Samsung: Έχασε 44 δισ. αξία από τον Απρίλιο

Κατά πολλούς, η Samsung πραγματοποίησε φέτος νωρίτερα την ανακοίνωση των νέων Samsung Galaxy Note 5 και Samsung Galaxy S6 Edge+ καθώς ήθελε να προλάβει την Apple αλλά και να τραβήξει την δέουσα προσοχή των media, κάτι που δεν θα είχε από την IFA. Για τις κινήσεις αυτές υπάρχει κάποιος λόγος, καθώς η Samsung προσπαθεί να ανακάμψει όσον αφορά στα οικονομικά της.

Τα Samsung Galaxy Note 5 και Samsung Galaxy S6 Edge+ βρίσκονται ήδη διαθέσιμα στην Κορέα, όπου φαίνεται να ξεπερνούν σε πωλήσεις τα περσινά Samsung Galaxy Note 4 και Samsung Galaxy Note Edge.

Ωστόσο, τα νέα για την Samsung δεν είναι καθόλου ευχάριστα καθώς από τον Απρίλιο οι τιμές των μετοχών της έχουν πέσει σημαντικά προκαλώντας απώλεια της αξίας της που αγγίζει τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια, από τον Απρίλιο, δηλαδή μέσα σε 4 μήνες. Μόνο τον Αύγουστο είχε πτώση 8.1%, χάνοντας 12 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην πτωτική πορεία της Samsung, η οποία είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια από το 1983, ρόλο έπαιξαν οι Κινέζοι που μπαίνουν δυνατά στην αγορά με τα οικονομικά και δυνατά smartphones, αλλά και η Apple που έσπασε κάθε ρεκόρ με τα iPhone 6. Το αποτέλεσμα ήταν η Samsung να χάσει έδαφος.

Εταιρείες όπως Xiaomi, Meizu, Huawei, ZTE, Vivo και Lenovo δείχνουν τις προθέσεις τους και δεν φαίνεται να κάνουν πίσω, ενώ ετοιμάζεται και η Apple να ανακοινώσει τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus την επόμενη εβδομάδα. Μιας και από την Samsung δεν περιμένουμε κάποια άλλη δυνατή ανακοίνωση το 2015 (το Galaxy S7 αναμένεται αρχές 2016), το πιο πιθανό είναι ότι η πορεία των μετοχών της θα συνεχίσει να είναι πτωτική.

Samsung: Έχασε 44 δισ. αξία από τον Απρίλιο, Samsung: Έχασε 44 δισ. αξία από τον Απρίλιο

Samsung: Έχασε 44 δισ. αξία από τον Απρίλιο, Samsung: Έχασε 44 δισ. αξία από τον Απρίλιο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βικυ

Ασχημα νεα για την κορυφαια εταιρια ηλεκτρονικων ειδων. Δεν πειραζει αν αναλυση το οικονομικο πλεγμα στο συνολο των ετεριων καποιος θα δει οτι και η appl εχασε σχεδον το διπλασιο περιτων 70 εκαττομυριων

Avava

Κάτοχος galaxy S5 περυσι και φετος κατοχος iPhone 6… Καμια σχεση! Μονο η οθονη μου λείπει και η καμερα! Η sammy δεν ειναι πουθενα! Μιμηθηκε την apple στο design…και παλι τα ιδια!!! Πτωση πτωση πτωση!!! Την αξιοπιστια και το multitasking του iphone και με 1gb ram και διπυρινο επεξεργαστη δεν θα το αποκτησει ποτε το samsung…οσοι νομιζουν πως ειμαστε κοροιδα επειδη δινουμε 800 για ενα κινητο κανουν λαθος! Εγω τα δωσα και ειμαι ευχαριστημενος…εστω και με 8mp camera και την 1,2 μπροστινη!!! Την δουλεια που θελω μου την κανει καλυτερα απο το καθενα!!! Καλημερα! Πάντα φιλικα…

VasilisA3

@Avava “Την αξιοπιστια και το multitasking του iphone και με 1gb ram”
Φιλε δεν έχει multitasking το iphone. Αυτο που κάνει είναι να παγώνει τις εφαρμογές στο background. Δεν τρέχουν 2 εφαρμογές ταυτόχρονα όπως στο Android. Στο Android κανεις παπαδες και οταν κανεις παπαδες υπάρχει περίπτωση να κολλήσει καπου το κινητό, αφου έχει αναλάβει το ρολο PC. Το iPhone ειναι για απλά πραγματακια που στο κάτω κατω ενας απλός χρήστης δεν θέλει και κάτι περισσότερο. Καλά ενακες και πήγες στο Iphone αφου δεν εισαι poweruser.

lefteris t.

@avava
Κοιτα στην αιώνια μάχη των λειτουργικών δν θα βγει ποτέ νικητής απλά θα πω το σ5 ήταν τραγικό τηλέφωνο με όλη την έννοια της λέξεις αλλά το σ6 υπερτερεί σε όλα όλα όλα από το iphone6 αναμένουμε να δούμε πως θα συναγωνιστη με το ios! Πάντως ανδροιδ δν ειναι η Samsung και δν ειναι αντιπροσοπευτικο παράδειγμα δοκίμασε nexus 6 να δεις ταχύτητα κ σταθερότητα 4 μήνες χρήση και 0 crashaρισματα 0 Lagg!

Τεο

Και λιγα λες Avava

ffotislgg3

Η απολυτη μιμηση του iphone και η τραγικη απωλεια βασικων χαρακτηριστικων στις ναυαρχιδες (s6 note5) oπως sd κ removable battery,μικροτερη μπαταρια, μοιαζει με ταφόπλακα. Εννοειται οτι το iphone ειναι ελλιπες για τους απαιτητικούς χρηστες κ αν το μινηθεις στις ελλειψεις του,γινεται το προφανες:γιατι να παρεις εναν κλωνο κ οχι το ιδιο το iphone.Αν δε γυρισει η samy σε φτηνοτερες κ πιο πληρεις συσκευες,θα γινει πιθανον η νεα htc.

Manolis

Ο καθένας αγοράζει αυτό που τον βολεύει, πχ εμένα που θέλω να περνάω ταινίες και σειρές στο κινητό μου ΔΕΝ έχω την υπομονή να τα μετατρέπω σε mp4 και μέσω iTunes να τα περνάω στο κινητό, γι’ αυτό και προτιμώ android που είναι πιο άμεσα τα πράγματα. Κάποιος άλλος που δεν βλέπει ταινίες σιερές θα είναι μια χαρά με συσκευή της apple!!!

kleovis

VasilisA3 +1

Ντινος ΜΔ

Ναι παλικαρια μεχρι στιγμης παει καλα το iphone μεχρι ομως να βγει το windows 10 .με το που θα κυκλοφορησει απο την πρωτη μερα προβλεπονται συν 10 % με 25% στον αριθμο των χρηστων .
Στο windows store μαλιστα οι εφαρμογες μεσα στο πρωτο τριμηνο θα ειναι τουλαχιστον 50 χιλιαδες ακομα.
Οταν μαλιστα κυκλοφορησουν και οι κορυφαιες συσκευες της χρονιας με windows fone .
Αυτα .

dark_master

Γιατί ρε παιδιά? τα S6,S6+ Edge έχουν multitasking? Μην υπερβάλλουμε. Αν κάτι πληρώνει η Samsung είναι ακριβώς αυτό. ότι iphonίζει όσο δεν πάει ειδικά στις τελευταίες τις τοπ συσκευές. Πλεόν είναι η εταιρεία με τις περισσότερες ελλέιψεις στο Android (SD, ραδιοφωνο,knox, όχι πραγματικο multitasking)

NtinosMD

Ο συντεκος πιο πανω πως την ειδε με το ονομα ? ( Ντινος ΜΔ ) .

Jim

Καλά να πάθει …άντε γιατί την είχε δει πολύ ιστορια

kostasmpl

VasilisA3 +100000

Γιάννης

Κάτοχος iphone 6 και πλέον του Galaxy S6 πριν μια εβδομάδα. Καμία σχέση τα δύο κινητά , κλάσεις ανώτερο το Samsung σε όλα. Ομολογώ ότι δεν περίμενα τόσο μαγάλη διαφορά ειδικά σε οθόνη και κάμερα.

prankster

axaxaxaxa @NtinosMD λολ τρολαρισμα ο τυπας ετσι?

Nick

Αντε και συντομα καλο κλείσιμο…!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.