realme: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο

, realme: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο

Η realme, η διεθνής μάρκα smartphone που κατάφερε να ξεπεράσει ακόμη και τους καθιερωμένους «γίγαντες» της βιομηχανίας, καταλαμβάνοντας την 7η θέση στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς, ανακοινώθηκε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα στον κόσμο για το 2020. Η ερευνητική εταιρεία Counterpoint ανακοίνωσε αυτό το ορόσημο στην τελευταία της έκθεση σχετικά με τις εταιρείες smartphone σε όλον τον κόσμο και τις επιδόσεις τους για το 4ο τετράμηνο του 2020, σημειώνοντας πως η realme παρουσίασε ανάπτυξη κατά 65% μέσα ένα έτος έχοντας αποστείλει 42 εκατομμύρια smartphone σε όλον τον κόσμο.

Το τελευταίο διάστημα η realme βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα στη βιομηχανία, χρησιμοποιώντας τόσο καινοτόμους μεθόδους για την παραγωγή των προϊόντων της, όσο και για την προσέγγιση των καταναλωτών, προκειμένου να αυξήσει με σημαντική ταχύτητα το μερίδιο αγοράς της. Σε ένα οικονομικό περιβάλλον στο οποίο σχεδόν όλοι οι ηγέτες της βιομηχανίας σημείωσαν απώλειες, η realme ήταν μία από τις μόνες δύο μεγάλες μάρκες smartphone που σημείωσαν ανάπτυξη – για όλο το 2020. Η νεόφυτη εταιρεία ξεκίνησε το έτος με πωλήσεις σε μόλις 35 αγορές και το έκλεισε με περίπου 100% αύξηση, με συνολικά 61 ενεργές αγορές έως το τέλος του 2020. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η realme επέκτεινε τη βάση χρηστών της κατά 250%, από 25 εκατομμύρια, σε πάνω από 50 εκατομμύρια.

Η ραγδαία άνοδος της εταιρείας δεν αποτελεί μυστικό για τους ενδιαφερόμενους της βιομηχανίας, οι οποίοι έχουν μάλλον συνηθίσει τα εντυπωσιακά νούμερα που παρουσιάζει κάθε φορά η εταιρεία, χάρη στο δυναμισμό της και τις επιδόσεις της σε όλα τα πεδία. Άλλωστε, βασικό κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας, έτσι όπως διαμορφώθηκε από τον CEO Sky Li, είναι η ικανότητα της εταιρείας να ανταποκρίνεται με ευελιξία στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς. Οι υπάλληλοι και η ομάδα της realme, όντας οι ίδιοι καταναλωτές και μάλιστα νέοι σε ηλικία, κατανοούν σε βάθος τις αλλεπάλληλες αλλαγές που συμβαίνουν στη βιομηχανία τους και είναι σε θέση να προσαρμόζονται αναλόγως κάθε φορά, μία ικανότητα που γίνεται φανερή πρώτα και κύρια μέσω του αριθμού των πωλήσεων και των αξιολογήσεων των προϊόντων.

Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών σε όλη την γκάμα προϊόντων από πολύ νωρίς, έρχεται να επισφραγίσει τις ισχυρές επιδόσεις της εταιρείας. «Αυτό που κάνουμε στην πραγματικότητα, είναι να προσπαθούμε να μένουμε πάντοτε πιστοί στην φιλοσοφία μας, που είναι να τολμάμε να κάνουμε συνεχώς το επόμενο βήμα και να βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας και του σχεδιασμού, δίνοντας έτσι αληθινή αξία στα προϊόντα μας και κάνοντας τους νέους να ταυτιστούν με το σκεπτικό μας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Sky Li, Διευθύνων Σύμβουλος της Realme. Οι παγκόσμιες κοινότητες των νέων καταναλωτών και επαγγελματιών είναι εκείνες που τροφοδοτούν συνεχώς την ορμή της realme, βοηθώντας την εταιρεία να παραμένει μια πραγματικά mainstream μάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Χάρη σε αυτούς, η realme ξεπέρασε το ορόσημο των πωλήσεων των 50 εκατομμυρίων προϊόντων σε μόλις εννέα τρίμηνα από την ίδρυσή της και έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο.

Η realme προχώρησε σε καινοτομίες ήδη από το ξεκίνημά της, μεταφέροντας τις μάρκετινγκ συζητήσεις στο επίπεδο των καταναλωτών της. Οι χρήστες και οι εργαζόμενοι της realme αλληλοεπιδρούν συχνά, ανταλλάσσοντας συμβουλές και απόψεις σχετικά με τις τελευταίες τεχνολογικές τάσεις, ενώ η εταιρεία εστιάζει ιδιαίτερα στις πωλήσεις μέσω διαδικτύου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού λόγω των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης, το προσωπικό ενθαρρύνεται να δημιουργεί και να καθοδηγεί τις δικές του ξεχωριστές διαδικτυακές κοινότητες χρηστών realme. «Με μία τέτοια κίνηση σε επικοινωνιακό επίπεδο δίνουμε έμφαση στο αυθεντικό και ειλικρινές ενδιαφέρον που διακατέχει το προσωπικό μας για τις ανάγκες και επιθυμίες των καταναλωτών και αυτό είναι κάτι που γίνεται αμέσως φανερό», τονίζει ο Li. «Το συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον που βιώνουμε μας επέτρεψε να δώσουμε ζωή στις αξίες μας και προσεγγίσουμε με γνώμονα αυτές τους καταναλωτές μας. Από τη στιγμή που πολλές χώρες ξεκίνησαν να περιορίζουν την κυκλοφορία, αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίες πώλησής μας, με επεκτάσεις των εγγυήσεων, ζωντανή διαδικτυακή υποστήριξη και μικρότερους χρόνους αναμονής στις παραδόσεις των προϊόντων μας, προκειμένου να διατηρήσουμε την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών μας, που μας έχει κάνει γνωστούς στους καταναλωτές μας».
Ένας βασικός παράγοντας για τον οποίο η realme σημείωσε τόσο ταχεία ανάπτυξη, είναι διότι κατέστησε πρώτη την τεχνολογία 5G προσιτή και προσβάσιμη για όλους τους χρήστες. Η εταιρεία βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά στην αποκεντρωμένη διάθεση προϊόντων και εξοπλισμού 5G σε πολλές διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, με προϊόντα εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, όπως το realme 7 5G. Η γνωστή ιστοσελίδα αξιολόγησης smartphone GSM Arena χαρακτήρισε το realme ως το Νο1 κινητό τηλέφωνο μεσαίας κατηγορίας για το 2020.

Με όλα αυτά τα επιτεύγματα στο ιστορικό της, η νέα αλλά θαρραλέα εταιρεία έχει θέσει ψηλά τον πήχη για το 2021, θέλοντας να ξεπεράσει τις εξαιρετικές επιδόσεις του 2020, τόσο με τα νέα 5G προϊόντα της, όσο και με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης που αναπτύσσει παράλληλα.

Δελτίο Τύπου

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Να.sos.

Δεν ξέρω αν είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα smartphone στον κόσμο, αυτό που ξέρω ότι έχω ένα προϊόν της, το 7 pro το οποίο είναι ένα ολοκληρωμένο σύνολο και ένα εξαιρετικό προϊόν για τα χρήματα του.Ευελπιστούμε σε καλύτερα και εμείς εδώ είμαστε για να κρίνουμε εκ του αποτελέσματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Software AI Android Smartphones featured

Try Galaxy: Ανακαλύψτε την εμπειρία Galaxy AI και One UI 6.1 της σειράς Galaxy S24

H εφαρμογή “Try Galaxy” της Samsung είναι πλέον διαθέσιμη σε Android συσκευές και φέρνει μαζί της demo από τα χαρακτηριστικά Galaxy AI.

Smartphones Android Smartphones Apple featured

Οι διάσημοι προτιμούν iPhone αλλά οι δισεκατομμυριούχοι Android – Aυτά είναι τα κινητά του 1%

Η Apple είναι μια εταιρεία που αδιαμφισβήτητα είναι ιδιοφυΐα στο μάρκετινγκ και έχει καθιερωθεί ως μάρκα πολυτελείας.

Smartphones Android Android Smartphones

Ασύρματη φόρτιση Qi2: Σε ποιο Android smartphone θα τη δούμε πρώτα

Η ασύρματη φόρτιση είναι απαραίτητη δυνατότητα για πολλούς χρήστες smartphone, ενώ άλλοι δεν ασχολούνται καθόλου και προτιμούν την ενσύρματη.