Η Samsung επενδύει 7 δισ. δολάρια σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 10nm & 7nm

Η Samsung θα ανακοινώσει το πρώτο της smartphone με επεξεργαστή αρχιτεκτονικής 10nm και δεν είναι άλλο από το Samsung Galaxy S8. Θα φορά Snapdragon 835 ή Exynos 8895, ανάλογα με την περιοχή που θα κυκλοφορήσει.

Ο κορεάτικος κολοσσός έχει μεγαλύτερα σχέδια και ανακοίνωσε πως επενδύει σχεδόν 7 δισ. δολάρια (6.98 δισ. δολάρια για να είμαστε πιο ακριβείς) για την δημιουργία εγκαταστάσεων κατασκευής chip αρχιτεκτονικής 7nm. Οι εγκαταστάσεις αυτές θα δημιουργηθούν το 2018.

Οι βιομηχανικές πηγές αναφέρουν ότι στις 13 Μαρτίου η Samsung Electronics πήρε την τολμηρή απόφαση να επεκτείνει τις γραμμές παραγωγής ημιαγωγών με τη διαδικασία των 10nm στη βιομηχανική πόλη Hwaseong, 40 χλμ. νοτιοδυτικά της Σεούλ. Ήδη έχει παραγγείλει εξοπλισμό, ο οποίος θα φτάσει τον Μάιο. Μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2017, η Samsung θα βάλει 2.18 δισ. για την τωρινή διαδικασία παραγωγής 10nm. Οι γραμμές παραγωγής έχουν αναλάβει την κατασκευή του Snapdragon 835 για λογαριασμό της Qualcomm, αλλά και τον δικό της Exynos.

Η Samsung έχει υψηλές προσδοκίες και για τα chips αρχιτεκτονικής 7nm, που θα μπουν στα κινητά του 2018. Οι νέες εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν δίπλα στο 17 Line, την τοποθεσία όπου βρίσκονται τα εργοστάσια της Samsung. Ο λόγος που η Samsung κάνει τα τεράστια βήματα είναι η TSMC. Η κύρια αντίπαλος της Samsung Electronics έκλεισε συμφωνία με την Apple για την κατασκευή των επεξεργαστών A10 και A10X, κάτι που ήταν δυνατό χτύπημα για τη Samsung.

H υπόλοιπη επένδυση (5.23 δισ. δολάρια) προορίζεται για να διασφαλίσει ότι θα κατασκευάζονται μηνιαίως 30.000 κομμάτια αρχιτεκτονικής 7nm. Εκπρόσωπος της Samsung φέρεται να έχει δηλώσει στις πηγές πως αν η εταιρεία καταφέρει να κλείσει deal με την Apple, η επένδυση είναι πιθανό να αυξηθεί.

, Η Samsung επενδύει 7 δισ. δολάρια σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 10nm & 7nm

, Η Samsung επενδύει 7 δισ. δολάρια σε επεξεργαστές αρχιτεκτονικής 10nm & 7nm

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilist

Η αλήθεια είναι πως μείναμε από ιδέες και έρευνα και το ρίξαμε στα nm.
Και έτσι πάντως δουλεύει σαν αποτέλεσμα να αυξηθεί η απόδοση.
Να δω τι θα κάνουν όταν φτάσουν σε κάποιο όριο συρρίκνωσης των SOC.

ChristosT

[Να δω τι θα κάνουν όταν φτάσουν σε κάποιο όριο συρρίκνωσης των SOC.]
Θα το ρίξουν στην αναδιάταξη των bezels, τα mp της κάμερας, άν θα έχει μαύρο ή κόκκινο χρώμα, άν θα έχει fingerprint ή αναγνώριση προσώπου…
Μετά μπορεί να δούμε ξανά αποσπώμενη (για το καλό μας την βγάλανε ωστέ να μας λείψει), τίποτε FM RADIO, IR, άν θα είναι κανά χιλιοστό πιό λεπτό, στεγανοποίηση επιπέδου IP1000.000.000…οθόνη ALED,BLED,GLED…θα βγάλουν type c, θα βάλουν type Ω…
Τί ρωτάς;
Μανούλες είναι όλοι τους στο Marketing…
Ότι σου βγάζουν, πρώτα σου το περνάνε ώς αναγκαίο στο μυαλό και μετά σου το πουλάνε…

KostasB

Αν δεν κάνω λάθος είχαμε διαβάσει παλαιότερα ότι τα παρόντα υλικά κατασκευής των επεξεργαστών μπορούν να φτάσουν μέχρι τα 7nm. Από εκεί και μετά για να κατέβει πιο κάτω θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν διαφορετικά υλικά. Για να δούμε και την συνέχεια…

bezilys

Μέχρι να φτάσουμε στο απόλυτο μηδέν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.