Η Ν. Κορέα αποφασίζει να αφήσει ελεύθερο το αφεντικό της Samsung

Την Τρίτη κυκλοφόρησε από τα μεγάλα μέσα η είδηση ότι ο ειδικός Εισαγγελέας της Ν. Κορέας είχε ζητήσει την σύλληψη του Jay Y.Lee, λόγω δωροδοκίας. Ο Lee είναι ο γιος του Προέδρου της Samsung, Lee Kun-hee. Από τότε που έπαθε ο πατέρας του καρδιακή προσβολή το 2014, ο Lee είναι ουσιαστικά το αφεντικό της Samsung.

Τελικά το δικαστήριο αποφάνθηκε να απορρίψει το ένταλμα σύλληψης του Jay Y.Lee. Ο αντιπρόεδρος της Samsung κρατήθηκε για ένα βράδυ, μέχρι να αποφασίσει το δικαστήριο αν θα ισχύσει το ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Ο δικαστής που ανέλαβε την υπόθεση και τελικά απέρριψε το ένταλμα, δήλωσε πως είναι δύσκολο να αναγνωρίσει την αναγκαιότητα και την ουσιαστικότητα της σύλληψης στο παρόν στάδιο: “After reviewing the contents and the process of the investigation so far … it is difficult to acknowledge the necessity and substantiality of an arrest at the current stage”.

Ωστόσο, ο ειδικός εισαγγελέας που έβγαλε το ένταλμα, δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την απόφαση. Δηλώνει πως θα συνεχίσει την έρευνα, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασίσει αν θα ζητήσει ξανά τη σύλληψή του Jay Y.Lee. Επιπλέον, αξιωματούχοι δηλώνουν πως η απελευθέρωση του Lee δεν θα τους εμποδίσει από το να διερευνήσουν και άλλους ομίλους, για τους οποίους υπάρχουν υπόνοιες ότι εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας.

Ο Jay Y. Lee λέγεται ότι μετέφερε το ποσό των 36 εκατ. δολαρίων από θυγατρικές της Samsung σε λογαριασμούς που ανήκουν σε μέλη της οικογένειας του Choi Soon-sil, έμπιστο άτομο του Νοτιοκορεάτη προέδρου Park Geun-hye. Επίσης, αναφέρεται ότι έχουν μεταφερθεί χρήματα σε δυο ιδρύματα που διευθύνονται από την σύζυγο του Choi. Οι πληρωμές αυτές υποτίθεται ότι έγιναν για να βοηθήσει ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος να γίνει η μετάβαση της κυριότητας της Samsung από τον πατέρα στον γιο, όσο πιο ομαλά γίνεται, αλλά και την συγχώνευση δύο μεγάλων θυγατρικών επιχειρήσεων της Samsung το 2015.

samsung boss free, Η Ν. Κορέα αποφασίζει να αφήσει ελεύθερο το αφεντικό της Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
One

Κιμ πάτα το κουμπί…

Darth

Allahu akbar my friend

Κώστας007

ΤΣΙΠΡΑΣ…

Αγγελος

Οταν θα μπει ο μαρινακης φυλακη θα μπει κι αυτος.η samsung παραγει το μισο αεπ της χωρας θα του κλασουν.

marios

ε ρε διαπλοκή η samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.