Samsung & LG: Κατηγορούνται για συνεργασία να κρατήσουν τους μισθούς χαμηλά

Μήνυση κατατέθηκε στα δικαστήρια της Αμερικής, κατά της Samsung και της LG με την αιτιολογία ότι συμφώνησαν από κοινού να μην προσεγγίζουν η μια εργαζόμενους της άλλης. Αυτή η κατηγορία δεν είναι κάτι νέο στην Silicon Valley, αφού μόλις πέρσι η Apple με τη Google και άλλες εταιρείες έκαναν διακανονισμό σε μια αντίστοιχη κατηγορία για 415 εκατομμύρια.

Η μήνυση κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Βόρειας Καλιφόρνιας, από έναν πρώην Μάνατζερ πωλήσεων της LG. Ο ίδιος κατηγορεί τις δύο Κορεάτικες εταιρείες για παραβιάσεις της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και συμπαιγνία για να μειώσουν τους μισθούς των εργαζομένων. Ο αντιπρόσωπος της LG ανέφερε ότι «δεν υπάρχει τέτοια συμφωνία στο τραπέζι», ενώ η Samsung από την πλευρά της αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός.

Ο ενάγων στην υπόθεση αυτή, ισχυρίζεται ότι προσεγγίστηκε από έναν recruiter που έψαχνε να βρει ένα άτομο για την Samsung μέσω LinkedIn το 2013. Αργότερα την ίδια ημέρα, ο recruiter ανέφερε ότι έκανε λάθος, και ότι δεν θα έπαιρνε κάποιο άτομο από την LG για την Samsung, αφού οι δύο εταιρίες έχουν συμφωνία πάνω σε αυτό.

Η μηνυτήρια αναφορά επισημαίνει ότι, μια τέτοια συμφωνία δεν θα ήταν πιθανή μεταξύ των δύο εταιρειών στην Αμερική, χωρίς να το γνωρίζουν στα κεντρικά τους γραφεία στην Νότια Κορέα. Η μήνυση δεν προσδιορίζει το ποσό ζημιών που μπορεί να έχει προκαλέσει μια τέτοια συμφωνία, αλλά είναι σίγουρο ότι και οι δύο εταιρείες θα χρειαστεί να πληρώσουν αποζημίωση αν το γεγονός αυτό επαληθευτεί.

samsung lg collusion, Samsung & LG: Κατηγορούνται για συνεργασία να κρατήσουν τους μισθούς χαμηλά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Jimducati

Κ ας καθίσουν όλοι αυτοί που πλακώνονται ποια είναι η καλύτερη εταιρεία κτλ να σφάζονται!
Εδώ μιλάμε ότι θησαυρίζουν απο οτιδήποτε κ οι καταναλωτές κ εργαζόμενοι τους είναι στην εκμετάλλευση!!
Καλα για Ελλάδα δεν το συζητάω καν….. Εδώ η λεηλασία είναι νόμος του κράτους πλέον δυστυχώς!!!!

One

Η Κορέα ειναι απο τις χώρες που δουλεύουν τις περισσότερες ωρες οπως και η Ελλάδα, ενω εχει αντίστοιχα προβλήματα υπογεννητικότητας με εμας. Και ολα αυτά ενω δεν έχουν τη κρίση δανεισμού που έχουμε εμείς. Για το κέρδος των μεγάλων εταιριών θυσιάζουν ακόμα και το μέλλον της χώρας τους.

mourgos1234

@One: Θα διαφωνησω. Πρωτον λυσμονεις οτι η Κορεα ειναι δυχοτομημενη σε βορεια και νοτεια. Η Βορεια εχει τους δικτατοροκομμουνιστες του Κιμ Γιονγκ Ουν και απ οτι φαινεται μονο επιδειξεις πυρηνικων οπλων ξερουν να κανουν. Η Νοτια εχει δημοκρατια και παρα την υπογεννετικοτα εχει συσωρευσει γιγαντιαιο πλουτο ( ΑΕΠ σε τρισεκατομμυρια) κυριως λογω της Samsung η οποια δεν ειναι μονο εταιρεια ηλεκτρονικων, εχει τεραστια δυναμη καθως εχει ιδρυσει νοσοκομεια σχολεια και εχει ακομη και παραρτημα για τανκς, ασφαλιστικα και αρχιτεκντονικα παραρτηματα (ουρανιοξυστες κτλ). Αντιθετα εδω στην Ελλαδα το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου ανοικει στις εξης κατηγοριες: Δημοσιοι υπαλληλοι, μαθητες/φοιτητες, ανεργοι, συνταξιουχοι, Υπαρχουν και καπου στα 3 εκατομμυρια που εχουν εργασια και δουλευουνε. Καποιοι σαν σκυλια ενω καποιοι χτυπανε την καρτα και κ*λοβαρανε. Εχουμε σαθρο πολιτικο συστημα (που συνεχως το ανανεωνουμε με ολο κα χειροτερους) και νομοθεσια που αποτρεπει να φτιαχτουν εταιρειες, ποσο μαλλον εστω και στο 1/100 της samsung και αρα πού να βρεθει ο πλουτος και το υψηλο ΑΕΠ ? Οι ελληνες κατ ουσια εχουνε ο ενας το χερι στην τσεπη του αλλου κατι το οποιο ειναι επισης αντιπαραγωγικο. Δεν εχει σημασια ποσες ωρες περνα καποιος στο γραφειο αλλα τι δουλεια βγαζει, η αποτελεσματικοτητα, και τι χρηματα φερνει αυτη του… Συνέχεια »

JohnGR

Πολύ λάθος ο τίτλος. Άλλο συμφωνία για να κρατούν τους μισθούς χαμηλά και άλλο συμφωνία να μην κυνηγάει η μία εταιρεία νυν υπαλλήλους της άλλης.

One

@mourgos1234 Δε διαφωνώ μαζι σου. Στην Ελλάδα δυστυχώς οι πολιτικοί ολων των κομμάτων δεν εχουν συμφωνήσει ακομα τι παραγωγικό μοντέλο θα εχουμε, ενώ η Νότιος Κορέα δεν εχει αυτά τα προβλήματα.
Απλα πιστεύω ότι εφόσον οι εργαζόμενοι μιας χωρας είναι παραγωγικοί, θα επρεπε να εχουν αντίστοιχους μισθούς και ωρες εργασίας, και να μην υπαρχουν τέτοιες συμφωνίες των εταιριών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.