Samsung Electronics & SDI δεν τα βρίσκουν για την αποζημίωση του Note 7

samsung electronics and sdi, Samsung Electronics & SDI δεν τα βρίσκουν για την αποζημίωση του Note 7

Έπειτα από δική της έρευνα αλλά και ανεξάρτητων ειδικών, η Samsung κατέληξε τον Ιανουάριο ότι οι μπαταρίες και όχι το ίδιο το Samsung Galaxy Note 7, έφταιγαν για τις εκρήξεις, που οδήγησαν σε απανωτές ανακλήσεις προς τα τέλη του 2016.

Όπως είναι φυσικό η Samsung Electronics θα απαιτήσει αποζημιώσεις από τις εταιρείες που συνεργάστηκε για την προμήθεια των μπαταριών. Μεταξύ αυτών είναι και η Samsung SDI.

Παρά την στενή σχέση μεταξύ των δυο εταιρειών, φαίνεται πως οι συζητήσεις δεν είναι ιδιαίτερα ομαλές. Οι πληροφορίες που έρχονται από τη Ν. Κορέα υποστηρίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις σχετικά με την αποζημίωση της Samsung Electronics, έχουν κολλήσει. Η ίδια πηγή υποστηρίζει πως η Samsung SDI ζητά έκπτωση από το ποσό που πρέπει να καταβάλει στην Samsung Electronics, αλλά η δεύτερη δεν είναι πολύ πρόθυμη να το κάνει.

Η Samsung SDI είχε μια αρκετά δύσκολη χρονιά, με λειτουργικές απώλειες 826.9 εκατ. δολαρίων λόγω του Samsung Galaxy Note 7 αλλά και των χαμηλών πωλήσεων στις μπαταρίες αυτοκινήτων στην Κίνα. Επομένως, η αποζημίωση που ζητά η Samsung Electronics (δεν αναφέρεται ο αριθμός), ίσως να μην είναι εύκολο να καταβληθεί.

Ανώνυμη πηγή που μίλησε στο The Investor, εκτιμά ότι η Samsung Electronics είναι πιθανό να χαμηλώσει τελικά το ποσό, δεδομένης και της μεταξύ τους σχέσης. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Samsung SDI αρνήθηκε να κάνει κάποιο επίσημο σχόλιο, μιας και οι συζητήσεις βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ert2

Η πρωταπριλιά είναι σε 10 μέρες.

NikosAr

Άρα .. αν μια εταιρεία δεν κατασκευάζει η ίδια … τότε πουλάει μόνο και αν τύχει προβληματικό … τότε τραβάς και μερικές μηνύσεις και απαιτείς και αποζημίωση … 😛

bezilys

Τσακώθηκαν τα δύο αδέλφια!

thanasis

η σαμσουνγκ τελικα ειναι υπευθυνη για το προιον που εβαλε σε κουτια και εστειλε στα μαγαζια.
εχει πρωταγωνιστικο ρολο στη κορεα (δες δωροδωκιες κυβερνητικων), και φυσικα μπορει να κανει οτι θελει αρκει να μη προκαλεσει το θυμο των καταναλωτων.

τωρα ποιον θα μηνυσει και που θα τα βρει να πληρωσει τα αντιποινα, δικο της θεμα, δε καταλαβαινω παντως γιατι προσπαθουν να ριξουν ολο το φταιξιμο στη δημιουργεια της μπαταριας (προπαγανδισμοι) – απ οτι ειχα διαβασει τη στριμωξανε μεσα στο σασι.. οποτε σχεδιαστικα το μεγεθος της δεν ηταν προνοιτικα σχεδιασμενο. Ισως να τους εστειλαν μεγαλυτερες μπαταριες απ οτι επρεπε (αν και αμφιβαλω).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.