Samsung και Sony σταματούν την παραγωγή smartphones στην Κίνα

Samsung, Samsung και Sony σταματούν την παραγωγή smartphones στην Κίνα

Σύμφωνα με νέα αναφορά του Reuters, η Samsung και η Sony σταματούν την παραγωγή smartphones στην Κίνα λόγω του αυξημένου ανταγωνισμού.

Η Samsung και η Sony δεν είναι οι πρώτες εταιρείες που κλείνουν εργοστάσια στην Κίνα. Για παράδειγμα η Google μετακίνησε την παραγωγή των Pixel στο Βιετνάμ και η Apple θέλει να επιστρέψει την παραγωγή των συσκευών της στην Αμερική.

Όσες εταιρείες έχουν απομακρύνει τις γραμμές παραγωγής τους από την Κίνα αναφέρουν ως κύριες αιτίες το αυξημένο κόστος του εργατικού δυναμικού και τον πόλεμο μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ.

Η Samsung το προηγούμενο έτος έκλεισε δύο εργοστάσια στην Κίνα, και τώρα αποφάσισε να τερματίσει τη λειτουργία και της τρίτης γραμμής παραγωγής λόγω των χαμηλών πωλήσεων. Ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι η Samsung κατέχει μόλις το 1% της κινέζικης αγοράς, ενώ κυρίαρχες παραμένουν η Huawei, η Xiaomi, η Vivo και η Oppo.

Να σημειώσουμε ότι η Samsung θα συνεχίσει να πουλάει τις συσκευές της στην Κίνα, απλά ενδιαφέρεται να μετακινήσει την παραγωγή των smartphones με στόχο τη μείωση του κόστος παραγωγής από πλευράς εργατικού δυναμικού. Αυτή τη στιγμή λέγεται ότι οι επιλογές της εταιρείας είναι η Ινδία και το Βιετνάμ, διότι διαθέτει ήδη εργοστάσια σε αυτές τις περιοχές.

Τέλος, νωρίτερα φέτος η Sony έκλεισε το εργοστάσιο στο Πεκίνο και θα συνεχίσει την παραγωγή των smartphones της αποκλειστικά στην Ταϊλάνδη.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.