Έρχονται smartphones με μνήμη RAM 6GB

H Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή μνήμης RAM 6GB LPDDR4 αρχιτεκτονικής 20nm που θα ενσωματώνουν smartphones επόμενης γενιάς όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου που μόλις εξέδωσε. Σύμφωνα με την εταιρεία οι νέες μνήμες είναι 30% ταχύτερες και καταναλώνουν 20% λιγότερη ενέργεια από αυτές προηγούμενης γενιάς.

Σήμερα smartphones όπως τα OnePlus 2, Galaxy S6 Edge+ και Galaxy Note 5 ενσωματώνουν μνήμη RAM 4GB. Πάμε για 6GB?

Έρχονται smartphones με μνήμη RAM 6GB, Έρχονται smartphones με μνήμη RAM 6GB

Έρχονται smartphones με μνήμη RAM 6GB, Έρχονται smartphones με μνήμη RAM 6GB

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mitsaras

Γιατί δεν κοιτάνε να φτιάξουν τις μπαταρίες πρώτα.

agnostos13

Η ελπιδα (για τα android) ερχεται!

ΥΓ. Μηπως τα δουμε σε κανενα iPad Pro?

NLS

Άγνωστε έτσι κι αλλιώς η Apple είναι καλός πελάτης της Samsung σε πολλά… επίπεδα.

Μητσάρα μεγάλο δίκιο έχεις…

nikmour

Ναι, νομίζω πως είναι απαραίτητα!😵

techblogakias

η μονη που χρειαζεται 6 γιγα ραμ ειναι η σαμσουνγκ με το χαλια λειτουργικο που εχει…βλεπε νοτε 5 με 4 γιγα ραμ και ποσες εφαρμογες κραταει ανοιχτες.το ζ3 με 3 γιγα μια χαρα κραταει οσες εφαρμογες θελεις οπως και το π8 μου και αλλα πολλα…

Ιωάννης jb

Θα προτιμούσα ένα κινητό να είχε καλύτερη διαχείριση τις ram παρά να έχει 6 γιγα και τα 3 γιγα να τα πιάνει εξ αρχής το λογισμικό ή κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές!!
Νομίζω τα 4gb είναι πάρα πολλά… και αν ένα κινητό τα διαχειριστή σωστά τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα!!!
Όμως απο την άλλη μεριά… απο τα τέλη του 2012 και μέχρι τις αρχές του 2013 όπου αρχισαν να βγαίνουν τα πρώτα με 2 gb ram!
εχουν περάσει 3 χρόνια!!
Τα 4 gb πλέον πρέπει να υπάρχουν σε όλες τις σοβαρές ναυαρχίδες
Κατι g4, z5, m9.. έχουν ξεμείνει στα 3 γιγα νομίζω κακός!! θα έπρεπε να πηγαίναν στα 4 γιγα… ειδικά το z5 που έχει βγει και τελευταίο!

Teo

@Ιωαννης jb εχεις απολυτο δικιο

Kostas

@Ιωάννης jb τοσα gb ram εχω στο pc μου και κανω ενα σωρό δουλειες.ενα pure android τρεχει και με 2Gb ram σφαίρα.ας βαζουν ολοι pure android να ειναι μια χαρα τα κινητα τους απο το να τα γεμιζουν ενα σωρό μπούρδες μεσα,ετσι χαλανε το ονομα του android

tetra

Ρε παιδιά το θέμα μας εδω (για μένα τουλάχιστον) δεν είναι τα 6GB. Ας ήταν 4 ή 16. Το σημαντικό είναι το “Σύμφωνα με την εταιρεία οι νέες μνήμες είναι 30% ταχύτερες και καταναλώνουν 20% λιγότερη ενέργεια από αυτές προηγούμενης γενιάς.” Δηλαδή μην βλέπουμε μόνο τα αρνητικά. Η Samsung είναι απο τις ελάχιστες εταιρείες που καινοτομεί και προσπαθεί να προχωρήσει την τεχνολογία. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα

Τάκης Ν

Ότι κ να βάλεις στα κινητά ,αν δεν δώσεις βάση στα άκρως απαραίτητα, μπαταρία μεγάλη κ αποσπωμενη;επέκταση μνημης,επεξεργαστής και αν δεν παίξεις με το original Android κ έχεις το τηλέφωνο φορτωμένο με προεγκατεστημενες εφαρμογές των εταιριών , θα φτάσεις τα 16 giga κ θα έχεις θέμα.

Nick

Για αyτο φιλε Τακης το rootareis unlock bootloader περνας busy box καλυτερο kernel με support swap ram uninstall ολες τις αχρηστες προεγκατεστημενες ini d support περνας το pureperfomance x v6 super engine adrenaline boost prime και εχεις από τωρα ένα κινητο που πεταει…θελει ψαξιμο το android μπορεις να κανεις πολλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.