Samsung: Εξαγόρασε την LoopPay για την δική της απάντηση στο Apple Pay

Η Samsung ετοιμάζεται να μπει στην αγορά των mobile πληρωμών καθώς ανακοίνωσε την εξαγορά της LoopPay, εταιρεία που ασχολείται με την τεχνολογία ανέπαφων πληρωμών μέσω κινητού, όπως το Apple Pay. Αν και Google Wallet και Apple χρησιμοποιούν NFC για να γίνουν οι πληρωμές, η τεχνολογία της LoopPay είναι διαφορετική, μιμείται το “swiping” που κάνουν οι παραδοσιακές κάρτες στα μηχανήματα αλλά αντί για κάρτα κρατάς τη θήκη του κινητού.

Αυτό δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στη Samsung καθώς η τεχνολογία αυτή είναι συμβατή με το 90% των καταστημάτων που δέχονται πληρωμές με κάρτες. Προς το παρόν, η τεχνολογία της LoopPay είναι διαθέσιμη μόνο αν αγοράσεις κάποια από τις θήκες που διαθέτει, αλλά από τη στιγμή που την εξαγόρασε η Samsung μάλλον θα ενσωματώσει την τεχνολογία αυτή απευθείας μέσα στο κινητό. Μπορεί να δούμε το επερχόμενο Samsung Galaxy S6 με ενσωματωμένο σύστημα πληρωμών, αφού η Samsung συνεργάζεται εδώ και καιρό με την LoopPay.

Με το Google Wallet να ζορίζεται αρκετά λόγω των περιορισμών σε συγκεκριμένα μοντέλα και παρόχους, η Samsung έχει να αντιμετωπίσει την Apple η οποία ήδη έχει κάνει μεγάλο βήμα καθώς ακόμη και η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ξεκινήσει να δέχεται πληρωμές μέσω Apple Pay. Όμως η Samsung θα μπορούσε αν το διαχειριστεί σωστά να πάρει σημαντικό κομμάτι της αγοράς και παράλληλα να αυξήσει τις πωλήσεις των κινητών της.
samsung looppay, Samsung: Εξαγόρασε την LoopPay για την δική της απάντηση στο Apple Pay

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.