Samsung: Νέες Ενεργειακές Κλάσεις ΕΕ για το 2021

, Samsung: Νέες Ενεργειακές Κλάσεις ΕΕ για το 2021

Από τον Μάρτιο 2021 οι ενεργειακές ετικέτες των συσκευών οικιακής χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποκτούν νέα μορφή. Η ανανέωση αυτή προβλέπεται από νέα νομοθεσία που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά συγκεκριμένες ηλεκτρονικές συσκευές ευρείας κατανάλωσης, όπως ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και πιάτων και στεγνωτήρια.

Για πρώτη φορά, οι ετικέτες αυτές θα συμπεριλαμβάνουν και κωδικό QR που, όταν σαρώνεται με smartphone, θα παρέχει πρόσθετες, επίσημες (μη εμπορικές) πληροφορίες, βασισμένες στην Ευρωπαϊκή Βάση Δεδομένων προϊόντων για την Ενεργειακή Σήμανση (EPREL EU).

Η Samsung επικροτεί την κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιτάχυνση της καινοτομίας και την ενθάρρυνση των κατασκευαστών να ακολουθούν αυστηρότερα πρότυπα, χρησιμοποιώντας πιο ενεργειακά αποδοτικές τεχνολογίες, προσφέροντας παράλληλα στους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη μεγαλύτερη διαφάνεια, καλύτερη κατανόηση και διευκόλυνση στην επιλογή.

Η ανάπτυξη ενεργειακά αποδοτικών προϊόντων βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Samsung. Η διαδικασία φιλικού προς το περιβάλλον σχεδιασμού αναλύει διεξοδικά τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός προϊόντος, από τη στιγμή που θα γίνει ο σχεδιασμός του μέχρι την τελική του διάθεση στην αγορά. Ως αποτέλεσμα, αναπτύσσονται προϊόντα που προσφέρουν καλύτερη ενεργειακή απόδοση, και τηρούν όλους τους παγκόσμιους περιβαλλοντικούς κανονισμούς και απαιτήσεις.

Πλυντήρια ρούχων με λειτουργία ελέγχου AI: Μπουγάδα με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Στον τομέα πλύσης, η σειρά πλυντηρίων ρούχων με λειτουργία ελέγχου ΑΙ (τεχνητή νοημοσύνη) της Samsung πληροί τα υψηλότερα πρότυπα των νέων ενεργειακών ετικετών με μοντέλα που ανήκουν στις ενεργειακές κλάσεις «Α» ή «Β».

Η συγκεκριμένη σειρά αξιοποιεί τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να εξατομικεύσει τη διαδικασία πλύσης, προσαρμόζοντάς τη στις προτιμήσεις του καταναλωτή και προσδιορίζοντας το βάρος των ρούχων για να χορηγήσει την ορθή ποσότητα νερού και απορρυπαντικού, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Auto Dispense. Το πλυντήριο μπορεί, επίσης, να συνδεθεί έξυπνα με συμβατό στεγνωτήριο, μέσω του συνδέσμου Auto Cycle Link, έτσι ώστε το στεγνωτήριο να επιλέξει αυτόματα την κατάλληλη ρύθμιση, μόλις τελειώσει το πρόγραμμα πλυσίματος.

Η σειρά περιλαμβάνει τα μοντέλα QuickDrive, AddWash και Auto Dispense. Όλη η σειρά πλυντηρίων με λειτουργία ελέγχου ΑΙ διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά για φιλική προς το περιβάλλον χρήση ενέργειας:

• Την τεχνολογία EcoBubble που εξοικονομεί ενέργεια καιπροστατεύει το χρώμα και την ύφανση των ρούχων μέσω της δυναμικής λειτουργίας απαλού καθαρισμού, ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το απορρυπαντικό μετατρέπεται σε φυσαλίδες, που μπορούν να εισχωρήσουν γρήγορα στα υφάσματα και να αφαιρέσουν αποτελεσματικά τους λεκέδες .
• Το πρόγραμμα ατμού Hygiene Steam που διαλύει τους επίμονους λεκέδες και αφαιρεί το 99.9% των βακτηρίων και των ανενεργών αλλεργιογόνων για βαθύτερο καθαρισμό, χωρίς να απαιτείται προετοιμασία. Σε αντίθεση με άλλα πλυντήρια που διοχετεύουν τον ατμό από πάνω, ο ατμός απελευθερώνεται από το κάτω μέρος του κάδου, ώστε κάθε ρούχο να είναι πλήρως εμποτισμένο.
• Την Τεχνολογία Digital Inverter που προσφέρει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, χρησιμοποιώντας ισχυρούς μαγνήτες για πιο ήσυχη και δυνατή επίδοση, ενώ παράγει λιγότερη ενέργεια από έναν κινητήρα γενικής χρήσης (Universal Motor) .

Επιπλέον, οι διάφορες σειρές έχουν κάποια από τα παρακάτω ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών:
• Η σειρά QuickDrive Q-Drum μειώνει τους κύκλους πλυσίματος έως και 50%, με εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι και 20% στα γρήγορα προγράμματα. Η σειρά AddWash διαθέτει μία επιπλέον πόρτα στο επάνω μέρος της συσκευής, επιτρέποντας την προσθήκη ξεχασμένων ρούχων, απορρυπαντικού και μαλακτικού κατά τη διάρκεια της πλύσης .Η σειρά Auto Dispense έχει αυτόματο διανεμητή, που προσθέτει την ακριβή ποσότητα απορρυπαντικού που είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το φορτίο του πλυντηρίου.

Ψυγεία φιλικά προς το περιβάλλον: Εξαιρετική ενεργειακή απόδοση για τη διατήρηση τροφίμων

Οι ψυγειοκαταψύκτες RB7300T προσφέρουν χαρακτηριστικά, όπως τα παρακάτω, που ελαχιστοποιούν τη σπατάλη ενέργειας και τροφίμων:

• Την Τεχνολογία SpaceMax που κάνει τους τοίχους πιο λεπτούς, ώστε το ίδιο μέγεθος ψυγείου στο εξωτερικό να έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα στο εσωτερικό.
• Τη νέα Τεχνολογία Digital Inverter, που παρακολουθεί και ρυθμίζει τη θερμοκρασία για να τη διατηρεί συνεχώς κατάλληλη, καθιστώντας τα ψυγεία αποτελεσματικά.Το Metal Cooling διατηρεί τα τρόφιμα φρέσκα, ακόμα και αν οι χρήστες ανοιγοκλείνουν συχνά την πόρτα του ψυγείου. Η μεταλλική πλάκα στο πίσω μέρος βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης εσωτερικής θερμοκρασίας, διατηρώντας τη ψύξη και εμποδίζοντας την απώλεια κρύου αέρα κάθε φορά που ανοίγει η πόρτα.

Εκτός από τις καινοτόμες, φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες, η συγκεκριμένη σειρά ψυγειοκαταψυκτών διαθέτει και χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τη χρήση των εσωτερικών χώρων αποθήκευσης.

• Το συρτάρι Optimal Fresh+ είναι πολυχρηστικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα συρτάρι ή να χωριστεί σε δύο διαφορετικές ζώνες με διαφορετικές θερμοκρασίες, καθιστώντας το ιδανικό για τη φύλαξη προϊόντων που χρειάζονται διπλές θερμοκρασίες, όπως τα κρέατα και τα λαχανικά.
• Το Rack & Shelf είναι ένα πολυλειτουργικό ράφι για κρασιά που μπορεί επίσης να αποθηκεύσει μικρά κουτιά και να χρησιμοποιηθεί και ως επιπρόσθετο ράφι.
• Με το ράφι 2 step Slide & Fold Shelf, οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλα και ογκώδη αντικείμενα ενώ ταυτόχρονα να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο στο ψυγείο.
Οι νέοι κανονισμοί αφορούν τους Ευρωπαίους καταναλωτές και θα εφαρμόζονται επίσης σε χώρες εκτός Ε.Ε., όπως στη Νορβηγία και την Ελβετία.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Samsung και τις νέες κατηγορίες ενεργειακής απόδοσης, θα βρείτε εδώ.

Δελτίο Τύπου

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S

Samsung Galaxy S24: Πληροφορίες για ανακοίνωση στις 18 Ιανουαρίου

Η Samsung συνηθίζει να παρουσιάζει τις ναυαρχίδες S της το πρώτο τρίμηνο του έτους εδώ και πάνω από δέκα χρόνια.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE: Αυτή θα είναι η τιμή του

Μια ακόμα διαρροή έρχεται για το Samsung Galaxy S23 FE που ετοιμάζεται να αποκαλύψει η εταιρεία και αυτή τη φορά αφορά την τιμή του.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S23 FE, Tab S9 FE & Buds FE: Δείτε και τις τρεις συσκευές

Το υποκατάστημα της Samsung στην Αργεντινή δημοσίευσε μια εικόνα και με τα τρία προϊόντα -Galaxy S23 FE, Galaxy Tab S9 FE και Galaxy Buds FE.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab

Samsung Galaxy Tab A9 & Tab S9 FE στo Google Play Console

Tα επερχόμενα budget tablet της Samsung, Galaxy Tab A9 και Tab S9 FE, έκαναν την εμφάνιση τους στη βάση δεδομένων Google Play Console.