Samsung: Έτοιμη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή chipset 4nm τρίτης γενιάς

samsung, Samsung: Έτοιμη να ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή chipset 4nm τρίτης γενιάς

Η Samsung Semiconductor έλαβε έγκριση για να προχωρήσει στη μαζική παραγωγή chipset 4nm τρίτης γενιάς, σύμφωνα με πηγές από την Κορέα. Η εταιρεία φέρεται να έχει καταφέρει να διορθώσει καίρια ζητήματα απόδοση της γκοφρέτας, η απόδοση της μπαταρίας και η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

Η διαδικασία παραγωγής αναμένεται να ξεκινήσει μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2023. Αυτό σημαίνει ότι ξεκινά σε τρεις μήνες από τώρα.

Οι αποδόσεις σε μια μεμονωμένη γκοφρέτα ήταν εξαιρετικά χαμηλές στο εργοστάσιο Hwaseong, γεγονός που ώθησε εταιρείες τσιπ όπως η Qualcomm να συνάψουν σύμβαση με την TSMC για πλατφόρμες 4nm. Η ταϊβανέζικη εταιρεία χρησιμοποιεί περίπου το 70-80% μιας μεμονωμένης γκοφρέτας, ενώ η Samsung μετά βίας κατάφερε να φτάσει περίπου το 60%, και δεδομένου ότι οι κατασκευαστές πληρώνουν για ολόκληρη τη γκοφρέτα, είναι πιο βιώσιμο να πάνε στον κατασκευαστή με λιγότερα απόβλητα παραγωγής.

Αυτή τη στιγμή, η πιο προηγμένη τεχνολογία διεργασιών είναι τα 3nm, με την Apple να αναμένεται να χρησιμοποιήσει αυτές τις πλατφόρμες στα iPhone 15 Prο. Η Business Korea ανέφερε μια έρευνα της Counterpoint, η οποία αποκάλυψε ότι οι διαδικασίες 4nm και 5nm είναι από τις πιο χρησιμοποιούμενες σε κινητές συσκευές με ποσοστό 22%, ακολουθούμενες από τσιπ 6nm και 7nm με ποσοστό 16%.

Η παραγωγή τσιπ 4nm αναμένεται να αυξηθεί στο μέλλον, καθώς τόσο η Samsung όσο και η TSMC κατασκευάζουν εργοστάσια στις ΗΠΑ, τα οποία θα είναι έτοιμα για λειτουργία το 2024.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.