Samsung: Θέλει AMD ή Nvidia GPU στον Exynos – Τέλος η συνεργασία με Qualcomm το 2018;

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Samsung βρίσκεται σε συζητήσεις με AMD και Nvidia όσον αφορά στις GPU. Οι Κορεάτες λέγεται ότι θέλουν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τις Mali GPUs της ARM στη δική τους σειρά Exynos chipsets.

Αυτή τη στιγμή η Nvidia φαίνεται να έχει το πάνω χέρι χάρη στην “ανώτερη” Pascal αρχιτεκτονική, αλλά και η AMD δεν μπορεί να θεωρηθεί εκτός παιχνιδιού μιας και η δική της Polaris αρχιτεκτονική χρησιμοποιήθηκε για το ολοκαίνουριο PlayStation 4 Pro.

Προηγούμενες πληροφορίες έλεγαν ότι το 2017 θα δούμε Exynos chipset με Mali GPU, αλλά με Heterogeneous System Architecture (HSA). Αυτό θα επιτρέψει σε CPU και GPU να βρίσκονται μαζί, να μοιράζονται μνήμη και tasks, κάτι που θα βελτιώσει τη συνολική απόδοση. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι από το 2018 ίσως δούμε μια GPU από την ίδια τη Samsung, ή αν ισχύουν οι παραπάνω πληροφορίες μπορεί να προέλθει από από τις AMD ή Nvidia.

Παράλληλα, η Samsung αναπτύσσει με αργά βήματα την τεχνολογία CDMA modem, με στόχο να ξεκινήσει τις δοκιμές για την υποστήριξη του συγκεκριμένου mobile network τον Σεπτέμβριο του 2017. Αν όλα πάνε καλά, τότε περιμένουμε να δούμε το Samsung Galaxy S9 στις αρχές του 2018 με Exynos chip και όχι Snapdragon, όπως γίνεται σε επιλεγμένες αγορές. Με την κίνηση αυτή η Samsung αφήνει πίσω της τη συνεργασία με την Qualcomm, τουλάχιστον στην high-end κατηγορία.

Όλα αυτά προς το παρόν παραμένουν σε επίπεδο φημών και πληροφοριών, κρατάμε κάποιες επιφυλάξεις για το τι ισχύει, αλλά αν ακολουθούσε η Samsung μια τέτοια πορεία δεν θα φαινόταν παράλογο.

samsung exynos gpu, Samsung: Θέλει AMD ή Nvidia GPU στον Exynos – Τέλος η συνεργασία με Qualcomm το 2018;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος

Βαλε μια amd εκει να εχεις και cpu και gpu μαζι να εκτοξευτη η αποδοση

Ανδρέας

Nvidia ήθελες να πεις…

ChristosT

Tα πράγματα είναι απλά. Λές σε AMD και Nvidia να σου δώσουν απο μία gpu την υλοποιείς ως κατασκευαστής. Κάνεις μετρήσεις και επιλέγεις.
Ο καλύτερος ας κερδίσει.

vasilist

@ανδρεας μάλλον θα αναφέρετε στις APU της AMD, η nvidia προσπάθησε πολύ με τους Tegra αλλά απέτυχε στο Mobile με μεγάλες θερμοκρασίες μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και τα γραφικά της πίσω από τις Andreno που είναι βασισμένες στην AMD αρχιτεκτονικη μιας και η Qualcomm αγόρασε το τμήμα Mobile της AMD για να ενσωματώσει τις Andreno στα sou της.
Βλέπεις από desktop άλλο Mobile.

Gvirginia

@vasilist
Συγνώμη που στο λέω, αλλά κάνεις λάθος. Τον Tegra (Maxwell) μόνο η IT τον έχει περάσει (φτιάχνει την GPU που έχουν τα iPhone πχ). Η Qualcomm με δυσκολία πέρασε τον Kepler που είναι 2 γενιές πίσω.

Μιλάω για ωμές επιδόσεις. Για κατανάλωση / θερμοκρασίες έχεις δίκιο για τα κινητά.

JohnGR

Ανώτερη αρχιτεκτονική η Pascal; ΟΚ, το διαβάσαμε και αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.