Επιστήμη, Μηχανικό χέρι μιμείται τις κινήσεις που βλέπει

Το γνωστό μας ινστιτούτο Fraunohofer της Γερμανίας έφερε στη δημοσιότητα ένα πραγματικό επίτευγμα που συνδυάζει την εξελιγμένη μηχανική και την πληροφορική. Οι επιστήμονες του ινστιτούτου κατάφεραν να κατασκευάσουν ένα μηχανικό χέρι με 6 αρθρώσεις το οποίο έχει την ικανότητα να μιμείται τις κινήσεις ενός ανθρώπινου χεριού, αρκεί εκείνο να κρατάει έναν ειδικό αισθητήρα.

, Επιστήμη, Μηχανικό χέρι μιμείται τις κινήσεις που βλέπει

Οι καινοτομίες που ενσωματώνει η συγκεκριμένη υλοποίηση είναι δεκάδες και αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει. Μέχρι σήμερα ήταν πολύ δύσκολο να δώσουμε σε ένα μηχανικό χέρι να καταλάβει τις κινήσεις που πρέπει να κάνει. Αυτό που κατάφεραν οι επιστήμονες του ινστιτούτου είναι να δημιουργήσουν μια συσκευή η οποία μπορεί και κωδικοποιεί με μεγάλη ακρίβεια την κίνηση του ανθρώπινου, κάνοντας χρήση των απαραίτητων αισθητήρων και ειδικού λογισμικού.

Φανταστείτε πόσο εύκολος γίνεται πλέον ο προγραμματισμός των μηχανικών χεριών τα οποία προορίζονται για να εκτελούν κινήσεις ακριβείας, όπως για παράδειγμα σε εργοστάσια υψηλής τεχνολογίας. Ο σημαντικότερος τομέας στον οποίο μπορεί να βρει εφαρμογή αυτή η τεχνολογία είναι η ιατρική, καθώς μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη λειτουργία των τεχνητών μελών.

Πάντως δεν θα μου έκανε εντύπωση αν η επόμενη γενιά του Wiimote ή του Playstation Move ενσωμάτωνε τέτοιους αισθητήρες μεταφέροντας πλέον απόλυτα ρεαλιστικά τις κινήσεις στην αντίστοιχη κονσόλα.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
RG

δεν ερχεται να μου ριξει ενα σφουγκαρισμα το σπιτι!

lolipop

@RG αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να σφουγγαρίζεις και συ μαζί του….

Geo

Τα παραμύθια του βαρόνου Φραουνχόφερ. Εκεί όπου χρειάζονται κινήσεις ακριβείας, δεν είναι δυνατόν το ρομπότ να τις δει από άνθρωπο για να τις αντιγράψει. Δηλαδή πριν κόψει το μικροτσίπ, το ρομπότ θα περιμένει να του το δείξει ο μπάρμπας μου ο μικροτσιπάς με το σταθερό χέρι και το καθαρό κούτελο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Microsoft Science

Microsoft: Φέρνει επανάσταση στο Quantum Computing;

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό ορόσημο στον κόσμο των κβαντικών υπολογιστών.

Business NASA Science

7 Τρελές τεχνολογίες της NASA που θα έρθουν από… το μέλλον

Η NASΑ, εκτός από τη διαστημική εξερεύνηση, μας προσφέρει και μία γερή δόση από εντυπωσιακές τεχνολογίες από το μέλλον.

Business USA Science

H Virgin Galactic ξεκινά την προπώληση εισιτηρίων σε ιδιώτες

Ένα βήμα πιο κοντά στον διαστημικό τουρισμό κάνει η Virgin Galactic, η οποία πλέον ξεκινά να δέχεται προπαραγγελίες για ταξίδια.

Gear ΙΒΜ Science

ΙΒΜ: Παρουσιάζει τον Eagle, το νέο της κβαντικό επεξεργαστή

Ο IBM Eagle είναι ο νέος κβαντικός επεξεργαστής της εταιρείας, ο οποίος έχει τη δύναμη των 127 qubits.