Samsung: Δέχτηκε την πρώτη μήνυση λόγω του Galaxy Note 7

Ο κορεάτικος τεχνολογικός κολοσσός δέχτηκε την πρώτη του μήνυση στις ΗΠΑ λόγω του Samsung Galaxy Note 7. Ο πρώην κάτοχος του Note 7 υπέβαλε την μήνυσή του στο δικαστήριο ισχυριζόμενος ότι το phablet έπιασε φωτιά όντας στην τσέπη του και του προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με τον Jonathan Strobel, το κινητό έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν στην τσέπη του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δεξί χέρι και να υποστεί έγκαυμα στο αριστερό του δάχτυλο, καθώς προσπαθούσε να το βγάλει από την τσέπη. Ο ίδιος επιδιώκει αποζημίωση για τα ιατρικά έξοδα, απώλεια μισθού, τον πόνο και την ταλαιπωρία που υπέστη και άλλες ζημιές.

Το συμβάν έλαβε χώρα στις 9 Σεπτεμβρίου και να θυμίσουμε ότι στις 2 Σεπτεμβρίου η Samsung είχε βγάλει επίσημη ανακοίνωση ότι προχωρά στην ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7 και σταματά τις πωλήσεις του. Εκπρόσωπος της Samsung όταν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός απάντησε “Δεν σχολιάζουμε σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις”.

Τέλος, να σημειωθεί ότι και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA), προχώρησε στην απαγόρευση του Samsung Galaxy Note 7 από τις πτήσεις. Αυτό είναι κάτι που είχε ακουστεί από την προηγούμενη εβδομάδα και τελικά η απαγόρευση είναι και επίσημη.

Διαβάστε επίσης: Samsung Galaxy Note 7: Από 28 Σεπτεμβρίου αρχίζουν ξανά οι πωλήσεις

samsung galaxy note 7 lawsuit, Samsung: Δέχτηκε την πρώτη μήνυση λόγω του Galaxy Note 7

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Darth

και όμως δεν μπορεί να κανει απόλυτος τπτ (ακόμη και αν είχε σκοτωθεί) καθώς είχε γίνει επίσημη ανακοίνωση για ανάκληση (μάλιστα μαζί με το μήνυμα στο status bar)

vasilisS7edge

Δεν νομίζω η Samsung παροτι αμυαλος ο τύπος να μην του κάλυψε το κόστος του νοσοκομείου. Μεγάλη εταιρεία είναι λέει κάτι θα βγάλω. Αν όμως εκδικαστεί αποζημείωση να δείτε που θα σκάνε μέχρι και τα πλυντήρια, όλως τυχαίως.

tech21man

Μπορει δεν μπορει, ειναι πληγμα για την samsung ολη η υποθεση. Αυτο σε συνδυασμο με την κακιστη ποιοτητα σε μερη του s7…

Πραγματικα, μαλλον ποτε ξανα. Και την ειχα σε υποληψη.

anergos13

Οταν η ειδηση εχει γινει viral η εταιρια εχει ανακοινωσει παντου την ανακληση και μονο οι πετρες εχουν μεινει που δεν γνωριζουν,δεν νοειτε χρηστες να μην ηξεραν και να χρησιμοποιουν ανετοι και χαλαροι το κινητο…
Ασε που στο Αμερικα πολλες φορες τετοιες περιπτωσεις αποδεικνυονται αργοτερα και “μουφες” με στοχο το χρημα…

bezilys

@ anergos η πιθανότητα να μην το ξέρε την απόκλιεις ?
Πιστεύω Αν το ξέρε απόκλιετε να το κουβάλαγε στην τζεπη του όσο και βλακας και να είναι!

Than

Εφόσον έγινε επίσημα, με ανακοινώσεις η ανάκληση δε ξερω κατα ποσο θα δικαιωθεί ο συγκεκριμένος. Σου λεει η εταιρία να το φέρεις πισω γιατι υπαρχει σοβαρό πρόβλημα, απο κει και μετα ο κάτοχος ειναι υπεύθυνος. Το μονο σίγουρο ειναι πως η Samsung εχει τη ρετσινια και το πλήγμα ειναι μεγάλο!!!

Techb

Εκει που υπερηχε η samsung,για καποιο αυτοκτονικο λογο τα αφαιρεσε.Ομως ούτε η αφαιρεση Sd,ούτε η αφαιρεση fm, ούτε του Ir.Η ταφοπλακα της Samsung ηταν η αφαίρεση της αποσπωμενης μπαταρίας.Με την οποία όχι μόνο έχασε το πλεονέκτημα εύκολης αλλαγής μπαταρίας,αυτονομίας και μη εξάρτησης από το service,αλλά έγινε σαν τους άλλους και στο τέλος το πληρώνει. Ειδικά το note ξεχωριζε για την αυτονομία που του χαρίζει η αποσπωμενης μπαταρία. Μάλλον καλά έπαθε.

For. K

Συμφωνω200%Για ένα μυστήριο λόγο,έπιασαν οι περσινες “κατάρες των φαν της Samsung. Θυμάμαι πέρυσι τέτοιο καιρό τη γκρίνια και τα παράπονα χιλιάδων φανατικών της σειράς note ,γιατί δεν ήρθε Ευρώπη και γιατί αφαιρούμε fm radio & removable battery.Δυο κινήσεις αψυχολπγητες .Η πρώτη πληρώθηκαν με τη χαμηλή αγορά note5 και s6 και η δεύτερη με την όλο σχέση καταστροφή του note7..

Nick

Ποσό χρόνων είσαστε που γράφεται εδω μέσα?10; 12; η 15;Γιατί δεν θα λέγατε τόσες πολλές χαζομάρες ότι δεν θα κάνουν τίποτε στην σαμσουνγκ γιατί το ανακοίνωσε παντού .Εκατομυρια θα αποζημιωθούν όσοι το πάνε δικαστικώς.Και υπάρχουν δικηγορικά γραφεία στην Αμερική που ειναι βούτυρο στο ψωμί τοθς κάτι τέτοιες περιπτώσεις .Αναλαμβανουν τζάμπα με ποσοστό κεδοθς απο την δίκη που Ίαν κερδίθει.Η Αμερική δεν ειναι Ελλάδα που όλα δουλεύουν για τους ισχυρούς .Εκει σε σκίζουν αν κανείς κάτι ας εισαι και ο Ομπάμα η ο τιμ κουκ.

Γιάννης Χ

Αν το πρόβλημα ήταν μόνο στη μπαταρία δεν θα έκανε ανάκληση κινητών η Samsung. Θα έκανε απενεργοποίηση στις συσκευές για ένα μικρό διάστημα και θα διοχέτευε τις αντιπροσωπείες με καινούργιες μπαταρίες για αντικατάσταση.Για να καταλάβουμε λέει την καινούργια συσκευή από την παλιά πρέπει να δούμε ότι η ένδειξη της μπαταρίας έχει πράσινο χρώμα αντί του λευκού. Αυτό σημαίνει πως και κάτι άλλο άλλαξε στη συσκευή, γι’αυτό σταματήστε να μιλάτε για αποσπώμενες μπαταρίες!!

Beowulf Ahates

@Nick, – εδώ τσακώνονται για τα iphone vs samsung, σαν να λέμε Ολυμπιακος -Παναθηναϊκός και ΄συ ρωτάς ηλικίες?.. Αύριο θα τσακώνονται για ΝΔ – Πασοκ..
Μνημόνια στον αιώνα τον άπαντα!

thanoik

Οι κορεατες κανουν τους κινεζους τωρα

Κώστας Ζ.

@Nick, να συμφωνήσω μαζί σου, αλλά είναι τόσο εύκολο οσο λες; Η Samsung έβγαλε την ανακοίνωση, αν κάποιος αγόρασε το Note 7 επειδή απλα του άρεσε και δεν ειναι φαν της τεχνολογίας (Πράγμα λίγο σπανιο γιατί ειναι πολλά τα λεφτά), αυτή δεν είναι καλυμμενη που είχε στείλει ειδοποίηση (και ποσο μάλλον αν ισχύει το μήνυμα στο status bar! ) ?
Κατ’εμενα θα έπρεπε να σε υποχρεώσει να κανεις και εκείνο το firmware update (ξεφτίλα, αλλα δεν θα κινδυνεύει η ζωη σου τουλάχιστον) που φορτίζει μέχρι το 60% και ύστερα με δικο σου ψάξιμο να ενημερωθείς (αν δεν έχεις ηδη ενημερωθεί) και να το στείλεις πίσω. Όλο αυτό, μέχρι να αποκατασταθουν ολες οι βόμβες…

Α.ε

Άνοιξαν οι ασκοι του Αιόλου. Κάθε περιστατικό κάθε εταιρείας,(γιατί σε όλες τις εταιρείες έχουν συμβεί τέτοια φαινόμενα,έστω σε μικρότερη εκταση)θα σηκώνει μήνυση. Στην Ευρωπη οχι κ τοσο αλλα τεινει να γινει ενας κσλος τροπος να πραοσπαθησεις να βγαλεις λεφτα.Στη συγκεκριμένη περίπτωση,μετά την ανάκληση με επίσημη ανακοίνωση,η ευθύνη της εταιρείας είναι μόνο για αντικατάσταση και τίποτε άλλο.

Nikos S

Όλοι οι άσχετοι μου γίνατε και νομικοί τώρα. Βεβαίως και δικαιούται αποζημίωση, ανεξάρτητα του ότι έβγαλε ανακοίνωση για ανάκληση η Samsung. Δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε καταναλωτής να ενημερώνεται για τυχόν προβλήματα που μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα που αγοράζει. Τώρα αν τον ενημέρωσε προσωπικά, π.χ. τηλεφωνικά με φυσικά καταγραφή κλήσης, ώστε να προσκομίσει την ηχογράφηση της κλήσης στο Δικαστήριο, ΙΣΩΣ μειωθεί η αποζημίωση που θα καταβληθεί. Ακόμα καλύτερα, αν τον είχαν βάλει να υπογράψει έγγραφο που να αναφέρει ότι ο καταναλωτής ενημερώθηκε για το πρόβλημα της συσκευής και παρόλα αυτά αρνήθηκε να την επιστρέψει και έτσι σε περίπτωση που συμβεί κάτι, η Samsung δεν φέρει καμία ευθύνη. Μόνο έτσι, αλλά αμφιβάλλω να έγινε κάτι από τα δύο. Σε Δικαστήριο της Ελλάδας δεν θα έπαιρνε σοβαρή αποζημίωση, αλλά στο εξωτερικό κάτι τέτοια περιστατικά πληρώνονται ακριβά.

Enki

Απο την στιγμη που εχει βγει ανακληση πριν το συμβαν οτι και να λεει ο τυπος ειναι ακυρος!

TechGeek

@Darth Μα ποσο λάθος έχεις. Η samsung έκανε εθελοντική ανάκληση, δεν ΕΚΑΝΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ανάκληση παρα μονο 2 εβδομάδες μετά το συμβάν, δηλαδή πριν μερικές μέρες. Eπίσημα κανεις ανάκληση μαζί με τον τοπικό φορέα για τους καταναλωτές κάτι που δεν έπραξε παρα μονο πριν μερικές μέρες. Οποτε αν έπαθες κάτι από το κινητό πριν γίνει η επίσημη ανάκληση και μήνυση θα φας και θα πλήρωσης με κιλά χρυσαφιού.

ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ παρα μονο πριν μερικές μέρες. Διαβάστε κανένα νέο.

https://consumerist.com/2016/09/15/samsung-galaxy-note-7-recall-is-finally-official/

TechGeek

Το κινητό δεν έχει επίσημη ανάκληση εδώ και 2 εβδομάδες. Σταματήστε την παραπληροφόρηση, επίσημα έγινε ανάκληση μόλις πριν 3 μέρες μαζί με τον τοπικά φορέα της Αμερικής. Οτιδήποτε έγινε μέσα σε αυτές τις δυο εβδομάδες και μήνυση θα φάει, επίσης έχεις δικαίωμα να κανεις και μήνυση μετά την ανάκληση εφόσον δεν κατάφερε κανένας να σε ειδοποίηση. Σας πληρώνει η samsung και λέτε αυτές τις βλακείες? Αλλιώς δεν εξηγείται.

liris11

Έλεος πάμε άλλη μια φορά .σταματήστε τον fanboysmo πια προστατέψτε τον πελάτη μου ειμαι και είστε οσα στάτους μπαρ και να έβγαλε και οσες Ειδήσεις η ευθύνη ειναι αποκλειστικά τής samsung και καθε samsung . Δεν γίνεται να έχουν κινδυνεύσει ζωές να έχουν κάει σπιτια και εσείς να λετε οτι δεν φταίει η samsung γιατί έβγαλε status bar και η πιθανότητα να μην το εχει δει κάποιος υπάρχει .. δηλαδή έλεος έχουμε χάσει το όριο δηλαδή τη πρέπει να γίνει για να πείτε οτι φταίει η εταιρεία να πεθάνει κάποιος ? Η και μετά θα λετε α φταίει γιατί δεν ειδε το status bar

Prankster100

@thanoik τα στεροειδη σε χτυπησαν στο κεφαλι

thanoik

@Prankster100 προφανως εισαι σαμσουνγκνακιας και σε τσουζει τοσο,εγω μιλαω για πραγματικα περιστατικα παντως,γατακι ε γατακι

ChristosT

Ευκαιρία είναι όποιος θέλει αλλαγή σε αμάξι, σπίτι, καμιά αλλαγή στο εξοχικό να κάνει μήνυση στην Samsung λέγοντας οτι το Νοτe 7 πήρε φωτιά. Για πεθερές δεν ξέρω άν αποζημιώνονται…χαχα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.