Samsung: Ετοιμάζει το πρώτο perfect full screen smartphone, χωρίς notch και περιττές τρύπες;

Samsung, Samsung: Ετοιμάζει το πρώτο perfect full screen smartphone, χωρίς notch και περιττές τρύπες;

Είτε μας αρέσουν οι οθόνες με notch και punch hole ή όχι, πρέπει όλοι να παραδεχθούμε ότι μία full screen display στην οποία δεν λείπει κανένα κομμάτι είναι πολύ πιο ευχάριστη οπτικά και λειτουργικά.

Αν σκεφτούμε πόσο φρενήρη είναι η τεχνολογική σκηνή στις μέρες μας και ιδιαίτερα με την επανάσταση των under-display αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων, τότε είναι άμεσα ξεκάθαρο ότι η αφαίρεση τμημάτων στην οθόνη δεν ήρθε για να μείνει. Απλώς βρισκόμαστε στο σκαλοπάτι πριν η εταιρείες απορρίψουν για πάντα αυτή τη σχεδιαστική μόδα.

Όπως φαίνεται δεν θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ αφού η Samsung εργάζεται ήδη σε μία λύση μιας under-display selfie κάμερας. Αρχικά, ο αντιπρόεδρος του ομίλου R&D μιας εταιρείας που ασχολείται με οθόνες, Yang Byung-duk, έδωσε μερικές πληροφορίες για την τεχνολογία αυτή και αργότερα η επιβεβαίωση ήρθε από τα MME της Κορέας.

Η βιομηχανία smartphone έχει ήδη βρει διάφορες λύσεις για να κρύψει ή απλά να αλλάξει θέση σε βασικά hardware εξαρτήματα τα οποία παραδοσιακά βρισκόντουσαν στο μπροστινό μέρος της συσκευής, όπως ακουστικό, ηχεία, αισθητήρες εγγύτητας και φωτεινότητας, αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων και άλλα.

Ουσιαστικά η selfie κάμερα είναι η τελευταία πρόκληση πριν φτάσουμε σε μία perfect full screen οθόνη. Σύμφωνα με τα κορεάτικα ΜΜΕ, η τεχνολογία μπορεί να αναπτυχθεί σε βαθμό που η τρύπα της κάμερας δεν θα είναι ορατή και δεν θα επηρεάζει τη λειτουργικότητα της οθόνης ή της ίδιας κάμερας.

Αν και αυτά είναι καλά νέα, δυστυχώς η πηγή δεν μπαίνει σε λεπτομέρειες. Οπότε δεν γνωρίζουμε ακόμη πώς ακριβώς λειτουργεί η τεχνολογία αυτή.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Έλα ρε σαμσοναρα ….πρώτα με τα Βιβλίο τηλέφωνα και τώρα …τηλ χωρίς τηλέφωνο ….μόνο οθόνη

MakisReloaded

ΜΟΝΟ ΓΕΛΙΑ ΑΥΤΗ Η ΣΑΜΥ! ΕΝΑ ΦΟΛΝΤ ΚΙΝΗΤΟ ΠΗΓΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΠΕΤΥΧΕ… ΔΝ ΤΗΝ ΚΡΑΖΩ ΑΛΛΑ ΜΝ ΤΟ ΠΑΑΙΖΕΙΣ ΚΑΜΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΑΜΑΤΑ… ΕΤΣΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.