Samsung και Marvell παρουσιάζουν νέο System-on-a-Chip για να προωθήσουν τα 5G δίκτυα

, Samsung και Marvell παρουσιάζουν νέο System-on-a-Chip για να προωθήσουν τα 5G δίκτυα

Η Samsung Electronics και η Marvell ανακοίνωσαν την από κοινού ανάπτυξη ενός νέου System-on-a-Chip (SoC) για να ενισχύσουν την απόδοση των 5G δικτύων. Το SoC, που θα χρησιμοποιηθεί στο Massive MIMO της Samsung και σε άλλα προηγμένα ραδιοκύματα, έχει προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην αγορά κορυφαίων παρόχων το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Το SoC έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην υλοποίηση νέων τεχνολογιών, οι οποίες βελτιώνουν τα κυψελοειδή ραδιοκύματα αυξάνοντας τη χωρητικότητα και την κάλυψή τους, μειώνοντας παράλληλα την κατανάλωση ισχύος και το μέγεθός τους. Το νέο SoC είναι εξοπλισμένο για να υποστηρίζει ταυτόχρονα δίκτυα 5G και 4G, ενώ μπορεί να εξοικονομήσει ως και 70% στην κατανάλωση ισχύος chipset, σε σύγκριση με προηγούμενες λύσεις.

Η Samsung και η Marvell εργάζονται στενά για να προσφέρουν πολλές γενιές κορυφαίων λύσεων δικτύου. Πέρυσι, οι εταιρείες ανακοίνωσαν μια συνεργασία για την ανάπτυξη νέων προϊόντων 5G, μεταξύ των οποίων τα καινοτόμα αρχιτεκτονικά ραδιοκύματα που απαιτούνται για την υπολογιστική ισχύ των εφαρμογών Massive MIMO.

Η Samsung πρωτοπορεί στην επιτυχημένη διάθεση ολοκληρωμένων λύσεων 5G, μεταξύ των οποίων chipset, ραδιοκύματα και τεχνολογίες δικτύου πυρήνα. Μέσω της αδιάκοπης έρευνας και ανάπτυξης, η Samsung ηγείται της βιομηχανίας προώθησης 5G δικτύων με το κορυφαίο χαρτοφυλάκιο προϊόντων της, που περιλαμβάνει από πλήρως εικονικοποιημένο RAN και Core μέχρι ΑΙ λύσεις αυτοματισμού. Η εταιρία παρέχει αυτήν τη στιγμή συνδεσιμότητα σε εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλον τον κόσμο.

Δελτίο Τύπου

Ο Νίκος Ζώης είναι φανατικός gamer με πολυεπίπεδη εμπειρία τόσο στα παλιά arcade όσο και στα σημερινά multi-player online games. Έχει πτυχίο λογιστή και είναι πατέρας ενός παιδιού το οποίο έχει βάλει σκοπό να κάνει gadgetάκια όπως ακριβώς είναι και αυτός!

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.