Η Samsung ενδιαφέρεται να αγοράσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Nokia

Samsung Nokia, Η Samsung ενδιαφέρεται να αγοράσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Nokia

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Nokia εξετάζει τις επιλογές της για να σώσει την επιχείρηση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας της, και μία από αυτές είναι να την πουλήσει.

Η φινλανδική εταιρεία φέρεται να είχε συζητήσεις με συμβούλους σχετικά με διαφορετικά σενάρια και εξετάζει διάφορες λύσεις όπως η πώληση μέρους ή του συνόλου της επιχείρησης, η συγχώνευση με έναν ανταγωνιστή ή η πλήρης απόσχιση της επιχείρησης.

Αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση, αρκετοί ανταγωνιστές ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα περιουσιακά στοιχεία των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της Nokia. Ένας από αυτούς τους παίκτες είναι η Samsung, η οποία θέλει να αποκτήσει σταθερή βάση στην υποδομή των τηλεπικοινωνιών.

Ένας εκπρόσωπος της Nokia δήλωσε τα εξής στο Bloomberg:

Η επιχείρηση έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο φέτος τόσο ως προς το σωστό μέγεθος της βάσης κόστους της, προστατεύοντας παράλληλα τον οδικό χάρτη των προϊόντων μας και κερδίζοντας νέες συμφωνίες με νέους πελάτες και αυξάνοντας το μερίδιο με τους υπάρχοντες πελάτες. Η Nokia επικεντρώνεται στο να διασφαλίσει ότι η Mobile Networks βρίσκεται σε θέση να εξυπηρετεί τους πελάτες της δημιουργώντας δίκτυα με τις καλύτερες επιδόσεις, επενδύοντας στο χαρτοφυλάκιό της και δημιουργώντας αξία για τους μετόχους της Nokia.

Τα περιουσιακά στοιχεία της Nokia στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας αποτιμώνται σε περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό πολύ μικρό για έναν κολοσσό όπως η Samsung. Εκπρόσωπος της Samsung αρνήθηκε να σχολιάσει τις φήμες, κάτι που είναι λογικό δεδομένου ότι η Nokia δεν έχει λάβει ακόμη καμία απόφαση σχετικά με τις δραστηριότητες των δικτύων κινητής τηλεφωνίας της.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του smartphone

Πριν μέρες εμφανίστηκαν τα πρώτα renders που βασίζονται σε CAD του Galaxy S25 Ultra και σήμερα ήρθε η σειρά του απλού Galaxy S25 της Samsung.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Νέες φήμες θέλουν μικρότερη αύξηση της τιμής

Πριν από μερικές ημέρες, κυκλοφόρησε μια φήμη ότι το επερχόμενο Samsung Galaxy S24 FE θα ήταν 100 ευρώ πιο ακριβό από τον προκάτοχό του στην Ευρώπη.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Πήρε πιστοποίηση για υποστήριξη δορυφορικής συνδεσιμότητας

Το Galaxy S25 Ultra της Samsung εμφανίστηκε σε ορισμένα renders χθες και τώρα έχει εντοπιστεί στη βάση δεδομένων πιστοποίησης 3C.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A16 5G: Render αποκαλύπτει το σχεδιασμό του

Το Samsung Galaxy A16 5G φημολογείται ότι θα φτάσει τον Δεκέμβριο και ένα render που διέρρευσε αποκαλύπτει πώς θα μοιάζει.