Samsung: Νέα OLED display με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και blue light

, Samsung: Νέα OLED display με λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και blue light

Η Samsung ανακοίνωσε νέα OLED display τα οποία θα έχουν λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και ταυτόχρονα θα εκπέμπουν λιγότερο μπλε φως σε σχέση με τα προηγούμενα display. Η Samsung είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τόσο OLED όσο και LCD display και σύμφωνα με το Display Mate, η εταιρεία έχει στην αγορά το smartphone με την καλύτερη απόδοση χρωμάτων που έχει δοκιμάσει έως τώρα.

Όσον αφορά τώρα τα νέα OLED display αυτά σύμφωνα με πληροφορίες εκπέμπουν 6.5% μπλε φως σε αντίθεση με το 7.5% των προηγούμενων panel και έχουν 15% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Για όσους δεν γνωρίζουν, το μπλε φως (blue light) είναι ένας παράγοντας ο οποίος έχει επιβεβαιωθεί ότι διαταράσσει τον κιρκάδιο ρυθμό των ανθρώπων. Αυτός ο ρυθμός είναι το βιολογικό ρολόι του σώματος και το μπλε φως το διαταράσσει με αποτέλεσμα το σώμα να μην αντιλαμβάνεται ότι έχει νυχτώσει.

Αυτό στην συνέχεια προκαλεί την καταστολή παραγωγής της μελατονίνης μίας ορμόνης που βοηθάει στον ελέγχο του ύπνου και όταν ο ρυθμός διακόπτεται επηρεάζεται και η ποιότητα του ύπνου.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.