Samsung Galaxy Note 7: H ολοσέλιδη απολογία σε NY Times, WSJ, Washington Post

Το Samsung Galaxy Note 7 αποσύρθηκε από τα ράφια των καταστημάτων δυο φορές και στη συνέχεια διακόπηκε οριστικά η παραγωγή λόγω εκρήξεων των μπαταριών. Η αποτυχία του Galaxy Note 7 στοιχίζει στην εταιρεία δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο το πιο ανησυχητικό για την ίδια είναι ότι το φιάσκο του Samsung Galaxy Note 7 έχει γίνει η αιτία να χαθούν κάποιοι πελάτες της. Η ίδια κάνει ότι μπορεί για να απολογηθεί, με τελευταίο περιστατικό να είναι τα στελέχη της στην Κίνα που γονάτισαν και απολογήθηκαν.

Στις ΗΠΑ η Samsung προσπαθεί να ανακτήσει την χαμένη εμπιστοσύνη των χρηστών της μέσω ολοσέλιδης απολογίας σε τρεις μεγάλες εφημερίδες. New York Times, Wall Street Journal και Washington Post, περιέχουν στις σελίδες τους την απολογία της Samsung.

Το κείμενο υπογράφει ο Gregory Lee, Πρόεδρος και CEO της Samsung στη Β. Αμερική και παραδέχεται ότι η εταιρεία “δεν κατάφερε να τηρήσει την υπόσχεσή της να προσφέρει την καλύτερη ποιότητα και ασφάλεια”.

samsung apology, Samsung Galaxy Note 7: H ολοσέλιδη απολογία σε NY Times, WSJ, Washington Post

Η έρευνα για το τι έφταιξε τελικά για το εκρηκτικό Samsung Galaxy Note 7, βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και η Samsung θα δημοσιοποιήσει τα ευρήματα όταν “όταν ολοκληρωθεί η ανάλυση”. Η Samsung λέει ότι “επανεξετάζει κάθε πτυχή της συσκευής” από την κατασκευή της μπαταρίας μέχρι όλο το hardware, το software και την διαδικασία κατασκευής. Αν και κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί με την έρευνα, η Samsung “χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να πάρει τις σωστές απαντήσεις”.

Εκτός από το Samsung Galaxy Note 7, η απολογητική αποστολή της Samsung αναφέρεται και στην απόφαση να ανακαλέσει 2.8 εκατομμύρια πλυντήρια ρούχων, για λόγους ασφαλείας. Αναφέρει ότι λαμβάνει προληπτικά μέτρα “για να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα”.

Η ασφάλεια παραμένει προτεραιότητα για τη Samsung και αναφέρει ότι ακούει τους πελάτες της, μαθαίνει από τα λάθη και υπόσχεται να δράσει με τρόπο που θα της επιτρέψει να “κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη των χρηστών”.

samsung apology, Samsung Galaxy Note 7: H ολοσέλιδη απολογία σε NY Times, WSJ, Washington Post

samsung apology, Samsung Galaxy Note 7: H ολοσέλιδη απολογία σε NY Times, WSJ, Washington Post

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Teo

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.

Gio

@Teo
Αυτό νομίζω το λένε για κάτι που συμβαίνει συχνά. Εγώ δε θυμάμαι άλλη ανάκληση/απόσυρση κινητού.
Η απορία μου πάντως είναι πως θα ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των πελατών που έχασε. Δε νομίζω να αρκεί ενα καλό Galaxy S8 με καλά σχόλια όσων το αγοράσουν. Θέλει χρόνο πιστεύω

Kostas

Μπράβο στη Samsung, μακάρι το s8 να βουλωσει τα στόματα μερικών…

Manolis

από τη στιγμή που δεν έγινε δημόσια εκτέλεση των στελεχών της δε δέχομαι τη συγνώμη τους!!! :p

Mary

Από τότε που βγήκε η συγνώμη χάθηκε το φιλότιμο.

The Mayor

Η απολογία της Wells Fargo πού ακριβώς κολλάει;

@papaki

@Manolis Δημόσια συγνώμη θες να πεις και τίποτα άλλο. Τα πάντα θα διορθωθούν αρκεί να υπάρχει η καλή λογική από όλους μας και για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Αγγελος

Τεο αν επαιρνες ηδη samsung θα καταλαβαινες οτι δε χρειαζεται να κανει κατι για να μας ξανακερδισει.μας εχει και θα μας εχει πελατες γιατι τα σπαει.εχουμε s7 edge το οποιο παραμενει οτι καλυτερο και προσεχως s8 που θα ειναι παλι 2 χρονια μπροστα.

Ιωάννης jb

Αγγελε αυτή η σιγουριά θα σε φάει…
Πόσο μεγάλο φανμποι μπορεί να είναι κανείς για να λέει τέτοια πράγματα;; τη στιγμή που στο κοντινό παρελθόν να ρίξει μία ματιά βλέπει ότι πάντα τα προηγούμενα είναι όλο κ χειρότερα κ αντέχουν στο χρόνο όλο κ λιγότερο, λόγο ελαττωμάτων (s4) τραγικού design (s5 βλέπεις κάτι κινητά των 150 ευρώ σήμερα κ σου έρχεται να το πεταξεις στα σκουπίδια!!) και όχι μόνο..
Κ φυσικά λόγο ελλείψεων (s6)..
Το s7 ok είναι ολοκληρωμένο όσο κανένα αλλά ήδη ακούγονται τα πρώτα σοβαρά παράπονα!!!
Κ για το s8 ηρεμηστε λίγο ότι κ να κάνει δε θα είναι το καλύτερο όπως ποτέ κανένα samsung δεν ήταν το καλύτερο

Gp

Από τη στιγμή που δεν βρήκαν ακόμα την αιτία των εκρήξεων δεν έχουν νόημα οι συγνωμες. Αν δε βρουν τι έφταιξε πως θα φτιάξουν ασφαλή τηλέφωνα στο μέλλον; Τόσος καιρός πέρασε. Ακόμα; Αν τους την έχουν στημένη να βγουν να το πούνε. Αν κάτι κάνανε λάθος να μας το πούνε να ξέρουμε.

thodoris

wells fargo??

Αγγελος

Αγαπητε ιωαννη jb που εισαι δεκα χρονια πισω σε τεχνολογια με το sony σου που δεν αγοραζει κανεις πες μου ενα λογο για να σου απαντησω πες μου κατ αρχην ποσα πουλησε το κινητο σου;το 85% των note 7 εγινε s7 edge διαβασε καμια ειδηση.επισης αναφερθηκα σε οσους εχουν samsung.και οχι σε αυτους που εχουν sony η apple η xiaomi.δε μπορειτε να καταλαβετε τι εχουμε και δε μας πειραζει ουτε μας νοιαζει.αλλα εμεις να αλλαξουμε τη samsung ειναι πολυ δυσκολο γιατι οταν βγαζαμε απιστευτες φωτο εσεις δε φαινοσασταν καν στις φωτο.οταν ειχαμε τελειες οθονες εσεις ειχατε οθονες του 90.οταν πηδαμε απο βραχια στη θαλασσα με το κινητο εσεις σκουπιζετε τις σταγονες μη χαλασει το κινητο σας.οταν κανουμε 2 πραγματα ταυτοχρονα με multiscreen εσεις παρακαλατε να μπει σε καποια αναβαθμιση.καλα μη πω για την edge οθινη που θα βαλετε 5 χρονια μετα απο τη samsung.πες μου ενα λογο για να εχω ενα αλλο κινητο.χαρειτε οσο θελετε με την ατυχια του note.εμεις περναμε πολυ καλα με τα samsung μας.

bezilys

@Ιωάννης jb θα συνφωνισο μαζί σου ότι από το 6 και πίσω δεν άξιζε κανένα s της Samsung μόνο τα note αλλά τώρα ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει αξίζουν περισσότερο τα s πάρα τα note χαχαχα 🙂
Τεσπα @Άγγελος χαχαχαχα πια τεχνολογία 10 χρόνια λες όταν η Sony έφτιαχνε ποιοτικά κινητά η Samsung έφτιαχνε πλαστικά παιχνίδακια!αα και μήπως ξεχνάς πότε έβαλε η Samsung την αδιαβροχοπιοιση στα κινητά??

Ιωάννης jb

Καλά για γέλια κ για κλάματα είσαι
Τι πίνεις κ δε μας δίνεις;

John S.

@Άγγελος Άσε θα πω εγώ για την edge οθόνη.. Όποιος ασχολείται σοβαρά με την τεχνολογία δεν θέλει τέτοιες ηλιθιότητες!Όπως ας πούμε και όσοι ασχολούνται σοβαρά με την εικόνα δεν θέλουν curved οθόνες.. Αυτά είναι gimmicks για αυτούς που δεν ξέρουν και απο ότι φαίνεται είναι πολλοί… Όσο για τα άλλα που λες εντάξει έχεις μεγάλη φαντασία!

Teo

@Gio Όλα είναι πιθανά, αλλά ότι και να είναι αυτό δεν ακυρώνει ότι η Samsung είναι Samsung. Ότι έγινε έγινε και αυτοί θα το βρούνε το πρόβλημα, γενναία τα πήρανε πίσω και όλα καλά. Έτσι και αλλιώς δεν είναι και μαγαζί μας η Samsung για να αγχωνόμαστε. Εμείς απλά πελάτες είμαστε.

Αγγελος

Ενας ενας θα σας απαντησω ολους αν εχετε επιχειρηματα.κατ αρχην δε ξεχναω ποτε ηταν το πρωτο αδιαβροχο κι αυτο ηταν το marine το 2009!επισης μη περηφανευεσαι για την αδιαβροχοποιηση του z γιατι οταν βγηκε ειχα s4 active επισης αδιαβροχο απλα ενταξει ειχα καλυτερη καμερα οθονη επεξεργαστη και επαιρνα 8.1 βαθμολογια κι εσυ 7.2.περα απο αυτα γενικα αυτα που ειπα πηγαιναν στην apple γιατι πολυ απλα δεν ασχολουμαστε με τη sony.δεν υπαρχει καν στη 5αδα κατασκευαστων κινητων γιατι να αναφερθω στη sony.οταν η samsung ειναι νουμερο 1 και μετα εχουμε apple huawei lenovo xiaomi oppo και η sony ειναι στα υπολοιπες μαρκες χαχαχα πειτε οτι θελετε αλλα γενικα δεν υπαρχετε.επισης οταν του χρονου θα εχουν ολοι edge οθονες γιατι αυτο ειναι το επομενο βημα στο σχεδιασμο των κινητων τα λεμε φιλε.δε ξερει η samsung η apple η xiaomi και ολοι οι μεγαλοι ξερει ο john s απο το καναπε του καλυτερα.θα μιλατε με επιχειρηματα αλλιως να μη μιλατε.σε τεχνολογικο site ειστε οχι στο fb.

bezilys

@Άγγελος χαχαχαχα χαχαχαχα ωραίο ανέκδοτο ακούς εκεί η Lenovo,oppo,xiaomi στην πεδαδα και η Sony όχι χαχαχαχα όσο για αυτό που είπες για το edge δεν αξίζει καν να το σχολιάσω…..

Ιωάννης jb

Άγγελος όταν η sony είχε το z2 που ήταν ολοκληρωμένο κ δεν υστερούσε σε κανένα τομέα… Κάποιοι άσχετοι άλλα έλεγαν!! Κ φυσικά μετά από χρήση έκλεινε έλεγαν το 4k τους χαλούσε τους άσχετους!!! κάτι που ακόμα κ σήμερα δε το χρησιμοποιούν οι 9 στους 10!!!! Αν έβγαζε η samsung τέτοιο τηλ τότε δε θα έπαιρνε απλώς φωτιά όπως το note 7, θα είχαμε έκρηξη ανάλογη της χιροσιμα κ του ναγκασακι!!!! Έλα όμως που 2 χρόνια μετά.. με το s7 που έβγαλε η samsung νομίζετε ότι κάτι κάνατε!!! Εγώ αγοράκι μου τα είχα 2 χρόνια πριν…. Οι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές πηγαίνουν σε εταιρίες όπως sony διότι παίρνεις κάτι ακριβό αλλά σου τα βγάζει τα λεφτά…. Τη σήμερον ημέρα είναι δύσκολο να καταφέρεις να έχεις μεγάλο ποσοστό στην παγκόσμια αγορά αν πουλάς κατά μέσο όρο πάνω από 400 δολάρια την κάθε σου συσκευή!!! Ακόμα κ το 1.5% που έχει η sony είναι κατόρθωμα διότι υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός!!!! Η samsung τι έχει νομίζεις?? 20% Και σε 2 χρόνια είναι ζήτημα αν θα έχει 10!!! Διότι το 2013 είχε φτάσει στο 40% Η κατρακύλα ξεκίνησε κ για την αγαπημένη σου.. Η sony πουλάει 20 εκατομμύρια συσκευες με μέσο όρο 400 δολάρια ανά συσκευή… Η huawei… Συνέχεια »

Αγγελος

Του ενος το επιχειρημα ηταν το χαχαχα χαρβαρντ και βαλε δλδ.και ενταξει ιωαννη ρε φιλε απορω γιατι καθομαι και σου απανταω ειτε εισαι κατω απο 15 χρονων ειτε δε διαβαζεις ποτε.πρωτον δεν υπαρχει κανενα κατορθωμα στο να μη πουλας.η apple ειναι παραδειγμα που πουλαει μεσο ορο 700 ευρω και σκιζει.η samsung πουλαει και φτηνα και ακριβα κινητα και πουλαει 112 εκατ.συσκευες τη στιγμη κι εσυ πουλας 20 και εισαι ετοιμος να φυγεις απο αυτη την αγορα γιατι μπαινεις μεσα!πατα sony profits 2016 και θα δεις ολους τους αναλυτες να λεμε οτι δε τη παλευει η sony.φοβερο κατορθωμα.οσον αφορα το z2 πραγματικα οτι θυμαστε χαιρεστε εχετε αλλαξει δεκα φορες θεμα συζητησης μια για τα αδιαβροχα πριν 5 χρονια μια τωρα για το z2 αντε καλα.το θεμα ειναι οτι το καλυτερο τηλεφωνο αυτη τη στιγμη το εχει βγαλει η samsung και ειναινη αιχμη τη τεχνολογιας σε ολα.απο τους επεξεργαστες των 10nm και τη καμερα…μεχρι τις οθονες.

raflas

Ε και μπαμ που κάνουν τα κινητά της Samsung υπάρχει και ο έτερος κορεατης με τοπ συσκευές στην μισή τιμή,να σου μείνουν και τπτ φράγκα για διακοπές.
Εγω με τα λεφτά του Νοτε πηρα g5 και v10
Μια χαρά ο κορεατης αντίπαλος παίδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.