβασε πέρα από τον τίτλο…

Topdim

Να σου πω την αλήθεια όντως δεν διάβασα, αλλά το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό.

Cotik

Τι λένε θεέ μου ποια Razer σκουπιδοεταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Neuralink Elon Musk Science

To πείραμα της Neuralink με τον πίθηκο ξεκινά μια μεγάλη συζήτηση

Η παρουσίαση του συστήματος της Neuralink με έναν πίθηκο να παίζει games με τη σκέψη εγείρει πολλά ερωτήματα.

Business featured

Το “δικαίωμα στην αποσύνδεση” από την εργασία

Θεμελιώδες το δικαίωμα των εργαζομένων να αποσυνδέονται από την εργασία τους και να μην είναι διαθέσιμοι πέραν του εργασιακού τους ωραρίου.

Business Microsoft

Μεγάλο deal της Microsoft για τεχνολογία αναγνώρισης φωνής

Η Microsoft δήλωσε ανοιχτά την πρόθεσή της να εξαγοράσει την εταιρεία δημιουργίας λογισμικού αναγνώρισης φωνής Nuance.

Business Apple Siri iPad 12.9-inch

Τι μας ετοιμάζει η Apple στο event της 20ης Απριλίου;

Σε μια αποκάλυψη που έγινε μέσω… Siri, έγινε γνωστό ότι η Apple έχει προγραμματίσει ένα event στις 20 Απριλίου.