Samsung, Φεύγει από την Fourlis Trade

Το έργο το έχουμε ξαναδεί. Όποτε ανοίγει γραφείο εταιρείας ηλεκτρονικών στη χώρα μας, μετά από μερικούς μήνες περνάει στα χέρια του επίσημα και η αντιπροσώπευση των προϊόντων. Πρόσφατο παράδειγμα η Nokia και η Alpha Copy. Όταν πριν τις γιορτές τους ρώταγα αν θα αναλάβουν μόνοι τους τα κινητά στη χώρα μας, μου απαντούσαν ότι συνεργαζόμαστε άψογα με την Alpha Copy και δεν υπάρχει θέμα, τώρα βρίσκονται στα δικαστήρια. Την ίδια κατάληξη αναμένεται να έχει τους προσεχής μήνες και η συνεργασία Samsung Electronics και Fourlis Trade, (εύχομαι ομαλά και όχι μέχρι τα δικαστήρια).

Η διαδικασία θα ξεκινήσει την 1 Ιουλίου 2010 με συγκεκριμένες κατηγορίες προϊόντων (πρώτα μάλλον τα κινητά τηλέφωνα), ενώ μέχρι το τέλος του έτους ολόκληρη η προϊοντική γκάμα Samsung φεύγει από τα χέρια της Fourlis και περνάει στο ελληνικό γραφείο που θα είναι και ο επίσημος αντιπρόσωπος της Κορεατικής εταιρείας στη χώρα μας. Σχετικό δημοσίευμα υπάρχει στην ιστοσελίδα της naftemporiki.gr

Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο την παρουσία της Samsung στην Ελλάδα, μιας και όλα θα περνάνε από ένα κέντρο αποφάσεων και δεν θα υπάρχουν (αν υπήρχαν) διαφορετικές απόψεις. Αλλαγή σελίδας λοιπόν για τη Samsung στη χώρα μας και αναμένουμε με αγωνία τις νέες κινήσεις προώθησης και διάθεσης των προϊόντων της.

Κλείνοντας να θυμίσουμε ότι πριν από μερικούς μήνες, άνοιξε ελληνικό γραφείο και της HTC, η οποία δηλώνει ότι συνεργάζεται άψογα με την Ace-Hellas και έτσι θα συνεχίσει, μέχρι βέβαια τις επόμενες ανακοινώσεις…

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SolitaryX88

Μου αρέσει που στο τέλος αφήνεις υπονοούμενα… 😀

Fadasma

H HTC ελπίζω να ακολουθήσει το παράδειγμα των Nokia & Samsung και να σώσει τα htc προϊόντα στη χώρα μας, γιατί η υποστήριξή τους από την Ace-Hellas είναι απλά ανύπαρκτη.

Spyroscesarsc

Ωραία! ‘Ηρθε ο καιρός η samsung να δείξει τα δόντια της και να διεκδικήσει στην ελληνική αγορά ποσοστά ανάλογα αυτών που έχει παγκοσμιώς… Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που Nokia & SE το έχουν μονοπώλειο…
Μπένω σε ένα ίντερνετ-καφέ και βλέπω καμιά 50αριά SE, άλλα 30-40 Νokia και 1-2 Samsung…. Τουλάχιστον στην νεολαίο, και τουλάχιστον στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τα Samsung είναι είδος υπό εξαφάνιση! χαχα!

kouzoum

Και καλά κάνουν οι εταιρείες. Αρκετά μας εκμεταλλεύτηκαν οι έλληνες εισαγωγείς – αντιπρόσωποι (δίνοντας δικές τους εγγυήσεις “επίσημης αντιπροσωπείας” και βέβαια δικές τους τιμές).

Thanasis

Ο ερχομός των ίδιων των εταιρειών σημαίνει ένα πράγμα. Οι πωλήσεις δέν πήγαιναν καλά, υπήρχαν παράπονα εξυπηρέτησης και πολλά απευθείας email στους κατασκευαστές για προβλήματα.
Εϊδαν οτι ναι, η SE με τις καταπληκτικές τιμές και το value for money πέρασε πολύ μπροστά ενώ και το σερβις της είναι απλά το καλύτερο. Γιατί η ίδια η SE είχε απαοφασίσει να φτιάξει το δίκτυο πωλήσεων και να κάνει το μάρκετινγκ στην χώρα. Τα Apple σχεδόν με ανύπαρκτο δίκτυο (πρώην Rainbow, νυν Infoquest)… πουλάνε περισσότερα απο …Samsung…
Το ονομα Samsung έχει συνδεθεί με TVs, οθόνες για PC, οικιακές συσκευές δηλαδή…

Με τόσο ανταγωνισμό δέν γίνεται να είσαι δύσκαμπτος. Και μπορεί η αγορά εδώ να είναι μικρή σε σχέση με την πλειοψηφία των άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, αλλά η διείσδυση της κινητής είναι παραπάνω απο το 100% του πλυθησμού. Οι Έλληνες γουστάρουμε τα Gadgets-κινητά και θέλουμε να τα αλλάζουμε ανα ένα διάστημα αλλά με καλά προϊόντα value for money.

Προκειμένου να δούμε καλύτερες τιμές και ποιότητα εξυπηρέτησης είναι θετικό.

Spyroscesarsc

Eγώ έχω καταλάβει ότι τακτική της Samsung είναι σε κάθε αγορά να διαθέτει μεγάλη ποικιλία κινητών τηλεφώνων… Στην Ελλάδα δεν έρχονται ούτε τα μισά από τα κνητά τηλέφωνα που προορίζονται γιά τις Ευρωπα’ι’κές χώρες…. Ελπίζω τώρα αυτό να αλλάξει…
‘Οσο γιά τις τιμές, όσο πουλάς τόσο ανεβάζεις τιμή! Γιά αυτό τα NOKIA είναι πανάκριβα, και γιά αυτό τα Sony Ericsson κατεβάζουν συνεχώς την τιμή! ‘Αλλο να έχεις market share ~40% και άλλο 5% και να κλείνεις συνεχώς τμήματα της εταιρίας…

Giannis

Epitelous. Tosa xronia den ypirxe kamia apolytos ypostirixi sta kinita. Ase to aparadekto elliniko site sxetika me firmware k downloads

dealsend

Το θέμα όπως αναφερεται και πιο πάνω είναι να υπάρχει όφελος για τον τελικό καταναλωτή αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι:
– σε εργασία μου σε πολυεθνική, αρκετές προμήθειες γινόντουσαν απο το εξωτερικό (αυτό το θεωρώ κακό για τον οικονομικό μας κύκλο, κι όταν λέω προμήθειες βάζω μέσα ακόμα και το εταιρικό site).

– φυσικά ο ομογενής εισαγωγέας πρέπει να αντιληφθεί οτι δεν μπορεί να κερδίζει εις βάρος την καταναλωτών, ειδικά σε μια εποχή που οι τιμές σαν πληροφορία είναι εύκολο να βρεθούν.

Χρειάζεται λοιπον μια ισορροπία.

Kriosgr

Η Samsung είναι η αγαπημένη μου εταιρία.
Ο όμιλος Fourlis είναι ο χειρότερος αντιπρόσωπος της. Όταν έκανες μια παραγγελία σε κάτι που δεν ήταν ετοιμοπαράδοτο είχες περισσότερες πιθανότητες να πιάσεις το joker από το να το παραλάβεις το επόμενο δίμηνο. Και μιλάμε για σειρές προιόντων που φαίνονταν νέες στην Ελλάδα ενώ στην Ευρώπη ήταν οι προηγούμενες και τις περισσότερες φορές σε προσφορά. Για να μην μιλήσω για την αισχροκέρδια. Η περασμένη σειρά στην Ελλάδα κοστίζει ακριβότερα από την καινούργια στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.

SYMEON

εγω αυτό που ξερω είναι ότι……. μου ειπαν θα κανουν σερβις στο ψυγειο μου (με παραπλανησαν)ηρθαν στο σπιτι μου ειπαν ότι είναι μια χαρα και μου πηραν 40 ευρω χωρις καν να το δει,χρονος επισκεψης ένα λεπτο…..καθως τους πηρα τηλ να παραπονεθω….πλήρως ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ….FOYRLIS TRADE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.