Samsung: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Exynos 9810

Samsung Exynos 9810 ξεκίνησε παραγωγή, Samsung: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Exynos 9810

Η Samsung φαίνεται πως ετοιμάζεται πυρετωδώς για την επισημοποίηση των Galaxy S9/S9+ τις πρώτες εβδομάδες του 2018. Οι δύο συσκευές αναμένεται να είναι άξιοι συνεχιστές των τωρινών εκπροσώπων της σειράς Galaxy S. Ένας εκ των τομέων που θα υπάρξει βελτίωση είναι ο επεξεργαστής.

Στην θέση της GPU των νέων S9 smartphones η Sammy θα χρησιμοποιήσει τόσο τον Qualcomm Snapdragon 845, όσο και τον δικό της Exynos 9810 που ανακοινώθηκε πριν μερικές ημέρες. Με τις φήμες για παρουσίαση των συσκευών νωρίτερα λόγω του iPhone X να έχουν φουντώσει, η Samsung ήρθε να ρίξει περισσότερο λάδι στην φωτιά, γνωστοποιώντας πριν λίγες ώρες πως ξεκίνησε την μαζική παραγωγή επεξεργαστών με την διαδικασία 10mm δεύτερης γενιάς. Τα συγκεκριμένα chipsets δεν είναι άλλα από τους 9810 που θα ενσωματωθούν στα επερχόμενα Galaxy S9, πράγμα που σημαίνει πως η επισημοποίηση τους είναι πολύ κοντά.

Samsung Exynos 9810 ξεκίνησε παραγωγή, Samsung: Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή του Exynos 9810

Η συγκεκριμένη μέθοδος κατασκευής ουσιαστικά σημαίνει (για τον κάτοχο) πως ο νέος Exynos 9810 θα είναι έως και 15% ταχύτερος από τον 8895 του τωρινού Galaxy S8, με την βελτίωση να είναι φανερή (όσο φανερή μπορεί να είναι στον απλό χρήστη) στην συνολική απόδοση της επερχόμενης ναυαρχίδας. Βέβαια, το μεγάλο ερώτημα είναι αν ο νέος επεξεργαστής μπορεί να ανταγωνιστεί και να σταθεί απέναντι στον A11 Bionic της Apple, που μοιάζει να μην έχει αντίπαλο. Μια βελτίωση της τάξης των 15% από τον 8895 που είχε σχεδόν την μισή ισχύ του A11, δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική είδηση για τον νέο Exynos 9810, αλλά αυτό θα φανεί στα benchmarks.

Το γεγονός πως η Samsung έχει ξεκινήσει την μαζική παραγωγή του νέου SoC της υποδεικνύει πως τα Galaxy S9 και S9+ βρίσκονται σε τελικό στάδιο παραγωγής. Μένει να δούμε αν οι πολυαναμενόμενες high-end προτάσεις της Sammy καταφέρουν να εκθρονίσουν τα iPhone 8/8 Plus και X από την θέση που άξια έχουν ως οι συσκευές με τον ταχύτερο επεξεργαστή. Αναμονή μέχρι τις πρώτες εβδομάδες του 2018 όπου και μάλλον θα δούμε τα νέα Galaxy S smartphones.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Σταύρος Χρι

Το πρόβλημα δεν είναι ο επεξεργαστής για την Samsung αλλά η μικρή ram και το πολύ βαρύ λειτουργικό που φοράει και γιαυτό βλέπουμε lag στις ναυαρχίδες τις ! Αν τα σημερινά s8/s8+ είχαν 6gb ram ακόμα και με έναν SD 821 να φορούσαν θα είχαν καλύτερες επιδώσεις από ότι βλέπουμε σήμερα…

Aris

Lag έχουμε να δούμε από την εποχή των s5. Στο μόνο σημείο που υπερτερούν τα iPhone , είναι στο σκορ στα benchmarks. Γιατί σε καθημερινή χρήση και ταχύτητα, τα κορυφαία Samsung, όχι μόνο δεν υστερούν αλλά σε πολλά σημεία υπερτερούν.

geo pap

το lag που το ειδε ο φίλος?!εγω εχω το s8 και δεν εχει lagarei ουτε μισο δευτερολεπτο μετα απο τοσους μηνες χρήσης?!!?οπως και το προιγουμενο s7 που ειχα ειναι αψεγάδιαστο καθολου lag.μπορει να ειναι απο αυτους που ποτε δεν ειχαν samsung και ΕΧΟΥΝ ακουσει οτι samsung εχουν lag και απλα το αναπαράγει.

VasiliS7edge

Οντως τα Lag εχουν κολλήσει στο 2015 με τελευταίο το S5. Όσο για τα Benchmarks έχουμε δει οτι το iPhone Χ ειναι κατι τοις πιο αργό απο το Note 8 με την μισή ισχύ στα Benchmarks.

Σταύρος Χρι

@geo pap Συγκεκριμένα όντως ένα s8 που δούλεψα για λίγο ενός φίλου μου και με λύπη μου διαπίστωσα ότι λάγκαρε ενώ πήγαινε από εφαρμογή σε εφαρμογή γρήγορα ή όταν είχαν ανοικτές εφαρμογές στο παρασκήνιο και πήγαινε δεξιά αριστερά στην αρχική οθόνη γρήγορα ! Δεν ξέρω τι του είχε κάνει ο φίλος πάντως αυτό που έβλεπα εγώ δεν ταίριαζε σε κινητό τέτοιας αξίας… Eίχε βάλει τον Nova launcher…Τώρα δεν ξέρω αν έφταιγε ότι είχε το Nova

Nick

Ίσως οι φίλοι δεν έχουν δουλέψει άλλα κινητά γιαυτό τους φαίνεται ότι τα σαμσουμγκ δεν έχουν λαγκ… Εκεί θα διαφωνήσω.
Από την άλλη οι οθόνες της σαμσουμγκ είναι για χάζεμα πραγματικά.. Σούπερ!

Σταύρος Χρι

@Nick ε μα βέβαια… Αυτός ειναι και ο κύριος λόγος να πάρεις Samsung ! Η οθόνη τους

Gvirginia

@Σταύρος Χρι

Κατά πάσα πιθανότητα φταίει ο Nova. Είχα δει και βίντεο στο YouTube όπου ένας χρήστης αναφέρει τις εντυπώσεις του μετά από 3 μήνες χρήσης και παρατήρησε ότι με τον Nova το κινητό αργούσε αισθητά.

Σταύρος Χρι

@Virginia μπορεί να ειναι και έτσι… Εγω πάντως ψέματα δεν λεω.. Ότι είδα λεω. Τωρα θεωρητικά ολα μπορούν να λαγκαρουν αν τα φορτώσεις πολυ.. Το θέμα ειναι αν μπορείς να το ανεχτεις αυτο όταν έχεις δώσει τόσα λεφτά για μια συσκευη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.