Samsung CEO: Το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Ο CEO της Samsung Electronics, Kwon Oh-hyun φαίνεται να κρατά μικρό καλάθι για τη νέα χρονιά και δηλώνει ότι το 2016 θα είναι μια σκληρή χρονιά. Ο ίδιος θεωρεί ότι ο ανταγωνισμός σε τομείς όπως τα chips και τα smartphones, θα συνεχιστεί από την προηγούμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Korea Investment, τα κέρδη της Samsung εκτιμάται ότι θα είναι χαμηλότερα από το αναμενόμενο και μάλλον ο Kwon Oh-hyun μας προετοιμάζει από τώρα.

Την ερχόμενη Παρασκευή η Samsung θα ανακοινώσει τις επίσημες προβλέψεις της για το τέταρτο τρίμηνο, στο οποίο λέγεται ότι οι πωλήσεις εξαρτημάτων άγγιξαν ιστορικό χαμηλό. Η Korea Investment εκτιμά ότι τα λειτουργικά κέρδη της Samsung είναι στα 5.41 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έληξε τέλη Δεκεμβρίου. Οι προηγούμενες προβλέψεις μιλούσαν για 5.78 δισ. δολάρια.

Στην high-end κατηγορία των smartphones η Samsung φέτος ένιωσε έντονη πίεση από εταιρείες όπως η Huawei και στην οικονομική κατηγορία, οι Κινέζοι έκαναν έντονη την παρουσία τους. Η σειρά που βοήθησε περισσότερο τη Samsung τη χρονιά που μας πέρασε ήταν τα φθηνά Galaxy J.

Πολλοί αναλυτές θεωρούν ότι το πρόβλημα της Samsung είναι στο software, το οποίο δεν καταφέρνει να ξεχωρίσει τα κινητά της από εκείνα των φθηνών Android αντιπάλων.

Μιας και η ίδια πλέον αναγνωρίζει ότι το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, αναμένουμε να δούμε πως θα αποφασίσει να κινηθεί φέτος.

samsung ceo tough year, Samsung CEO: Το 2016 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
giannogeorge

“Η σειρά που βοήθησε περισσότερο τη Samsung τη χρονιά που μας πέρασε ήταν τα φθηνά Galaxy J”.

Το καλύτερο που έχει να κάνει η Samsung είναι να δει τι έκανε καλά με το Galaxy j5. Το έχω πάνω από μήνα και χαλαρά δηλώνω ότι είναι το καλύτερο κινητό που έχω πάρει και μου κόστισε μόλις 180€. Με μπαταρία που διαρκεί δύο μέρες και Touchwiz που πηγαίνει σφαίρα. Ας αφήσει λοιπόν τις παπάτζες και την κλάψα και ας δει τι έκανε καλά εκεί. Δεν της φταίει ούτε η Apple, ούτε η Huawei ούτε καμμία άλλη.

viel

ηταν που ελεγαν τα fanboys οτι μεχρι το 2016 θα ειχε κατατροπωσει την apple! χμμμμ οκ ετσι για την ιστορια

VasilisA3

@viel καλη χρονιά για αρχή.
Δεν κατατροπώνεται η Apple με το Android στα κινητά. Αυτο το παιχνίδι εχει λήξει υπερ τις Apple, τέλος. Η μπαλα θα παιχτεί αλλού και εκεί πρέπει να εστιάσει και εστιάζει η Samsung. Οταν θα πάψουμε να μιλαμε για κινητά αλλα για το κάτι νεο (πχ IOT, Self Driving Cars, μπαταρίες, ρομποτική κα) να είναι η Samsung αυτη που θα έχει την μπάλα (για εμας τα funboys).

Antonis

Καλη χρονια παιδια. Οπως λεει και απο πανω ο φιλος giannogeorge,το J5 (Κινητο των 180 ευρω με 4 πυρηνουλες και την ταπεινη αναλυση των 720p) ειναι ισαξιο σε αποδοση με κινητα των 300 και βαλε ευρω..Εχει ενα αλαγκαριστο και ταχυστο touchwiz που κατι S6-edge,το βλεπουν να ειναι μπροστα με τα κυαλια. Απαραδεκτο να βλεπεις τα low budget κινητα της να αποδιδουν καλυτερα απο τα high end μοντελα της

ChrisG

Έχει λεχθεί πάμπολες φορές.η apple με διαφορετικό λειτουργικό παίζει μπάλα μόνη της.λογικό επόμενο.όχι ότι είναι κάτι το ιδιαίτερο,με ξενερώνει προσωπικά και φοβερά κουραστικό αλλά όλοι δεν έχουμε τα ίδια γούστα.πιστέυω οτι η apple είναι ένα καθαρό image πρός τα έξω το γνωστό και σπάνια την επιλέγουν συνειδητοποιημένα άτομα.το μαρκετινγκ και η συνεχής προβολή σε όλες τις ταινίες κ.α δουλεύει.συνεπώς η samsung δεν έχει να κατατροπώσει κανέναν πόσο μάλλον δε όταν οι κατασκευαστές android συσκευών είναι δεκάδες και το ios ένας.εάν υπήρχε ακόμη ένας ανταγωνιστής με ios με χαρακτηριστικά και hardware όπως η samsung ΔΕΝ θα υπήρχε apple.ο Βασίλης σωστά επισήμανε οτι η samsung είναι κατασκευαστής και καινοτόμα στους τομείς της.με σωστές εξαγορές και συνεργασίες εταιρειών σε επίπεδο λογισμικού θα ξεχωρίζει πάντα.η samsung είναι η μόνη top ποιοτική εταιρεία σε επίπεδο κατασκευαστή που διαθέτει ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των εσόδων της στην μελέτη και ανάπτυξη.η πρώτη εταιρεία σε θέματα τεχνολογίας είναι η Honda(αναφερομαι στο ποσοστό επένδυσης).ψάξτε και θα δείτε. Το θέμα με το touchwiz έχει βελτιωθεί φοβερά απο την πλευρά της samsung απο την kitkat και απο δοκιμαστική marshmallow 6 σε edge+ φαίνεται οτι επιτέλους το θέμα του memory leak διορθώθηκε.το marshmallow θα είναι το καλύτερο λειτουργικό της google ever σε… Συνέχεια »

παπαροκας tiamat

Η samsung θα φτιαξει σωστο software ποτε? Θα σταματησει να αντιγραφει apple ποτε?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.