Samsung Galaxy Note 7: Η ανάκληση θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια στη Samsung

Πριν πάρει η Samsung την δύσκολη απόφαση να σταματήσει τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 και να προχωρήσει στην ανάκλησή του, είχαν αποσταλεί περί τα 2.5 εκατ. smartphones. Αν και 24 συσκευές στο 1 εκατ. φαίνεται να έχουν πρόβλημα, η Samsung προχωρά στην ανάκληση όλων.

Αυτό όμως σημαίνει ότι και η ίδια θα έχει τεράστιο κόστος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και τις εκτιμήσεις αναλυτών, υπολογίζεται ότι από την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7, οι Κορεάτες θα έχουν κόστος 1 δισ. δολαρίων.

Το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, δεν ακούγεται καθόλου μικρό, αλλά για τη Samsung αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των καθαρών κερδών που προβλέπεται ότι θα έχει φέτος (20.6 δισ. δολ).

Το 70% των μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7 προήλθε από την Samsung SDI Co., ενώ οι υπόλοιπες από την κινέζικη Amperex Technology.

Να θυμίσουμε ότι την Παρασκευή η Samsung ανακοίνωσε πως σταματά τις πωλήσεις και θα προχωρήσει σε αντικατάσταση όλων των Note 7 που που έχουν πουληθεί μέχρι στιγμής στην παγκόσμια αγορά, λόγω των εκρήξεων που έχουν σημειωθεί κατά τη διάρκεια της φόρτισης. Στο σύνολο έχουν αναφερθεί 35 περιστατικά.

Δείτε επίσης: Samsung Galaxy Note 7 hands-on video [IFA 2016]

samsung galaxy note 7 recall, Samsung Galaxy Note 7: Η ανάκληση θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια στη Samsung

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Zois

Δεν πειράζει ευκαιρία να βάλει μυαλό και να προσέξει από εδώ και πέρα με ποιους θα συνεργάζεται αυτά έτσι είναι τα λάθη πληρώνονται.

Bob

Τουλαχιστον αυτοι κατι εκαναν επι του θεματος εστω και με ζημια.
Οχι σαν αλλες εταιρίες που παριστάνουν τους τρελους και τρεχεις εσυ στα service.
+1 σαν εταιρία.

John

Αν τραυματιστεί η πεθάνει κάποιος τότε θα ειναι 10δες δις η αποζημίωση

Στεφανος

Καλά να πάθει. Τώρα θυμήθηκαν την ποιότητα των παλιών Nokia. Αυτά ήταν smartphones!

μαριοσ

δηλαδη το note 7 θα το φτιαξουν και θα το ξανα βγαλουν?

spiros

Ας πρόσεχαν αυτό είναι το κόστος τής μη αποσπώμενης μπαταρίας.Να δουν πώς είναι όταν εμείς πάμε στο service για αντικατάσταση μπαταρίας

vasilist

@Stefanos συμφωνώ για την αποσπόμενη μπαταρία που ήταν και ένας συμαντικός λόγος που πήρα και το LG G5.
Αν είχε αποσπόμενη θα έδινε μια μπαταρία στον καθένα και θα γλύτωνε πολλά λεφτά/

Shadgr

Η αποσπώμενη μπαταρία είναι μεγάλη υπόθεση.. Και ο λόγος που παραμένω στο NOTE 4.. Vasilist τι λέει το G5; Το έχεις καιρό;

fotis

Ναι ενταξει σιγα τι ειναι 1 δις

ChristosT

Άν η μπαταρία ήταν αποσπώμενη η samsung με μια αποστολή μιάς άλλης θα έλυνε το πρόβλημα στην στιγμή αφού ο καθένας θα την άλλαζε στην στιγμή. Tώρα τα ανακαλεί γιατί πρέπει να ξεκολλήσει την μπαταρία απο το σώμα του κινητού και να αλλαχτεί. Χρόνο και χρήμα…
Δεν πειράζει, να βάλει μυαλό και να ξαναφέρει την αποσπώμενη όπως στο Note 4.

Panos

Εντάξει χαλαρωστε λίγο ελάχιστες ναυαρχιδες έχουν αποσπώμενη μπαταρία έγινε λάθος και το πληρώνει

petros

20 συσκευές στο 1000000 και κανει ανακληση!!!! να μια εταιρεία που σέβεται τον πελάτη της

bezilys

@Petros το ότι εκραγηκαν μόνο τα 20 η δεν ξέρω εγώ πόσα δεν πάει να πει ότι δεν είχαν και τα άλλα ελαττώματα απλά μπορεί να μην πρόλαβαν να πιάσουν φωτιά ακόμα !(ευτυχώς)

xrhstos

Λογικό είναι να μήν έχει αφαιρούμενη μπαταρία διότι αν είχε το κινητό θα ήταν πιο ”παχυ” επειδη θα έπρεπε να εχει χώρισμα ανάμεσα στα συστήματα του κινητού και την μπαταρία

vasilist

@shadgr Το καλύτερο μου τηλέφωνο μέχρι τώρα μετά απο iphone 3gs,htc one x,iphone 5s,galaxy s5, zenfone 2.
Πολύ γρήγορο δεν κολάει πουθενά οι κάμερες απίστευτες και πολύ στοιβαρή κατασκευή, μετά πο καιρό νιώθω πλήρης με αφαιρούμενη μπαταρία , ir blaster , micro sd κτλ κτλ.
Μόνο που μπαταρία κρατάει 4 ώρες SOT με το always on display απενεγοποιημένο και έχω ακούσει ότι σε μερικά το καπάκι δεν είναι 100% σε ευθυγράμιση με το τηλέφωνο πράγμα που δεν με νοιάζει γιατί έχω θήκη σιλικόνης και η μπαταρία μου φτάνει και αν θέλω πάνω απο 4 ώρες sot απλά αλλάζω την μπαταρία έχω δύο.
Το έχω τρείς μήνες+ και απο ότι βλέπω θα κλείσω τριετία άνετα πρώτη φορά δεν ζηλέυω άλλο τηλέφωνο απο τα ΄καινούργια που βγαίνουν.

xrhstos

@vasilist ποιό τηλέφωνο εννοείς?

Nick

Καλά είναι έτσι να δει λίγο πόσο ακριβά πουλάει και εκτός αυτού οι μπαταρίες ήταν δικό της λάθος και καμίας κινέζικης εταιρείας όπως πολλοί προσπαθούν να πείσουν με ψέμματα και ράδιο αρβύλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.