Η Samsung μειώνει τον στόχο αποστολής smartphone για το 2022

samsung, Η Samsung μειώνει τον στόχο αποστολής smartphone για το 2022

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά αρχίζουν να μετριάζονται, αλλά νέα προβλήματα έχουν προκύψει για τους κατασκευαστές smartphone. Έτσι η Samsung αναγκάστηκε να επαναξιολογήσει τη στρατηγική παραγωγής της για φέτος, σύμφωνα με το TheElec.

Ο αρχικός στόχος κατασκευής, όπως αναφέρει το άρθρο, ήταν 334 εκατομμύρια smartphone (η Samsung επρόκειτο να βγάλει 284 εκατομμύρια στις δικές της εγκαταστάσεις, αφήνοντας τα υπόλοιπα 50 εκατομμύρια στα συνεργαζόμενα ODM). Από αυτά, το σχέδιο ήταν να αποσταλούν 300 εκατομμύρια μονάδες.

Η εταιρεία φέρεται τώρα να έχει αναθεωρήσει αυτόν τον αριθμό στα 260 εκατομμύρια και να έχει μειώσει τον στόχο παραγωγής για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο στα 34 εκατομμύρια μονάδες, πολύ λιγότερες από το συνηθισμένο για την περίοδο, σύμφωνα με τους γνώστες.

Συγκριτικά, η Samsung είχε ένα αδύναμο 2020 λόγω της πανδημίας και απέστειλε 250 εκατομμύρια smartphone για τη χρονιά. Το 2021 κατασκεύασε 300 εκατομμύρια μονάδες και απέστειλε 270 εκατομμύρια από αυτά (10 εκατομμύρια περισσότερα από τον νέο στόχο για φέτος).

Πηγές ενοχοποιούν τον αυξανόμενο πληθωρισμό, τη μείωση της καταναλωτικής ζήτησης και τα ζητήματα της αλυσίδας εφοδιασμού για τους μειωμένους στόχους φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.