Rockchip RK3188, Τετραπύρηνος επεξεργαστής αρχιτεκτονικής 28nm

H κινέζικη Rockchip, κατασκευάστρια εταιρεία επεξεργαστών αποφάσισε για να ξεκινήσει την παραγωγή του RK3188, ενός quad-core SoC μέσα στον Φεβρουάριο. Το SoC – που θα κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τεχνολογία 28nm HKMG (High-k Μetal Gate) – θα υλοποιείται σε αρχιτεκτονική ARM Cortex-A9 και θα είναι χρονισμένο στα 1.8GHz με 2.0GHz.

Το SoC διαθέτει επίσης quad-core Mali-400MP GPU ( έως και τα 500 MHz ) και φημολογείται οτι θα είναι 20%-30% ταχύτερο από τον NVIDIA Tegra 3, με επιδόσεις παρόμοιες με του Exynos 4412 της Samsung.

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής RockChip RK3188 yποστηρίζει OpenGL 2.0, OpenVG 1.1, 1080p HD βίντεο στα 60 καρέ/δευτ. ή 1080p HD H.264 στα 30 καρέ/δευτ. και μπορει να δώσει αναλύσεις μεχρι 2048×1536 pixels.

, Rockchip RK3188, Τετραπύρηνος επεξεργαστής αρχιτεκτονικής 28nm

, Rockchip RK3188, Τετραπύρηνος επεξεργαστής αρχιτεκτονικής 28nm

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Τάκης

Για την κατανάλωση ενέργειας γιατί δεν λενε τίποτα ???

Solon

Ξέρει κανείς αν η Rockchip εκτυπώνει η ίδια τα τσιπς της ή τα δίνει σε τρίτο εκτός Κίνας κατασκευαστή; Γιατί αν οι κινέζοι αρχίσουν να τυπώνουν σε τόσο προχωρημένη κλίμακα τότε δεν τους πιάνει κανένας.

Δημήτρης Κ.

Άντε μπάς και δούμε άσπρη μέρα και στα budget κινητά απο Κίνα μεριά…

Δημήτρης Κ.

@Τάκης https://www.gizmochina.com/2012/12/05/review-of-rockchip-rk3166-quad-core-chipset/ εδώ λέει οτι θα έχει μικρότερη κατανάλωση σε σχέση με άλλους 4πύρηνους (βλ. Nvidia Tegra 3) οπότε λογικά θα κυμαίνεται σε επίπεδα S4 Snapdragon λόγω Cortex-A7…

hlias

To κινητό εχυ τον ίδιο επεξεργαστή πιστεύετε ότι είναι Καλά εχυ δυνατότητα Κάλι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Business Apple

Apple: Θέλει συμφωνία με το Photobucket για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple πιστεύεται ότι είναι μεταξύ των εταιρειών που αναζητούν συμφωνία με τη Photobucket για την εκπαίδευση των μοντέλων ΑΙ της.

Business Apple Apple Car

H Apple απέλυσε περισσότερους από 600 υπαλλήλους μετά την ακύρωση του Apple Car

Η Apple υπέβαλε μια απαιτούμενη ειδοποίηση, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια για μόνιμη απόλυση περισσότερων από 600 υπαλλήλων.

Business Apple iOS

Απόλυση και μήνυση σε μηχανικό της Apple που έστελνε leaks με το iPhone του στα μέσα

Όταν ο μηχανικός της Apple έτρεχε στο διάλειμμά του στην τουαλέτα, το έκανε όχι γιατί τον καλούσε η φύση αλλά για να διαγράψει εφαρμογές,