Samsung: Διαψεύδει τις φήμες για έλλειψη εργατικού δυναμικού στο τμήμα παραγωγής τσιπ

samsung, Samsung: Διαψεύδει τις φήμες για έλλειψη εργατικού δυναμικού στο τμήμα παραγωγής τσιπ

Κορεατικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν πως η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή τσιπ 3nm. Η κορεατική εταιρεία φέρεται να μετακινεί το εργατικό δυναμικό εσωτερικά, τοποθετώντας ομάδες στο τμήμα Ε&Α για τους νέους κόμβους.

Επειδή δεν υπάρχουν πολλοί εξειδικευμένοι εργαζόμενοι τοπικά, η Samsung φέρεται να έχει σταματήσει να δέχεται παραγγελίες για παλαιού τύπου διεργασίες χυτηρίου 130-65nm από εγχώριες μικρές και μεσαίες εταιρείες που ειδικεύονται στο σχεδιασμό ημιαγωγών.

Το Τμήμα Λύσεων Συσκευών της Samsung Electronics διέψευσε, ωστόσο, την αναφορά και υπογράμμισε ότι ο κατασκευαστής τσιπ θα συνεχίσει να χειρίζεται αιτήματα από συνεργάτες για κόμβους παλαιού τύπου.

Μια πρόσφατη αναφορά ότι η Samsung αντιμετωπίζει προβλήματα κόμβων παλαιού τύπου λόγω έλλειψης ταλέντων για τις εργασίες χυτηρίου της είναι αβάσιμη και δεν είναι αλήθεια.

Εκτός από την κορυφαία στον κλάδο τεχνολογία διεργασιών GAA 3nm, οι κόμβοι παλαιού τύπου αποτελούν επίσης αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης χυτηρίου μας και θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε τις διάφορες ανάγκες των πελατών μας.

Όπως και να έχει, οι αμερικανικές εταιρείες αντιμετωπίζουν έλλειψη 27.000 ατόμων τα επόμενα 10 χρόνια, ενώ η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στην Κίνα αναμένεται να είναι 300.000 άτομα μέχρι το 2025. Η Κορέα χρειάζεται σχεδόν 6.000 άτομα με μεταπτυχιακά και διδακτορικά στη μηχανική ημιαγωγών για να συμβαδίσει με τη ζήτηση .

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.